Selecteer een pagina

Het moet niet gekker worden…de taxibus stond vanochtend ruim een half uur te vroeg voor de deur. ???? Nu moest ik eventjes haasten, want ik stond nog niet in de startblokken. De temperatuur in de bus was prima, waar het thuis al met straaltjes van mij afdroop, hield ik het onderweg droog. Aangekomen in Wijk aan Zee, ben ik met een kopje koffie eerst even buiten gaan zitten. Een rustig begin van de dag.

Mijn eerste afspraak was met de psycholoog. Na een kopje thee wilden we de EMDR therapie starten, maar weer kwam het er niet van. Op het moment gebeurt er teveel om mij heen, waar ik ‘last’ van heb, waar mijn energie op leegloopt, waar ik van schrik of verdrietig van word. Het zal deels wel bij het proces horen. Misschien is het nu even genoeg en moet ik niet alles ‘binnen’ laten komen. Loslaten dat waar ik geen invloed op heb. Tja en dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan… ????

Aan het einde van het gesprek belde de prothesemaker met de vraag of ik tijd had om langs te komen. Mijn nieuwe ‘eigen’ prothese was klaar en ik mocht komen passen. Dus toen het gesprek met de psycholoog afgerond was, ben ik meteen naar Livit gegaan. Buiten mijn prothesemaker, was er ook een collega van hem van de fabrikant Ottobock aanwezig om mee te kijken. Het korset was in elk geval een stuk lager dan de vorige, dat is fijn, maar het blijft een korset, geen bikini. Toch was het even wennen, omdat ik in het begin het gevoel kreeg dat ik er aan de buitenkant uitliep. De mannen hebben het been uitgelijnd en van links en rechts bekeken. We spraken af dat ik in de middag tijdens de fysio en de looptraining zou oefenen en mijn bevindingen zou doorgeven. Maar eerst was het tijd voor een broodje. Ik ben in mijn rolstoel naar de Orangerie gegaan en een broodje gezond gekocht, om deze vervolgens buiten op het terras te eten. ☀️????

In de middag ging ik weer lekker zwemmen. Omdat het binnen behoorlijk warm was, leek het water wat koeler. Toch heb ik mij laten vertellen dat de temperatuur van het zwembadwater ook vandaag 32 graden was. ???? Ik mocht een uurtje zwemmen en heb weer heel wat baantjes getrokken… in mijn nieuwe bikini. ???? Alles bleef gelukkig netjes op z’n plek zitten.???? Na een warme douche, probeerde ik mij rustig af te drogen en aan te kleden om het maar niet nog warmer te krijgen. Helaas…dat mislukte, het zweet liep weer in straaltjes naar beneden. ???? Met een oververhit hoofd (????) meldde ik mij in de grote oefenzaal voor de fysiotherapie. Mijn been stond al in de hoek van de zaal, dus ik kon hem meteen uitproberen. Eerst een paar keer door de loopbrug, daarna ben ik al wandelend en kletsend met de fysiotherapeut naar de Orangerie gegaan. Heliomare trakteerde namelijk op een verfrissend waterijsje, wat een welkome traktatie was.????

Daarna heb ik zelf een rondje door de gangen gelopen, via de sporthal naar buiten en via de receptie weer terug naar binnen. Tijdens de amputatie loopgroep kwam de prothesemaker kijken en horen hoe het ging. Op zich ging het lopen wel oké, maar de druk op mijn voorkantje (met name waar het zitbot gecreëerd is) was groot en zorgde voor de nodige fantoompijn. ???? De instrumentmaker haalde op de bewuste plek een losse inleg eruit in de hoop de druk weg te nemen. Ik heb nog wat gelopen en we hebben afgesproken er donderdag opnieuw naar te kijken. De middag zat erop, dus ik haalde mijn zwemtas uit het kluisje en ging naar buiten waar de taxibus al stond te wachten. Ik werd wat overmoedig en bedacht mijn prothese voor het eerst aan te houden in de bus. Dit bleek helaas een verkeerde keuze. Via IJmuiden (waar een collega revalidant afgezet is) werd ik naar Haarlem gebracht. De fantoompijn werd met de minuut erger. Eenmaal thuis aangekomen kon ik mij niet meer groot houden, ik heb echt even wat traantjes gelaten van de pijn.???? Mijn been ging binnen meteen af en ik moest eerst even bijkomen, voordat ik weer oké was. ????

De avond stond in het teken van het dames voetbal. Het Nederlandse elftal vocht zich door de wedstrijd tegen Japan en won (met een beetje geluk ????) met 2-1! Op naar de kwart finale! Yes, hup Holland hup! ⚽️????????????

Uit een doosje vol kracht????

Wees sterk. Je weet nooit wie je inspireert.✨