Selecteer een pagina

Mijn muur in Heliomare is behangen met mooie opbeurende en liefdevolle kaarten. Nog steeds ontvang ik kaartjes, vanuit verschillende kanten van Nederland. Geen vijf stuks meer per dag ????, maar genoeg om kracht uit te halen. Ik kan niet iedereen persoonlijk bedanken, maar weet dat ik het ontzettend waardeer. Het kleurt mijn dag en mijn muur, dank daarvoor!

Mocht ik over een tijdje toch weer opgenomen worden om met de prothese aan de slag te gaan, hoop ik dat jullie weer willen helpen mijn muur te behangen! ????

Wat heb ik slecht geslapen zeg. Ik was moe, maar kon gewoon de slaap niet vatten.

Zo vervelend. Voor mijn gevoel sliep ik net, toen mijn wekker afging. Pfff…???? Onder de douche werd ik wel wakker, maar voelde dat mijn energieniveau vandaag niet op het hoogste standje stond. Na het ontbijt in de huiskamer, ging ik met mijn jas naar de sporthal. De rolstoelles stond weer als eerste op het programma. Ik hoopte zo dat we niet naar buiten zouden gaan, want het was nat druilerig weer. ☔️ Gelukkig deelde de trainer mijn mening en bedacht hij een alternatief, basketbal. ???? Ook weer zo leuk! Eerst leerden we dribbelen met de bal, daarna rollend met stoel dribbelend de bal meenemen en natuurlijk scoren. De laatste tien minuten speelden we een wedstrijdje van drie tegen drie. Grappig! Kreeg het er ook echt warm van.???? Aansluitend had ik bekken fysiotherapie en tja daar kan ik niet zoveel over vertellen. Buiten het feit dat het bekken natuurlijk heel belangrijk is en ik een groot deel mis. Dus alles werkt een beetje anders en daar zal ik aan moeten wennen.

Daarna had ik ‘activiteitenbegeleiding’ en heb ik van mijn laatste broek de pijp afgeknipt en dicht gestikt. Yes! Mission completed. ???????? En jawel…de knutselaar in mij is opgestaan…ik heb gekleid vandaag!! ????????

Atelier

Tussen de middag heb ik geluncht met Barbara, die bij Heliomare werkt als ergotherapeut. Daarna kon ik nog even naar mijn kamer voordat ik het laatste onderdeel had voordat het weekend van start ging, fysiotherapie. Ik was enorm stijf en had veel spierpijn van de dag ervoor, dus bij alle oefeningen moest ik zwaar kreunen en zuchten. Ik was duidelijk toe aan het weekend en rust! Voordat ik mijn laatste (!) weekendtas ging pakken, kwam Crista nog even op visite. We hebben een bakje thee gedronken en toen Sven mij kwam halen, hebben we met z’n drietjes mijn tas, bloemen en wat extra spullen ingepakt. Het weekend kon beginnen! ????

Je zorgen maken heeft geen zin, je compliceert slechts je bestaan. Piekeren luidt geen antwoord in, los het op of laat het gaan. Martin Gijzemijter