Selecteer een pagina

Donderdag was een happy day, omdat ik ‘eindelijk’ een handbike ontving, waarmee mijn wereld weer wat groter wordt. ???? Zo fijn!

Vrijdag was dan weer een heel ander verhaal, al begon de dag ontspannen met een massage van Inge. ???? Voor het eerst ging ik helemaal zelf met mijn handbike naar de praktijk van Total Recharge Massage in Haarlem.

Mijn rug doet nog best veel pijn en is nog niet helemaal hersteld van de val en dan is een massage enorm welkom. Toch was het wel even oefenen hoor om zelf de fiets aan te koppelen, door de deur naar buiten te gaan, weer af te koppelen om de deur op slot te doen, de poort te openen en vervolgens de handbike weer aan te koppelen om daarna door het smalle steegje met vele hobbels weg te fietsen…???? Maar wat een vrijheid en wat voelde dat goed!!

In de middag hadden een tweede afspraak in Alkmaar met de arbeidsdeskundige van het UWV. Dit na aanleiding en vervolg van het vervelende telefoongesprek de week ervoor.

‘Tijdens het gesprek kijkt de arbeidsdeskundige naar het arbeidsvermogen in de huidige situatie en ook in de toekomst. Zij bekijkt welke mogelijkheden er zijn. Hierbij houdt zij rekening met de beperkingen die ik volgens onze verzekeringsarts heb. De arbeidsdeskundige doet samen met de verzekeringsarts een uitspraak over mijn arbeidsongeschik­­­­­­­theid en hoeveel ik eventueel nog kan werken’.

We werden wederom hartelijk ontvangen bij de receptie van het UWV en vrij snel uit de wachtkamer opgehaald voor het gesprek. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een fijn en persoonlijk gesprek was. Deze vrouw had oog voor mij als persoon, mijn verhaal en zag in waar, voor nu, mijn beperkingen en mogelijkheden lagen. Toch lag er nog steeds het advies van de verzekeringsarts, dat bij mij totaal verkeerd gevallen was en waarvan ik behoorlijk van slag was. Laten we zeggen, zonder verder in detail te treden, dat het advies voor nu onrealistisch en onbegrijpelijk is. We hopen dan ook bij een volgend bezoek te kunnen praten met een andere arts die oog heeft voor mijn persoonlijke situatie, zonder zich alleen maar vast te klampen aan allerlei protocollen. De arbeidsdeskundige zal haar rapport en de beoordeling van de verzekeringsarts per post toesturen en kunnen we gaan kijken wat de vervolgstappen zijn. Zucht…???? Maar voorlopig staat mijn leven nog in het teken van herstel en revalidatie.

Thuis was ik best nog wel onder de indruk van het gesprek en daarom was het een welkome afleiding dat ik samen met Marie en Petra had afgesproken om op de fiets naar ‘Bubbels & Bites’ in Bloemendaal te gaan.

[wpvideo hJYjBcjh ]

Al fietsend en kletsend kwamen we aan bij de Donkerelaan, waar verschillende horecagelegenheden vertegenwoordigd waren. Een van de medewerkers van Brouwerskolkje Exclusieve kwam meteen aanlopen toen hij mij met mijn handbike zag en regelde dat ik mijn fiets mocht stallen bij de EHBO-tent. Ontzettend lief en attent! Het eerste bubbeltje dronken we dan ook bij hem op het terras. ???? Het was kleinschalig en niet super druk, dus helemaal goed voor mij. Ik vond het best confronterend hoor, mijn eerste buiten event. Mensen kijken en reageren soms best gek. Zal wel door de versnaperingen komen. ???? We hebben gezellig verschillende terrasjes gepakt, genoten van de drankjes, muziek en hapjes. Alleen de toiletbezoekjes waren een beetje spannend. Er stond een mobiele event toilet (wc-wagen) met drie smalle open treden. Ik parkeerde mijn rolstoel en ging springend tussen Marie en Peet het trapje op en af. De toiletjes waren zo klein, dat vallen onmogelijk was.???? Gedoe, maar het lukte wel. Na een paar gezellige uurtjes fietsten we weer naar huis.

Zaterdag zijn Frank, Lynn, Body en ik richting mams gegaan in Alblasserdam, om haar verjaardag alvast te vieren. Onze Sven moest werken, dus kon helaas niet mee. Ze zei dat ze in de ‘zevende hemel’ was, zo blij was ze om ons te zien en vond dat al een cadeautje! Zo schattig! ???? We zijn te voet, nou ja ik met de rolstoel natuurlijk, naar het restaurant ‘Le Barrage’ gegaan, dat prachtig is gelegen aan het water.

Daar hebben we lekker wat tapas gegeten en een drankje gedaan. Op de terugweg hebben we nog een ijsje gegeten en twee mooie plantjes uitgezocht voor haar verjaardag. Na een kopje koffie in de Alblashof zijn we weer terug gereden naar Haarlem. Lynn moest oppassen en Frank en ik waren uitgenodigd bij Jeroen en Janine voor de BBQ. We hebben gezellig achterin de tuin gezeten en heerlijk gegeten, met de complimenten voor de kok. ????

Vanochtend hebben Frank en ik een prachtige route gefietst. Echt super, ook omdat het natuurlijk prachtig zonnig weer was! ☀️Stukje door de stad, richting Spaarndam waar we in het haventje een kopje koffie hebben gedronken. Mijn fiets trok veel bekijks en de mensen vonden het een prachtige handbike. Grappig dat deze fiets juist opening biedt voor een gesprekje. Leuk, ik houd daarvan. Ik heb echt genoten! In de middag ben ik met Lynn ook nog op de fiets naar Sven zijn honkbal geweest. Ook heerlijk. De avond lag ik moe maar zeker voldaan languit op de bank…????

Uit een doosje vol kracht:????

Dat wat je het meest vermijdt, bevat de meeste kansen.