Selecteer een pagina

Vandaag een relatief rustig dagje gehad. Na het hele ochtend ritueel, wat best veel tijd in beslag neemt, ging ik naar beneden voor een kopje koffie en een ontbijtje. Aangezien ik geen twee dingen tegelijk kan met de krukken in mijn handen, had ik alles klaargezet zodat ik ons Inge kon bellen en ontbijten tegelijk. Soms maken we een belafspraak, als een bezoekje niet mogelijk is. Dus ik wilde onder het genot van een kopje koffie, gezellig keuvelen. Maar goed, ons Inge nam niet op ????, dus eerst mijn zus gebeld en later toch ook Inge aan de lijn gekregen en een beetje bijgekletst.

Even later kwam Marie op de koffie. Ze had een leuk cadeautje voor mij meegenomen, waar vele bloglezers ook blij mee zullen zijn. Een boekje van Martin Gijzemijter. ???? Zo lief!

Na de lunch had ik een afspraak bij de kapper. Vorige week had mijn achterbuufje Claire mij thuis geknipt, zodat ik bij een haarkleuring niet zolang hoefde te zitten. Daar ging ik, voor het eerst in mijn rolstoel naar de kapper aan de Ruyterweg. Het is niet ver, maar ik had keiharde wind tegen. ???? Toen ik totaal verwaaid aankwam bij Pascalle Hairstyling, zag ik een enorme drempel.???? Deze kapsalon is helaas niet rolstoelvriendelijk ❌, maar… ze zijn wel behulpzaam! Één van de kapsters kwam naar buiten om te helpen. Ik kon op mijn krukken naar binnen en zij tilde de rolstoel over de drempel. Ik kreeg een kopje thee en ze begon met het zetten van highlights. Bij het wassen kreeg ik echt een heerlijke hoofdmassage, ik had zo in slaap kunnen vallen. ???? Toen het klaar was werd ik ook weer netjes naar buiten geholpen. Het voelde best raar om alleen door de buurt te rijden. Meestal is er wel iemand bij me, maar ik heb het toch maar weer gedaan! ????????

De WMO aanvraag van de rolstoel en handbike is goedgekeurd. Nu kunnen we gericht gaan zoeken naar een opmaat gemaakte rolstoel en afspraken maken voor een ‘passing’. Met een ‘passing’ wordt gedoeld op het aanpassen van een rolstoel aan de individuele handicap van de gebruiker. Dit doen we in Heliomare samen met de ergotherapeut, omdat wij een lijst met eisen hebben opgesteld, waaraan de rolstoel moet voldoen. Wordt vervolgd dus.

Morgen is manlief jarig, dus ik ga zo (letterlijk????) de slingers ophangen! Tot morgen! ????

Jawel, daar is hij weer ????

Wees de beste versie van jezelf, neem altijd minder dan je geeft. Zodat je ooit met trots kunt zeggen: dit is hoe ik heb geleefd.

Martin Gijzemijter