Selecteer een pagina

Gisteren kwamen ons Manja en ons mams gezellig een dagje op visite. Ze hadden lekkere broodjes en beleg mee voor de lunch. We hebben fijn bijgekletst en waren van plan om naar Elswout te gaan voor een boswandeling, maar het regenachtige weer, liet het helaas niet toe. ☔️ We hebben alleen na het avondeten een rondje door de buurt gelopen.

In de avond toen zij weer vertrokken waren naar Alblasserdam en ik op de bank lag, kreeg ik enorme fantoompijn. Krampaanvallen vanuit mijn rechtervoet door mijn hele rechterbeen, dat er toch echt al een tijdje niet meer is. Heel naar! Ik werd er ook bang en onzeker van. Wat was dit nu weer? ???? Nieuwe pijn voelt eng. Omdat ik er helemaal een beetje naar van werd, ben ik vroeg naar bed gegaan. Maar ook in de nacht gingen de pijnaanvallen door en werd ik daar steeds wakker van. Niet leuk! ????

Om zeven uur ging de wekker voor een nieuwe dag met nieuwe kansen. Na het ontbijt kwam Marie mij halen, omdat zij mij vandaag, met de Mini die maximaal ???? gevuld was (rolstoel, krukken, prothese, zwemtas, Marie en me myself and I), naar Wijk aan Zee zou brengen. Natuurlijk kon ze niet onderdoen voor Mandy ???? en had ze een cappuccino en een ontbijtkoekje mee voor onderweg. Ook zo lief! ❤️

We waren Haarlem nauwelijks uit of we reden al de file in, op de Randweg richting de Velsertunnel. We hebben gezellig zitten kletsen, maar kwamen door de verkeersdrukte te laat. ⏰Bij aankomst hebben we alles uit de auto gehaald en zijn we naar binnen gesneld. Ik heb mijn been weer in de oefenzaal geparkeerd en heb een kluisje gehuurd. Marie ging nog even mee de kleedkamer in en meldde bij de zweminstructeur dat ik gearriveerd was. Om tien over negen lag ik in het warme water. Zwemmen, het blijft een van mijn favoriete therapieën. Kijken of ik op vakantie ook het water in- en natuurlijk ook weer uit ???? kom. Ik mocht evengoed een half uurtje baantjes trekken, langer kon niet want om tien uur had ik alweer fysiotherapie. Helemaal bezweet kwam ik aan in de oefenzaal. Vraag me wel eens af waarom ik mij na het zwemmen überhaupt afdroog, dat heeft namelijk totaal geen zin. ???????? Terwijl ik met de fysio in overleg ging over de nieuwe fantoomkrampen, deed ik mijn been aan en liep ik af en toe een stukje. Zij kon mij wel een beetje geruststellen, want deze krampen behoren ‘gewoon’ tot de categorie fantoompijnen. Alle alarmbellen mochten volgens haar weer uit. Oké, dat ga ik ‘proberen’…want het is makkelijker gezegd dan gedaan. Inmiddels had de prothesemaker zich bij ons aangesloten en hebben we de laatste aanpassingen (ivm mijn vakantie) voor mijn prothese besproken. De eerste beschadiging zat al op mijn knie, omdat het been gevallen was. Daar baalde ik enorm van, voelde een beetje als de eerste kras op je nieuwe auto. ???? Omdat mijn been meegaat op vakantie en hij van alles zal moeten doorstaan (vlucht, bus, lopen, strand, zee) hebben we ervoor gekozen om de beschermkap erop te zetten. Ik vind het niet meteen mooi, maar vrees dat hij anders gehavend terugkomt van vakantie. De prothesemaker nam mijn been mee en ik ging voor de laatste keer fitnessen. Na mijn vakantie ga ik nog maar één keer per week terug voor het zwemmen, handbiken, ergotherapie en de psycholoog. Krachttraining zal ik later waarschijnlijk weer oppakken bij mijn fysio in Haarlem. Dus nog even lekker keihard gewerkt in de gym! ???????????? Ik heb iedereen een fijne vakantie gewenst en ben naar beneden gegaan, naar de praktijk van Livit, om mijn prothese op te halen. Mijn korset is aan de voorkant één centimeter korter gemaakt en de drukplek is voorzien van (nog) een extra beschermlaagje. En…ik kreeg een enorme tas mee, zodat ik mijn been ‘netjes’ kan meenemen. Moet goed komen dus. Leggy (mijn been ????) en ik zijn klaar voor vakantie!

Met mijn zwemtas en enorme tas met mijn prothese, ging ik naar buiten in afwachting van de taxi. Deze kwam op de bestelde tijd en bracht mij veilig thuis. Zo, nu even helemaal niets. Na de lunch ben ik zelfs op de bank in slaap gevallen. Dat zegt genoeg, want zo vaak doe ik dat niet. ???? Heel eerlijk? Mijn batterij is leeg, ik ben moe. Moe van het trainen, moe van het revalideren, moe van het accepteren, moe van de fantoompijn, moe van het gedoe rondom het werk en de WMO en moe van alles waar ik tegenaan loop. Ik ben toe aan vakantie met mijn gezin, ik ben toe aan in alle rust boekjes lezen, ik ben toe aan samen lekker Spaans eten en wijntjes drinken en ik ben toe aan ‘gewoon’ even helemaal niets….! ????

Uit een doosje vol kracht????

De strubbelingen die je vandaag tegenkomt, zorgen ervoor dat je de kracht vindt die je morgen nodig hebt.✨