Selecteer een pagina

Je hebt van die dagen dat je je gewoon niet zo goed voelt.

Vandaag was zo’n dag voor mij. Ik werd wakker uit een diepe slaap en had al een beetje hoofdpijn bij het opstaan. Gelukkig had ik de tijd om rustig op te starten, omdat mijn eerste afspraak op mijn kamer was. Artsenvisite. Mijn ontslagdatum komt steeds dichterbij, dus we hebben vooral daarover gesproken. De hoofdpijn werd wat heviger, dus nam ik maar een paracetamolletje voordat ik naar de sporthal ging voor de badminton. Lekker even overslaan en nergens anders aan denken. Aansluitend ging ik naar de activiteitenbegeleiding, waar ik broek nummer drie wilde gaan inkorten. Ook nu ging het half uurtje te snel en kwam ik niet verder dan het afspelden van de broekspijp.???? Misschien klets ik teveel. ???? De huiskamer zat tijdens lunchtijd bomvol. Er staat altijd een klein buffet klaar met verschillende soorten brood en beleg. Prima geregeld. Deze keer heb ik de lunch daar genuttigd, al had ik beter even kunnen gaan liggen.

Buiten regende en sneeuwde het steeds harder. Vreselijk ongezellig en grauw weer. ☔️ Toch ging ik met mijn jas, handschoenen en sjaal naar de sporthal, omdat ik zou gaan handbiken. Ik had natuurlijk al een zwaar vermoeden dat dit niet door zou gaan, maar om te voorkomen dat ze mij een watje zouden vinden, had ik netjes alles bij me. ???? Het handbike uurtje kwam inderdaad te vervallen, dus mochten we een andere activiteit uitkiezen. Het werd badminton. ???? Na het inspelen, gingen we een wedstrijdje doen. Aan elke kant van het net stond een valide speler en een rolstoeler. We mochten zelfs de sport-rolstoel gebruiken. Zo eentje met hele schuine wielen, waar je in vast gegespt wordt. Net echt! ????Het was een leuk potje met, hoe kan het ook anders, de winst in de pocket! ???????????? Toch valt het rijden tijdens het spel niet echt mee. Vaker oefenen dus! Gisteren kreeg ik te horen dat ik ‘hydro therapie’ mag, oftewel groen licht voor het zwemmen.????????‍♀️ Yes! Binnenkort zal ik eerst een intake krijgen, daarna mag ik het water in. Omdat ik niet in het bezit ben van een badpak, ben ik online gaan shoppen, moet toch iets aan in het water… ???????? Wat later had ik ergo therapie. Hier bespraken we hoe het in het weekend thuis gegaan was en waar ik tegen aanliep. Ook hebben we de WMO aanvraag afgerond en Frank heeft deze vervolgens ingediend bij de gemeente. Met de fysio ging ik naar de badkamer (bij de ergo) om ‘droog’ te oefenen, omdat ik thuis zo wankel ben bij de wc en wastafel. Hier heb ik wat tips gekregen, hoe ik het voor mezelf wat gemakkelijker kan maken. Daarna nog wat buik oefeningen gedaan en geplankt.

Om vijf uur ging ik, net zoals iedereen, naar het restaurant. Vandaag heb ik bami met een loempia gegeten en vers fruit als toetje. Was lekker. ????Na een kopje koffie in de Orangerie, ben ik naar boven gegaan. Vorige week heb ik te weinig gespiegeld, dus nam ik ruime tijd voor de spiegeltherapie. Elke dag heb ik fantoompijn, de ene dag is het erger dan de andere, maar pijnvrij ben ik zeker nog niet. Morgen weer een nieuwe dag, hopelijk zonder hoofdpijn.

Angst weerhoudt je van je dromen, zorg dat ze niet regeert. Je zult pas ergens komen, als je onbevreesd probeert. Martin Gijzemijter