Selecteer een pagina

Vanochtend werd ik weer wakker met veel pijn in mijn hele lijf. Uit bed komen ging dan ook moeizaam. Zodra ik weer een beetje bewoog werd het wel beter, maar geen idee waar het vandaan komt. Ik vraag het volgende week wel aan de revalidatie arts. Sven had vandaag zijn laatste SE, mondeling Frans, en was ook vroeg beneden. Lynn had het eerste uur vrij, dus zij mocht Body uitlaten. Ik hoefde alleen maar op het busje te wachten. Stipt om half negen stond de taxi voor de deur. Daar gingen we weer, op naar Heliomare voor de laatste poliklinische dag.

Ik had voor het zwemmen nog even tijd voor een bakkie, daarna omkleden en het water in. Ik zwem het 25 meter bad altijd heen op mijn buik (schoolslag) en terug op mijn rug (geen idee wat voor slag ik hier maak, maar het werkt ????). Daarna had ik voldoende tijd om te douchen, aan te kleden en mijn haren te föhnen.

In de centrale hal ging ik een kopje thee halen en sprak ik een ex revalidant, die voor een paar trainingen terug was. Altijd leuk om te horen hoe het ze thuis vergaat. Veel tijd hadden we niet, want ik moest door naar de fysio. Samen met de fysiotherapeut ging ik, met mijn rechterschoen, naar de prothesemaker. Hij had wat aanpassingen gedaan na aanleiding van de eerste passing. Nu kreeg ik mijn prothese met mijn eigen schoen aan. Het voelde best oké en als ik naar beneden keek registreerde ik echt twee benen. Zo gek.

Kijk…losse handjes!

Lopen mocht ik nog niet, maar wel af en toe druk geven op de prothese, dus er echt op staan. Wiebelen van links naar rechts meer niet, we gaan het langzaam opbouwen. De fantoompijn kwam wel weer op, dus dat drukpunt moet nog verder ontlast worden en behoeft dus weer een aanpassing.

We liepen iets uit, dus racete ik naar de sporthal voor de matgroep. Ik was iets te laat, maar dat was geen probleem. We hebben wat romp oefeningen gedaan met een zware bal en een spelletje met een soort van handtrampoline. Hiermee moesten we kleine balletjes overspelen. Best geinig, maar hoe krijgen ze het verzonnen? ????

Na de lunch had ik een fitnesstest van mijn ‘fysiek profiel’. Nu moest ik de chest press, de leg press, de pully en het handbiken op het zwaarst doen. Dus zo zwaar dat ik max zes keer het gewicht kon wegdrukken. Met deze resultaten leggen ze mijn vooruitgang vast. Resultaten uitgedrukt in percentages en cijfers.

De uitslag kreeg ik in een heel overzicht, maar de conclusie was dat ik ruim 50% sterker ben geworden dan zes weken geleden.????????

Om twee uur was ik klaar en haalde ik mijn spullen op, om vervolgens in de zon ☀️ op de taxi te wachten. Het was heerlijk warm zo uit de wind.

Eenmaal thuis was het relaxen en in de avond zijn we naar Tong AH geweest voor heerlijke sushi! ????

Je schrijft je eigen leven, jouw wereld, in je eigen taal. Door de pen nooit weg te geven, blijft het altijd jouw verhaal. Martin Gijzemijter