Selecteer een pagina

Bij het wakker worden merkte ik dat me een beetje futloos voelde. Na het ontbijtje toch de kleren aan gedaan om met de fysio te oefenen. Ria (oud collega, nu werkzaam bij het LUMC) kwam net op het juiste moment langs om bij te kletsen. Ik had het even moeilijk en dan is het fijn dat iemand een luisterend oor biedt. Daarna werden mijn haren nog gewassen door de verpleging en uitgekamd! Best knap met het kleine ziekenhuis kammetje. ????

Het wachten was nog altijd op het laatste woord van de arts, maar zij hadden tot 13.00 uur groot overleg. De ambulance was inmiddels al besteld. Ondertussen werd de vrijdag lunch geserveerd. Het was verrassend, we kregen broodje kroket en patat. Heerlijk!! ???? Daar heb ik echt even van genoten.

De uitslag van de kweek van de ontlasting liet op zich wachten. Daarom kreeg ik het stempel ‘contact isolatie’ mee. Het kon zijn dat ik een overdraagbare darmbacterie bij me droeg. Het advies van de artsen van het LUMC was dat ik wel op een 2-persoonskamer kon verblijven, maar dat ze mij altijd met handschoenen moesten behandelen.

Om 14.45 uur ging ik weer met de ambulance richting Wijk aan Zee. Aangekomen op de plaats van bestemming gunde ook dit ambulance personeel mij de tijd om even in het zonnetje te zitten. Heerlijk, frisse zeelucht! ☀️ Wat fijn en wat lief! Op de 2de verdieping aangekomen kreeg ik tijdelijk een kamer alleen in quarantaine. Al mijn spullen waren al verhuisd naar kamer 24 en het personeel droeg blauwe jassen en handschoenen. Ik begrijp dat het protocol leidend is, maar wat een gedoe weer. De eerste visite Simonne, Lonneke en Linda mochten dus zo’n blauwe jas aan en handschoenen. Er werd ook niet gezoend of geknuffeld uit voorzorg. Zij waren de deur nog maar net uit of het ziekenhuis belde. Ik had geen besmettelijke darmbacterie. Yes! Ik wist het! Maar wat een belevenis weer…???? Gelukkig hebben we de foto nog Lonneke en Linda! ????

Iets later kwamen Frank, Sven en Lynn en zij mochten meteen meehelpen terug te verhuizen naar mijn eigen vertrouwde kamertje. En als je de Moerkerkjes een beetje kent, weet je dat dit in no time gefixed was.????

Het zakje complimenten stond hier in Heliomare, dus we gaan nu weer lekker verder.

Het compliment van de dag is: ‘Jij inspireert mij!’ ????