Selecteer een pagina

Mijn hoofd maakt overuren, er gebeurt deze week genoeg om over na te denken: mijn huiswerkopdracht ‘Denk in de toekomst en denk groot’, het gesprek met het KWF over de merkcampagne en het kennismakingsgesprek met Mariska van ‘Eijsten Communicatie’ over mijn website’.

Maak het jezelf makkelijk, zorg dat je tien minuten hebt waarin je niet wordt gestoord en laat je maar meenemen…’ luidde de opdracht. Dus had ik mij met mijn laptop op schoot op de bank genesteld om te luisteren naar de visualisatie die onderdeel was van mijn huiswerkopdracht. Ik had drie keer diep in- en uitgeademd, het geluid nog maar net aangezet en mijn ogen gesloten, toen de deurbel ging. ???? Weg focus, weg mindset en weg was het ontspannen gevoel. Ik haalde de laptop van schoot, pakte mijn krukken en hupste naar de voordeur. Wat denk je? Het zoveelste pakketje werd afgeleverd. Grappig, want de pakketjes zijn nooit voor Frank of voor mij, maar altijd voor Sven (topscoorder hier in huis!) en Lynn. ???? Goed, ik huppelde met het pakje terug naar de bank, nam mijn laptop op schoot, zette het geluid aan en sloot mijn ogen opnieuw. Een stem nam mij mee en daagde mij uit in mijn hoofd op reis te gaan naar de ideale toekomst. De grote vraag van deze opdracht was: Wat doe je over vijf jaar? Nou, ga er maar aanstaan! Geen idee! ????‍♀️ Weet jij het? Mijn gedachten ging alle kanten op en in eerste instantie vond ik het heel moeilijk om na te denken over het jaar 2025. Want tja, waar sta ik dan? Ben ik er dan nog? ‘Ja Ils, uitgaan van het positieve, natuurlijk ben je er dan nog. En hoe!’ sprak ik mezelf toe. Er schoot van alles door mijn hoofd, maar toen ik echt probeerde in beelden te kijken, zag ik mezelf lopen op een zonnige dag op het strand met Leggy ???? en (jawel!) een hond. Een labrador natuurlijk. ???? Dat beeld zag er trouwens heel goed uit! Het idee dat ik alleen met Leggy ooit op het strand zou kunnen lopen is natuurlijk al een fantastisch vooruitzicht en dan ook nog met een viervoeter. ???? Maar het ging verder dan dat, de stem vroeg mij na te denken over mijn dagelijkse bezigheden van 2025. Mijn gedachtegoed, mijn visie op de toekomst. Wat voor werk doe ik dan, waar krijg ik energie van en waar word ik blij van? Bij dit alles uitgaande van het ideale plaatje. Mooi en groot dromen en denken. Er gebeurde van alles met me, maar toen de visualisatie klaar was en ik mijn ogen opende, terug in het hier & nu, was ik in eerste instantie leeg. Blanco. Niks. Ik las de opdracht zorgvuldig. De bedoeling was om een artikel over mezelf te schrijven, zoals ik zou willen dat over mij geschreven zou worden in de media naar keuze. Snap je?? ???? Het bericht gaat over wat ik in de jaren van nu tot 2025 heb gerealiseerd, kijkend naar wie ik ben, wat ik heb neergezet en hoe ik dat gedaan heb. Een bijzondere opdracht dus. Na een tijdje naar een wit scherm te hebben gestaard, begon ik te schrijven, en schrijven en schrijven. ✏️ Binnen no time had ik een A-4tje vol getypt. Of mijn artikel helemaal af is weet ik nog niet, maar ik heb nog een weekje de tijd om verder groot te denken en hier en daar wat bij te schaven, voordat ik het aan mijn juf Eveline (????) laat lezen.

2025 Zoiets dus, maar dan als Ilse2.0. ????

Het KWF had mij, naar aanleiding van mijn interview bij NPO Radio2, benaderd met de vraag om eens samen in gesprek te gaan over hoe belangrijk het is om een houvast te hebben in moeilijke tijden. Zij zijn nu bezig met een merkcampagne om de missie van het KWF bij het grote publiek onder de aandacht te brengen en daar is juist houvast een belangrijk onderdeel van. Voor mij was en is dat de Ride for the Roses???? en daarom hadden ze mij gevraagd om via Microsoft Teams online mee te brainstormen. Het was een fijn gesprek en ik heb nog maar eens aangegeven dat ik het KWF een warm hart toedraag en graag wil helpen door mijn verhaal en ervaring te delen. ‘Samen, op weg naar een wereld met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen met- en na kanker’.

Al bijna twee jaar maak ik gebruik van WordPress, het systeem waar ik mijn blog in opmaak en deze vervolgens met (jullie) mijn volgers deel. Nu loopt mijn mediatheek (fotobieb) totaal over ????, waardoor ik genoodzaakt ben een oplossing te zoeken. Maar hoe mooi zou het zijn als ik een volgende stap zou zetten en een eigen website zou krijgen? Hierover heb ik natuurlijk ook gesproken met mijn coach, die mij helpt in mijn zoektocht naar wie ik ben, wat ik wil doen en waar mijn toegevoegde waarde zit. Nu kende zij een vrouw die ook haar geholpen heeft met het bouwen van haar website en mij misschien op weg zou kunnen helpen. De dame in kwestie weet veel van WordPress en het starten van een eigen website. Ik kreeg een naam, Mariska van ‘Eijsten Communicatie’ en zocht via de mail contact met haar met wat vragen over mijn blog. Al snel kreeg ik een enthousiaste reactie terug. Blijkt het een vriendin van Mandy te zijn! Dat verzin je niet. Hoe grappig! Wat is de wereld toch klein! ???? Na wat heen en weer gemaild te hebben, hadden we redelijk snel en spontaan voor deze ochtend een koffie-date ingepland. Onder het genot van een kopje koffie en thee hebben we ruim twee uur zitten kletsen en alle mogelijkheden besproken voor een eigen site. Veel ga ik er nu nog niet over vertellen, maar natuurlijk daarover later meer!????

Spreuk van de dag ????

To live, to love, to learn and to leave a legacy. ✨ Steven Covey