Selecteer een pagina

Om half acht werd ik gewekt door de verpleegster, mooi op tijd want we hadden vandaag een kerstontbijt. ???????????? Ik moest echt even wakker worden hoor, ik slaap zo diep hier. Voordat alle badkamers weer bezet zouden zijn, ging ik snel naar de wc. Daarna kon ik voor de tweede keer geheel zelfstandig wassen en aankleden. Gek dat ik dat schrijf eigenlijk, want het is iets wat ‘iedereen gewoon’ doet. Ik ook. Nou ja, totdat ik helemaal niets meer kon. Als ik terugkijk in de tijd, zie ik dat ik grote stappen heb gemaakt. Ik kom van (heel) ver, maar besef me ook dat ik enorm gegroeid ben in de afgelopen tijd. En…daar ben ik best een beetje trots op! ????. Goed om toch een beetje in de kerstsfeer te blijven, trok ik mijn rode tuniek aan. Om negen uur moesten we beneden in de oranjerie zijn, dus in de rolstoel daar naar toe. Onze afdeling zat een beetje bij elkaar en er was alleen een plekje vrij aan de mannen tafel. ???? Het ontbijt was goed verzorgd en de medewerkers hadden zich mooi opgedoft. Er was ook een koor van Heliomare dat verschillende kerstliedjes zong en wij mochten natuurlijk meezingen. Al met al was het leuk georganiseerd!

Mijn eerste therapie was pas om twee uur, dus tot die tijd had ik me-time. Lonneke kwam spontaan even langs voor een kopje koffie, omdat ze in de buurt was, gezellig!

Toen we samen in de hal stonden (ik zat natuurlijk????), kwam Frank aanlopen. Weer een verrassing. Leuk! Lon ging weer naar buiten en Frank ging met mij mee naar de ergotherapie. We gingen samen met de ergotherapeut op zoek naar een geschikt kussen voor in de rolstoel, omdat ik zoveel last heb van mijn rug. Er was een kast vol kussens en ik heb er een paar geprobeerd. Uiteindelijk hebben we gekozen om een extra kussen onder mijn huidige kussen te leggen en mijn kussen volledig met lucht te vullen. Hierdoor wordt de druk gelijkmatig verdeeld en zal het zitten hopelijk minder pijnlijk zijn. Daarna zei de therapeut dat ik misschien ook toe was aan een andere rolstoel en dat ze er net vandaag een had terug gekregen. Dus wij weer naar boven om die rolstoel ‘te passen’. Deze was wel veel kleiner, maar ook veel sneller en mobieler, maar zonder armsteunen. Misschien is het niets, maar we gaan het van de week eens uitproberen. Ik moest daarna haasten voor mijn ZOP (zelfstandig oefen periode). Frank zat toe te kijken, terwijl ik oefeningen deed voor armen en been. Weet hij gelijk dat er ook echt hard gewerkt wordt hier. ????

Na de training hebben we samen wat gedronken in de Oranjerie. Frank ging naar huis en even later kwam Simone gezellig op visite.

Na het eten kwamen Sven en Lynn ook nog aanwaaien. Super lief. Het loste elkaar lekker af vandaag.????

Nu relaxen en de finale van expeditie Robinson kijken!????

Cadeautje 18 van de Rituals advent kalender???????????? was een spuitflesje met parfum. ????

Omdat de bomen in het najaar, niet met ons kunnen praten, tonen ze met al hun blaadjes dat je los moet durven laten. ????

Martin Gijzemijter