Selecteer een pagina

Weer een nacht voorbij, nog maar twee nachtjes slapen…

Mijn eerste therapie vandaag was ‘knutselen’ bij de activiteiten begeleiding. Ik heb vandaag het kleien afgerond en ben met het schilderen begonnen. Het eindresultaat ziet er goed uit! Maar…ik ben nog niet klaar. Hoop het vrijdag te kunnen afmaken.

Bij de ergo-fysio ‘zit & rolgroep’ hebben we geëvalueerd wat we de afgelopen sessies besproken en geleerd hebben. Daarnaast hebben we toch nog eens de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) aanvraag besproken, omdat daar toch wel negatieve ervaringen mee zijn. Zodra de aanvraag bij de gemeente binnen is, wordt er een keukentafel-gesprek ingepland met een medewerker van de gemeente. Samen wordt er dan gekeken naar wat men nodig heeft aan zorg; een rolstoel, handbike, eventueel een traplift enzovoort. Uiteindelijk geeft de gemeente de opdracht aan de leverancier. Het hangt er dan vanaf of er een adviseur komt die met je meedenkt of die denkt in standaard pakketten. Laten we het even afwachten, maar ik ben benieuwd hoe het bij ons zal verlopen. Na dit gesprek was het lunchtijd en ben ik in de woonkamer een bammetje gaan eten. Omdat ik niet meteen door hoefde naar een therapie, heb ik mee gedaan met een potje Keezen. Blijft leuk! (al heb ik verloren????). Wat later in de middag kon ik trainen bij de zelfstandig oefengroep. Ik begon op het roeiapparaat, daarna kreeg ik wat buik- en rugoefeningen zittend op een grote bal (soort skippybal) en daarna nog wat balans oefeningen op de mat. Het zonnetje ☀️ was weer gaan schijnen en ik had een half uurtje vrij, dus kon ik mooi even buiten zitten. Best leuk, want er komt altijd wel iemand langs lopen of naast me zitten. Mijn dagafsluiting was de mat-groep in de sporthal. Hier werden best stevige oefeningen gedaan, waarbij we fysiek behoorlijk uitgedaagd werden. Ondertussen kwamen Sven en Lynn de zaal binnenlopen en gingen wij zit-volleybal doen. Omdat we een speler miste, mocht Sven meedoen. Het was een leuk potje, waarbij er veel gelachen werd!

Samen met Sven en Lynn zijn we naar boven gegaan. Zij hadden de opdracht van thuis meegekregen om mijn kamer vast op te ruimen.???? Ik snap dat ik niet alles op de laatste dag kan doen, maar ik wilde ook niet in een kale kamer liggen. We hebben de kaarten rechts van mijn bed nog even laten hangen, dan blijft mijn ‘hutje’ tenminste nog een beetje gezellig. ????

Take one…

[wpvideo FI5hCRnN ]

Take two…????

[wpvideo fLCgvwal ]

We hebben samen (voor de laatste keer) gegeten in de Orangerie en daarna koffie gedronken. Het is altijd fijn als de kids hier zijn. Om half negen zat ik, samen met de verpleging en een paar revalidanten, voor de televisie om de vierde aflevering van Stuk (nog) een keer te kijken. En weer kreeg ik kippenvel…