Selecteer een pagina

Morgen mag ik naar huis op lang kerstweekend verlof! Zoveel zin in! ???? Voor het eerst in 3 maanden, ‘gewoon naar huis’. Maar voor het zover is moest er vandaag toch echt nog getraind worden. Dus werd ik om half acht wakker gemaakt en ben ik eerst richting badkamer gegaan. Daarna wassen, aankleden, ontbijten en even bijkomen. Omdat de wondverzorging iets langer duurde dan gepland, kwam ik te laat bij de rolstoelles. Ik kon meteen aan de bak en mocht over 4 planken rijden. Deze waren verschillend in hoogte, dus ook weer echt lastig om met de rolstoel overheen te rijden. Het zal nog een uitdaging worden om buiten te rijden. Aansluitend had ik ochtend gym en gingen we met een elastiek arm oefeningen doen. Van de sporthal weer terug naar de afdeling fysiotherapie voor de ZOP (zelfstandig oefen periode). Hier heb ik weer gelopen in de loopbrug en wat been oefeningen gedaan. Vanaf de fysio ging ik door naar de ergo. Omdat het rolstoelkussen na de aanpassing van gisteren nog niet lekker zat, hebben we ook vandaag naar een andere oplossing gezocht. Toch vraag ik me af of ik überhaupt comfortabel kan zitten. Ik houd het nog altijd niet lang vol en krijg snel pijn. Omdat de ergotherapeut op mijn rolstoel een andere rugleuning wilde hebben, kreeg ik voor heel even een andere stoel mee. Terug op de kamer was het lunchtijd en even tijd om op bed te liggen. Mijn laatste therapie was de fysiotherapie, dus daar ging ik weer, met de (andere) rolstoel naar beneden. Daar aangekomen ben ik lopend/ hupsend met de krukken naar een kamer gegaan waar een breed oefenbed stond. Daar mocht ik op mijn buik komen liggen en wat oefeningen doen met mijn linkerbeen. Omdat ik zoveel pijn had, heeft de fysio kort mijn onderrug behandeld. Zo, dat waren de therapieën weer voor vandaag! ????

Snel naar boven, want ik had de kapper besteld. Hoe dat zo? Nou, een tijdje terug kreeg ik dus van twee super lieve collega’s een ‘knipbeurt’ van een kapstertje uit Wijk aan Zee. De vorige reservering ging mis, maar nu was ze er. Aangezien ik al 3 maanden niet meer in de spiegel van de kapper had gekeken ????, was ik echt wel toe aan een opfris beurtje. Ze heeft op mijn verzoek ook nog een paar high lights gezet. Fijn dat het kon zo kort voor de kerst. Kom ik morgen thuis tenminste een beetje knap voor de dag!????????‍♀️????

Net toen ik weer op bed lag, kwamen Petra, Mandy en Kiki voor de vrijdagmiddag borrel! Deze keer niet aan de 0% wijn, maar gewoon een lekker sapje met heerlijke (deels gezonde) hapjes. We hebben gezellig gekeuveld over de komende kerstdagen en vanalles wat ons bezig houdt. Petra heeft ondertussen mijn koffertje ingepakt voor de komende dagen thuis. Fijn!

Het gaat echt gebeuren, morgen mag ik naar huis. Nog één nachtje slapen! ????

Cadeautje 19 van de Rituals advent kalender???????????? was een kleine rode lippenstift. ????

Wanneer je leert om nee te zeggen, zonder smoesjes te verzinnen, zonder uit te willen leggen, dan ervaar je rust van binnen.

Martin Gijzemijter