Selecteer een pagina

Mijn persoonlijke weerbericht is gelukkig omgeslagen. De donkergrijze wolken hebben plaatsgemaakt voor de zon. ☀️Toen Linda mij woensdag appte om een koffietje te doen op de Grote Markt, zei ik natuurlijk meteen ja! Het was heerlijk om weer eens in de stad een terrasje te pikken en mensen te kijken. Linda had al een plekje veroverd toen ik de Markt op kwam fietsen. Een tafeltje naast een dranghek, in verband met de anderhalve meter terrassen natuurlijk, fungeerde prima als fietsenstalling voor mijn bike. We begonnen braaf met een cappuccino, maar op de vraag van de serveerster of we nog wat wilde nuttigen, keken we elkaar vragend aan. Het was pas woensdag…????, maar de gedachte aan een lekker koud wijntje was erg verleidelijk. Ach, wat kon ons het schelen…’doe maar twee wijn, alsjeblieft!’????????

Voor deze foto werd het dranghek ‘even’ opzij gezet, ziet er toch wat gezelliger uit. ????

Ik voel me dus weer een stuk beter, maar dat had ook alles te doen met de positieve vibe van gisteren. Donderdagochtend werden namelijk de eerste 1000 Gouden Hart Biljetten ???? door het bestuur van Heel Haarlem Helpt uitreikt aan vier zorgverleners van het Spaarne Gasthuis. En ik mocht daarbij zijn. ???? We hadden om half tien afgesproken bij restaurant Spaarne66, waar de lokale pers, NH-nieuws en RAPfotografie waren uitgenodigd om dit bijzondere moment vast te leggen en te verslaan. Om negen uur was het droog, maar buienradar gaf aan dat het niet droog zou blijven. ???? Toch deed ik mijn regenjas achterin de rolstoeltas, ik had goede hoop dat de bui over zou waaien. Speciaal voor de gelegenheid had ik Leggy aan gedaan. Met de handbike fietste ik over de Grote Markt richting het Spaarne. Alle genodigden waren al op locatie, toen ik aankwam. Ik koppelde mijn fiets af en parkeerde deze naast de entree, de nieuwsgierige blikken van de bezoekers ontwijkend. Handen geven mocht natuurlijk niet en dan is het wat onwennig om aan te sluiten. Daarbij voelde ik mij in mijn rolstoel niet echt op mijn gemak, dus zette ik die aan de kant en ging ik staan. Dat staan blijft jammergenoeg onstabiel, dus toen ik een cappuccino kreeg aangeboden, ging ik toch maar even op de bank zitten. Bestuurslid Herman deed een klein welkomstwoordje en daarna werden er foto’s gemaakt van de uitreiking op de brug over het Spaarne, tegenover het restaurant. Ik wilde natuurlijk voor onze eigen sociale media ook wat kiekjes maken, maar heel handig voor mij was dat niet. Met moeite stak ik de ietwat oplopende straat met drempels over en om niet om te vallen op de brug, plakte ik mezelf tegen een lantaarnpaal. ???? Alles voor de foto’s! ???? Heel bijzonder waren mijn beelden niet, maar hé, ik deed mijn best! Na dit heugelijke moment, was er tijd voor de fototaart van Heel Haarlem Helpt, die door een IC-verpleegkundige werd aangesneden. Er werden nog wat interviews afgenomen en daarna was het tijd om even te kletsen met de zorgmedewerkers van de IC, Corona-unit en Logistiek. Bijzonder en heftige Corona verhalen hoor, pfff. Fijn dat wij op deze manier de zorgmedewerkers in het zonnetje kunnen zetten. Zodra de biljetten worden uitgegeven is de cirkel van de actie rond, omdat op die manier de Haarlemse ondernemers ook een steuntje in de rug krijgen. ???? Als iemand weet hoe belangrijk zorgverleners zijn, ben ik het wel, dus ik ben blij dat ik hier een bijdrage aan mag leveren! Mijn mobiel was de hele dag aan mijn hand geplakt en mijn schermtijd lag ver boven mijn gemiddelde. Sociale media gaat 24/7 door en het is aan mij om mijn grenzen te bewaken. Oef, moeilijk! ????

????

Op de terugweg fietste ik langs de Hema. Ik had eigenlijk al een lange tijd zin om iets nieuws te kopen en aangezien de Hema altijd wel iets luchtig’s heeft voor weinig geld, ging ik naar binnen. Ik zocht twee jurkjes uit en rekende deze af bij de kassa. Onderweg naar huis kwam ik een andere dame tegen op een handbike, ik was blij verrast omdat je over het algemeen meer scootmobiels ziet, waardoor ik iets te spontaan gedag zei. ????Helemaal blij kwam ik thuis en ging natuurlijk meteen de enthousiast passen. Wat denk je? De ene zat te strak bij mijn bovenarmen ????????????, de andere was prachtig, maar wat bleek er zat een vlek op de borst. Shit, heb ik weer! ???? Had ik nog niets. Het online shoppen heeft ook niet mijn voorkeur, want mijn winkelmandje’s zitten vaak vol, maar iedere keer als ik weer online ga, voeg iets toe of haal ik er iets uit. Tot een daadwerkelijke bestelling kom ik meestal niet. In tegenstelling tot mijn kids die daar absoluut geen moeite mee hebben. Ach ja, ik blijf een weegschaal. Zal ik doen zal ik het niet doen? ????‍♀️ Deze ochtend dus weer terug naar de Hema. De jurk (met vlek) kon niet geruild, want die was uitverkocht. Ik kreeg een ‘vlek garantie’. Nooit eerder van gehoord, maar goed. Als de vlek bij het wassen er niet uit zou gaan, krijg ik mijn geld terug. Dat laatste is helaas het geval. ????

Wat een slecht idee om de documentaire ’Tot de dood ons scheidt’ over de laatste levensfase van Marc de Hond, in bed net voor het slapengaan, te kijken. Ik weet niet of jij het gezien hebt, maar ik kon het niet droog houden. ???? Zo heftig en confronterend, maar ook mooi en krachtig. Poeh wat een man! En wat een kanjer had hij naast zich staan. ❤️ Inmiddels was het al behoorlijk laat, maar om mijn koppie een beetje leeg te maken keek ik nog een aflevering van de serie ‘Dertigers’, erg leuk trouwens. Zelfs na deze serie kon ik de slaap niet vatten. Klaarwakker lag ik naar het plafond te staren en mijn gedachten en angsten gingen alle kanten op. Ik zag er enorm tegenop om uren te piekeren en besloot voor het eerst sinds tijden weer eens een slaappil te nemen. Maar waar lagen die dingen ook alweer? Ik deed mijn bedlampje aan en hupste op krukken naar de badkamer. Na een hoop gerommel had ik nog niks gevonden. ???? Optie twee was om in de la van de kaptafel in de slaapkamer te kijken. Met een zaklamp zaklamp scheen ik in de la, vond een bekend etuitje met daarin, jawel, één slaappil. Ik huppelde weer terug naar de badkamer en met een slokje water nam ik de slaapcapsule. Ik heb nog een klein half uurtje wakker gelegen, maar viel uiteindelijk in een diepe slaap. ????????

Uit een doosje vol geluk ????

Gebruik je mooiste fantasie om je doel te bereiken.