Selecteer een pagina

Laat ik beginnen te zeggen dat ik hele mooie lieve steunbetuigingen heb gehad op mijn blog van gisteren over mijn boventalligheid. Dat waardeer ik enorm. Tja de rust en tijd om eerst aan mijn herstel te werken, gunt de Rabobank mij blijkbaar niet. Het is oneerlijk en heel slecht getimed. Mijn vader gaat morgen zijn jarenlange lidmaatschap bij de Rabobank opzeggen. Dat is zijn statement…

De wekker ging, maar mijn hele lijf was stram, dus het duurde echt even voordat ik het vervelende alarm signaal had uit gezet. ???? De eerste stappen met de krukken zijn in de ochtend dan ook erg onstabiel. Maar het lukte mij uiteindelijk veilig beneden te komen. Meteen na het ontbijt stond de taxibus klaar en vertrok ik weer richting Heliomare.

Het was heerlijk om baantjes te zwemmen. In het water waan ik me soms ‘gewoon’ tweebenig. Bij het douchen en aankleden, voel ik dat echter niet. ???? Het blijft gedoe. Het volgende programma onderdeel was buiten handbiken. Maar het regende buiten, dus zijn we binnen in de sporthal gebleven. We hebben deze tijd benut om de verschillende ligfietsen uit te proberen. Ja…ik heb dus echt gefietst! Met één been. ???? Wel was het zwaar om in de draai met het linkerbeen over het ‘dode punt’ heen te komen. Op het filmpje ziet het er echter best eenvoudig uit. ????

[wpvideo IEry46A3 ]

Na de lunch was het fitness time. Heerlijk handbiken, Nusteppen en de leg & chest press. ???????? Gelukkig had ik nog energie over voor een half uurtje tafeltennis. ????Altijd leuk en zoooo fijn dat we zelf geen balletjes hoeven rapen…???? Daarna had ik zin en tijd voor een bakkie koffie en een rustmomentje.

Om drie uur ging ik richting de fysiotherapie, we hadden afgesproken om met de fysiotherapeut en de revalidatiearts naar de prothesemakers te gaan, net buiten het pand. Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen. De werkkamer van de mannen, lag vol met plastic, op de grond, op de tafel…het zag er gewoon grappig uit. Denk aan een ‘plaats delict’. ???? Vandaag zou er een mal van gips worden gemaakt deels van mijn bovenlijf en mijn ‘stomp’. Dit moet een corset worden met een soort korf voor om de stomp. Daar zal later een ‘stalen been’ aan gehangen worden. Eerst kreeg ik een soort hemd aan, daarna gingen ze precies uitleggen hoe het proces zou verlopen. Na het ‘droog’ oefenen, werden de natte gipsverbanden eerst strak om mijn middel gedraaid. Ik vroeg nog of ze mij maatje 38 wilden maken…????, maar ik vrees dat het eerder een maatje meer wordt. Daarna deden ze een strak koord om mijn middel, om de taille aan te geven. Mijn rechter heup en mijn stomp werden vervolgens mee gegipst. Er werd hier en daar wat druk gegeven, om te kijken wat de mogelijke steunpunten voor het prothesebeen zijn en waar er fantoompijn opgewekt werd.

Het ging best snel, want voor ik wist was de klus geklaard. De mal is klaar, de mannen kunnen aan de bak. Over twee weken zal de eerste passing plaatsvinden. Ben zo benieuwd! Ik ga leren lopen!!! ????

Uit een doosje vol GELUK ????

Koester voor altijd die droom. Jaag hem na tot je een nieuwe hebt.