Selecteer een pagina

Bij het opstaan voelde ik een lichte spanning in mijn buik. Het is D-day voor Sven zijn examenuitslag. Spannend! ????????????????????Hoe zou hij zich voelen? Gelukkig had hij toch wel goed geslapen. Om acht uur waren Sven, Lynn en ik al op weg naar de tandarts. Voor mij was het al weer even geleden. Natuurlijk poets ik elke dag braaf mijn tanden, maar ik weet dat het vooral de eerste weken/ maanden na de amputatie niet de hoogste prioriteit had. ???? Dit was mijn eerste controle als Ilse2.0 Aangekomen bij ‘Praktijk Mondig’ liepen we samen naar binnen. Er was geen lift, dus ik ging met de trap, al springend naar boven. Het ging prima, maar wat als er iemand in een rolstoel zit en echt niet kan lopen? ???? We waren vrijwel meteen aan de beurt. Eerst ging Lynn, toen Sven en daarna ik. Bij de kids was alles goed, bij moet er binnenkort een vulling vernieuwd worden. ???? De tandarts was, tijdens een eerdere controle, door Frank al een beetje bijgepraat, maar hij wilde uiteraard ook van mij horen hoe het nu gaat. Na de controles gingen we weer met de trap naar beneden en richting huis.

Frank was naar zijn werk, Lynn ging naar school, Sven zocht afleiding in de sportschool ???? en ik heb wat gerommeld, gelezen en gepuzzeld. In de middag hebben we samen met vriend Tijmen uitgebreid geluncht. Daarna ging hij naar huis en trok Sven zich terug op zijn kamer, in afwachting van…????????

Iets voor drieën zaten Frank, Lynn en ik in alle stilte op de trap te wachten op een vreugdekreet van boven. Vanaf drie uur kon er gebeld worden. Minuten slopen voorbij…tot tien voor half vier. De telefoon ging op Sven zijn kamer, we probeerden het gesprek enigszins te volgen. Hij hing op en kwam juichend de trap af. Yes!! ???????? Frank had de vlag ???????? en een heerlijke fles Moët & Chandon champagne ???? al in zijn handen. Maar eerst kwam de ontlading bij mij en Sven, ???? maar ook bij Frank en Lynn kwamen er tranen. Vreugdetranen. Hij heeft dit keihard verdiend! Na zo’n heftig jaar je VWO diploma halen is enorm knap. We zijn super trots op onze kanjer. ????????????????????

Beneden hebben we de champagne meteen geopend en de muziek aan gezet, even lekker los op de Snollebollekes. ????’Van links, naar rechts….en door!’ ????????

[wpvideo mF1tKL9N ]

Om half vijf mocht Sven op het Kennemer zijn cijferlijst halen en de felicitatie in ontvangst nemen. Op school kregen ze een glaasje kinderchampagne, nou ja het ging om het proosten! ????????

We zijn met z’n viertjes een borrel gaan drinken bij Tijmen thuis, waar de vriendenclub samen met hun ouders waren uitgenodigd. Het was gezellig om iedereen zo vrolijk te zien. Wij gingen na een lekker glaasje wijn en een hamburger van de bbq naar huis. De mannen gingen de stad in om verder te feesten. Het bleef nog lang onrustig in Haarlem…! ????????

Uit een doosje vol kracht: Sluit alle vluchtwegen af, verbrand alle plan B’s en ga aan de slag met die droom die alleen jij kunt verwezenlijken. ✨