Selecteer een pagina

Gisterenavond vanuit bed naar darten gekeken, was leuk! Sven ging als laatste naar boven en zorgde ervoor dat ik overal bij kon wat ik nodig had. Vannacht heb ik heerlijk geslapen in de huiskamer. Prima bed overigens, ook een soort luchtbed tegen doorlig plekken. Raad eens wie mij vanochtend (te????) vroeg wakker maakte…? Ja hoor, Frank de ochtend man! ???? Maar het mooiste was dat ik thuis wakker werd, ‘gewoon’ in mijn eigen huis met mooie muziek op de achtergrond. Nou ja, eigenlijk stond de muziek wel hard. Omdraaien en doorslapen was geen optie.???? Dus uit bed om met de krukken naar de wc te gaan. Frank ondersteunde mij, omdat ik nog erg wankel en onzeker ben met de krukken. Er komt vast een dag dat ik me sterk genoeg voel, maar ik weet dat hiervoor nog wat oefenuurtjes nodig zullen zijn. Komt goed!

Frank verzorgde een heerlijk ontbijt en Sven en Lynn schoven aan tafel. Deze keer geen kwark met muesli, maar ovenbroodjes, een gebakken eitje, een glaasje verse jus en koffie. ???? Het afruimen van de tafel moest ik aan Sven en Lynn overlaten, omdat ik met de rolstoel niets mee kan nemen. Omdat ik nog geen trap kan ‘lopen’, moest ik mezelf verzorgen, met hulp van Lynn, bij de wastafel in de keuken. Het is even zoeken naar de beste manier, maar het lukte uiteindelijk wel.

Sven ging de achterdeur uit om te werken en Thuiszorg belde voor aan en kwam voor de wondverzorging. De overdracht van Heliomare was haar niet helemaal duidelijk, maar dat kon ik wel uitleggen. Het materiaal dat ik meegekregen had, bleek niet voldoende. Na overleg met Heliomare, kon Frank in de middag de spullen ophalen in Wijk aan Zee. Arme jongen. Lynn en ik hebben samen in bed een filmpje gekeken. Zo gezellig!

Wat verder in de middag kwamen er een paar buurtjes aanwaaien. Gezellig even een klein drankje gedaan en bijgekletst.

Verder genoot ik ‘gewoon’ van het thuis zijn!

Via Facebook werd ik vandaag herinnerd aan de kerstvakantie van 2015. Dat was ruim één jaar na mijn eerste operatie. Wij waren toen met mijn familie in Tenerife. Het eiland waar ik 10 jaar jaar met heel veel plezier gewerkt en gewoond heb. Ook dat voelde toen als een soort van thuiskomen.☀️???? De reden van de vakantie toen was het vieren van het leven. En dat is wat ik wil blijven doen. Opkrabbelen en genieten van de kleine dingen die er toe doen! ????

Tenerife 2015