Selecteer een pagina

Vanochtend uit geslapen tot tien over acht. Op zich niet heel handig als je om half negen je eerste afspraak hebt, maar wel lekker. ????

Eerst weer ontbijt op bed. Daarna kwam de diëtiste. Zij houdt in de gaten of ik voldoende eet en de juiste voedingsstoffen binnen krijg. Zoals het nu gaat, is het goed. Kwark, 2 flesjes Protino per dag, bruin brood, kaas, af en toe een ei, ongezouten noten en goed avondeten. Er hoeft dus geen aanpassing gedaan te worden in mijn voedingsschema. Om negen uur ging ik, met behulp van de verpleging, snel wassen en aankleden. Daarna de rolstoel in, tandenpoetsen en haren kammen. Omdat het toch al half tien was, heeft de verpleging mij naar de sportzaal gebracht. Mezelf voortbewegen in een rolstoel is nog best zwaar en heel snel ben ik nog niet. Komt wel. Bij de rolstoel-les voor beginners werd er weer een parcours uitgezet. Rondje draaien binnen een vak dat aangegeven is met pionnen. Snelheid maken op het lange stuk (dat lukt dus nog niet zo), om de pion heen en in achteruit over de lijn naar de volgende pion. Het spannendste was wel een soort van planken brug op, op het vlakke midden stuk een rondje draaien en dan van de schuine helling af. Voor mij is dat best heel moeilijk en eng, maar de begeleider helpt daar waar nodig en dat is fijn. Na een half uur was de les om en ging ik zelfstandig weer terug naar de afdeling. Even een kopje koffie gedronken in de woonkamer en daarna terug naar mijn stekkie.

Even wat me-time en tijd voor de spiegeltherapie.

Rond het middaguur kwamen Karin en Jolanda, 2 oud collega’s, gezellig lunchen. Zij hadden voor heerlijke broodjes gezorgd, verse jus en fruit. Echt heel lekker allemaal.

Ons Lynn kwam toen we net uitgegeten waren en even later kwam de fysio, dus tijd voor de meiden om te gaan.

De fysio stelde voor om wat looptraining te doen en toen ik daar erg enthousiast op reageerde, zei ze dat ik ook beneden kon trainen. Yes! Dat is leuk, dat is anders, dat lijkt op echt trainen! Dus wij naar beneden (Lynn mocht mee) naar de sportzaal van de fysio. Daar heb ik op een soort van handbike toestel gezeten en 10 minuten ‘gefietst’. In een andere zaal mocht ik lopen aan de loopbrug. Ik vond het allemaal geweldig! ???? Dit betekent vooruitgang, al zijn het kleine stapjes. Maar…Ils niet te hard van stapel lopen, de wond moet eerst nog dicht. O ja! ????

Samen met Lynn ging ik op de terugweg heel even naar buiten om een luchtje te scheppen. Het was best koud, dus snel naar binnen. Terug op mijn kamer was het moeder – dochter tijd. Zo fijn om samen met Lynn te kletsen, een puzzeltje maken en een beetje te chillen.

Om vier uur was het vrij-mi-bo oftewel de vrijdagmiddag borrel met mijn buufjes. Zo fijn en gezellig om ze te zien. Zij hadden allemaal lekkere hapjes meegenomen en jawel alcoholvrije rosé en witte wijn van Torres. Dus nu mocht Lynn ook een glaasje mee drinken. ???? Heerlijk meiden onder elkaar en lekker kletsen.

Aan het eind van de dag is het tijd om een complimentje te pakken en mijn blog van de dag af te ronden. Dus bij deze, tot morgen! ????

Het compliment van deze dag is: ‘Jij bent een belangrijke schakel!’ ????