Selecteer een pagina

Yes! Vandaag voor het eerst na 3 weken, staand gedoucht! Heerlijk!! Met behulp van 2 sterke verplegers aan mijn armen, ben ik uit bed gekomen, heb ik gehupst richting de badkamer en douche.

Heerlijk die waterstraal over me heen te voelen. Mijn haren werden gewassen en mijn rug werd ingezeept.

Weet je…. op een gegeven moment ben je alle schaamte voorbij…. 

Ja ik zie er anders uit, maar heb niet het idee dat de verplegers daar last van hebben. Ik laat het maar los.

Het was een snelle wasbeurt met veel gedoe (drains van de vacuümpomp en de katheter die constant in de weg zaten), maar o wat was dat fijn! 

Na het bezoek van de artsen, mocht ook mijn laatste infuus eruit. Eindelijk mijn handen vrij en geen piepjes meer. Wat zal ik slapen vannacht! 

Dit is (voorlopig) mijn laatste dagje in Leiden. Het voelt een beetje gek eigenlijk, kamer 157 is ruim 3 weken mijn ‘thuis’ geweest. Geen idee nog wat mij te wachten staat. Het onbekende is ook spannend. Frank, Sven en Lynn hebben deze middag mijn kamer weer terug omgebouwd naar een standaard ziekenhuis kamer. Alle kaartjes zijn van de muur en deur gehaald. Die gaan natuurlijk wel mee naar Heliomare. Gelukkig mochten de bloemen nog even blijven staan en hangen de vrolijke ballonnen nog om mij op te fleuren. Morgen gaat het echt gebeuren, om 09.30 uur zal de ambulance mij naar Heliomare brengen. Lynn gaat gezellig met mij mee. Dag LUMC, dag verplegers en verpleegsters dag artsen, dank voor jullie goede zorgen. Volgende week donderdag kom ik weer even terug voor OK.

Hierbij sluit ik fase 1 af, op naar fase 2.

Ik ben toe aan de volgende stap, op naar de revalidatie!