Selecteer een pagina

Juist omdat jij zo geweldig bent, blijf ik nu op afstand.

Het is alweer twee jaar geleden dat ik vanuit Heliomare voor het eerst een paar daagjes met de Kerst naar huis mocht. Na drie maanden van verblijf in ziekenhuis en revalidatiecentrum. Dat was ongekend fijn en voor mij en het gezin een groot feest. Ook kijk ik met weemoed terug op de kerstvakantie van afgelopen jaar. Toen vlogen we naar het zonovergoten ☀️ Boa Vista, één van de Kaapverdische eilanden. Wat was het heerlijk daar! Zon, zee, strand, zwembad en lekker eten & drinken. ????  Fantastisch!  Hoe anders staan we er nu voor? Dit had niemand voorspeld. De Coronacrises lijkt nog lang niet voorbij, helemaal niet nu er ook nog een variant van het virus opgedoken is. Gelukkig zal er op korte termijn gestart worden met het vaccineren. Eindelijk. Godzijdank. ???????? Toch moeten we deze kerstvakantie, en waarschijnlijk de maand januari, nog ‘even’ volhouden. Vooral niet ziek worden nu. Deze kerstdagen vieren we in kleine kring, op anderhalve meter afstand en zonder knuffels. Een schrale troost, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Laten we er het beste van maken. Op afstand. Met elkaar en voor elkaar! ❤️

Zoom

Missie; mensen helpen grip te krijgen op hun leven met of na kanker.

Zoals ik eerder schreef hebben veel Inloophuizen het zwaar. De kosten lopen door, terwijl de inkomsten ver achterblijven en de kwetsbare doelgroep blijft uit angst voor besmetting veelal thuis. Omdat het Inloophuis de afgelopen jaren veel voor mij betekend heeft, had ik mij aangemeld om via Zoom in gesprek te gaan met het bestuur en een paar (ex) kankerpatiënten, om mee te denken over de toekomst van het Inloophuis in Santpoort. Het enige dat ik hoefde te doen was mijn computer, het geluid en de camera aan te zetten en mezelf met een lekkere kop koffie te installeren en om tien uur op de betreffende link te klikken. Het duurde even voordat iedereen in beeld verscheen, maar daarna konden we van start. We hebben met elkaar van gedachte gewisseld over de toegevoegde waarde van het Inloophuis. Wat de bijdrage is aan onze omgeving, hoe de gast-beleving eruit ziet en hoe we het ‘ideaal’ bereiken in deze bizarre tijd. Een kant en klare oplossing is er niet, maar al pratend kom je wel ergens. We hebben afgesproken dat er begin 2021 een vervolggesprek ingepland zal worden, maar voor nu is de eerste stap gezet.

Roam Special Cycles

Wie twee keer het wiel uitvindt, kan een fiets maken!

Dinsdagochtend vertrokken Sven en ik met de handbike achterin richting Hedel waar Roam, de fabrikant van mijn fiets, gevestigd is. Ik had bedacht dat het de kortste klap zou zijn, als ik de fiets zelf naar de werkplaats zou brengen. De rit naar Brabant kon ik mooi combineren met een bezoekje aan pa. Win-win! Zo was ik niet afhankelijk van de planning van de Hulpmiddelenspecialist, die anders mijn bike in Haarlem op zou moeten halen om deze vervolgens bij Roam af te leveren en visa versa. Dat zou mij zeker één of twee weken zonder fiets opleveren.

Bij de receptie werd ik vriendelijk ontvangen door een medewerkster, mijn dossier werd erbij gezocht en we gingen de werkplaats in. Daar mocht ik zelf de monteur vertellen wat er mis was met de handbike en wat er de laatste maanden allemaal al gedaan was. Veel. Zonder resultaat. ???? Het is met de feestdagen voor de deur enorm druk, heel begrijpelijk, maar ik probeerde toch heel vriendelijk (en keek natuurlijk heel lief haha ???? ) de urgentie aan te geven van mijn belangrijkste vervoersmiddel en vroeg of het mogelijk was dat hij mijn bike vandaag in orde kon maken. Please, please, please. ???????? De monteur streek over zijn hart en wilde het wel proberen. Wat een held! Ze zouden mij bellen als de fiets klaar was. Top!

Op visite bij pa

Vrolijk reden we verder naar Esbeek. Door de corona was het echt alweer maanden geleden dat we bij pa en Riet thuis op visite zijn geweest. Erg eigenlijk hè?! Ze waren echt blij ons te zien en dat was geheel wederzijds. We zijn zoals altijd enorm verwend met allerlei lekkers en hebben fijn bij gekletst. Rond half drie werd ik gebeld dat mijn fiets klaar was, dus niet veel later vertrokken we weer richting Hedel. Met…een tas vol worstenbroodjes en walnoten! ????

Mijn handbike stond netjes klaar en was helemaal nagekeken. Bijna alle kabels, remblokjes en de trapsensor zijn vervangen. Ook de kast waar de accu in zit, was bijgeschaafd, zodat deze er iets makkelijker uit te halen is. Nog steeds niet optimaal, maar goed, ik ga het proberen. Ik bedankte de monteur hartelijk en wenste hem fijne dagen. Nu ga ik ervanuit dat ik voorlopig zonder problemen en gedoe de nodige kilometers weg kan fietsen, maar de tijd zal dat leren.

Fijne kerstdagen allemaal! ????

Spreuk van de dag

Jij zou het als kerstengel erg goed doen, vandaar deze kerstgroetjes en een dikke zoen. ????