Selecteer een pagina

Vanochtend ben ik vroeg opgestaan, mijn laatste therapiedag van de week. Privé chauffeur Mandy stond om acht uur voor de deur. Ik had net mijn ontbijtje achter de kiezen. Daar gingen we weer, rolstoel achterin de auto, mijn zwemtas, krukken en prothese op de achterbank. En ik heerlijk voorin met een beker cappuccino! Hoe goed kan je het hebben?! ???? Het was een gezellig ritje naar Wijk aan Zee. Precies op tijd kwamen we aan, heb mijn been weer weggezet in de oefenzaal, tasje in een kluisje gedaan en toen heeft Mandy mij afgezet in de kleedkamer. Ik was snel uitgekleed en mocht meteen douchen en het zwembad in.

Ik was weer de enige in het water (privé badje????) en toen mijn half uurtje erop zat, vroeg ze of ik nog zin had om wat langer te zwemmen en dat deed ik natuurlijk graag!

Om af te koelen na het aankleed tafereel, ging ik in de receptie zitten. Er kwam een appje van mijn ergo binnen, ‘Waarbendenou?’ ???? Bleek dat zij met mij een afspraak had die niet op mijn programma stond. ???? Ik heb haar meteen opgezocht en gelukkig kon ze nog even tijd voor mij maken. We hebben gesproken over verende wielen, ‘Loopwheels’. De medewerker van Hulpmiddelen Centrum Haarlem had eerder gezegd dat ze deze wielen er voor mij waarschijnlijk niet doorheen zou krijgen, in verband met de kosten. Toch zou het voor mij een oplossing kunnen zijn tegen de fantoompijn bij het handbiken.

Een loopwheel is een geveerd wiel gemaakt met carbon veren. Het wiel heeft geen spaken meer, geen vervangbare onderdelen, en dus geen onderhoud. Het rijden met dit geveerde wiel is een heel bijzondere ervaring; geen schokken en trillingen meer.

We hebben het bedrijf Multi Adapt in Brabant gebeld, mijn probleem uitgelegd en gevraagd of we een set mochten uitproberen. De man was uiterst vriendelijk en wilde mij graag laten ervaren wat loopwheels doen. Afgesproken is dat wij een mail sturen met de rolstoelmaat en het adres van Heliomare, hij zorgt dan dat er een set wordt opgestuurd ter proef. Ben echt benieuwd!

Aan het eind van de ochtend heb ik mij letterlijk in het zweet gewerkt bij de fitness. Ik was nog maar net opgedroogd van het zwemmen of de zweetdruppels rolde alweer over mijn gezicht. Twintig minuten op de NuStep, daarna in de touwen, aan de gewichten en planken. ???? Deze keer had ik geen lunch-maatje en ben ik lekker (nou ja, was toch best frisjes) buiten gaan zitten met een broodje gezond. Daarna ben ik doorgegaan naar de oefenzaal, heb ik mijn prothese aan gedaan en ben ik in de loopbrug het loslopen gaan oefenen. Toen de fysio kwam heb ik samen met haar, voor het eerst ????, met de prothese aan en één kruk in mijn linkerhand gebadmintond.???? Natuurlijk niet zo fanatiek als vanuit mijn rolstoel, maar rustig overgespeeld. Best eng, want als ik een klein stapje naar links of rechts moest doen om de shuttle te slaan, raakte ik snel uit balans. Het oprapen van de shuttle was een uitdaging opzich. Ook heb ik nog drie rondjes gelopen door de centrale hal zonder krukken. Stoer he?! ????????

Ik zat buiten in het inmiddels doorgebroken zonnetje☀️ te wachten op Frank, die mij kwam ophalen om een taartje te gaan eten bij de jarige Lonneke. ???? Vooruit en een bubbeltje om te proosten. ???? Mijn eerste bezoekje bij haar thuis als Ilse2.0 en dat werd gewaardeerd! ????

In de avond kwam Irene, mijn personal shopper ????, nog langs met een nieuw zwembroekje met korte pijpjes en twee bikini-hesjes.???? Zo hoop ik de warme zomer toch een beetje leuk voor de dag te komen! ????

Uit een doosje vol kracht????

Als je iets goeds ziet, geef dan een compliment. Als je iets fouts ziet, bied dan je hulp aan.✨