Selecteer een pagina

Een paar dagen voor de operatie kreeg ik van een vriendinnetje dit mooie gedicht. Het raakte mij enorm…????

Meisje van weleer

Vooraan dansend los en vrij.

Dat was ik, m’n oude mij.

Wat zou ik haar graag nog eens zien.

Wellicht gebeurt dat ooit misschien.

Het leven lachte me graag toe.

Nu ben ik vaak verward en moe.

Toch leef ik ergens dansend voort.

Onverschrokken, zoals het hoort …

M’n trots die ben ik nooit verloren.

Al ben ik dan opnieuw geboren.

M’n sterke ziel zal blijven staan.

Hoe diep ik ook zal moeten gaan.

Ik mis het meisje van weleer.

En ja, dat doet verdomd veel zeer.

Maar toch, ik voel, voorbij die pijn …

Zal ik nog steeds datzelfde meisje zijn.

Karin Weidekamp

Het is zondag, dus rustig op de afdeling en ik was met het goede been uit bed gestapt. ???? Rustig wakker geworden, ontbeten, gewassen en aangekleed. Meteen maar doorgepakt en het looprek erbij gehaald. Dus ik mijn bed uit en ‘gewoon’ even gestaan op 1 been. Mijn kunstje is dan om mijn handen kort los te maken van het looprek. Los staan en in evenwicht blijven. Tada!! ???? Staan is echt fijn. Niet liggen, niet zitten, maar staan. Ik heb veel last van mijn onderrug. Niet gek. Ik lig op mijn rug of linkerzij. Meer smaken heb ik niet. Morgen toch eens aan de fysio vragen of ze mijn rug een beetje kan losmaken.

Manja en mams heb ik opgewacht in mijn rolstoel bij de lift, altijd een leuk ontvangst. We hebben samen koffie gedronken in de woonkamer en na iets meer dan een half uur (jawel) gingen we de terug naar de kamer. We hebben eerst mijn kastje opgeruimd en de bloemen bijgewerkt. Daarna kreeg ik als lunch heerlijke poffertjes! ????

Tijdens de ‘me time’ ging het alarm af van mijn vacuümpomp ???? en nu duurde het wel even voordat dit was opgelost. Sharp 15.00 uur stond ik in rolstoel bij de lift te wachten op P&P. Ook nu hebben we samen koffie gedronken in de huiskamer. Daarna gezellig kletsen op mijn kamer. Frank en Lynn sloten later op de middag aan. Het was een gezellig rustig dagje, nu relaxen en lekker slapen.

Het compliment van de dag is: ‘Jij bent een topper!’ ????