Selecteer een pagina

Na een heerlijk nachtje slapen, begon de laatste dag van mijn werkweek. De eerste therapie op het programma was zwemmen, dus trok ik mijn zwemkleding alvast aan onder mijn kleding, dat scheelt een hoop gedoe in de kleedkamer. In de huiskamer staat elke dag een ontbijtbuffetje klaar. Voor mij is er nog altijd een bakje kwark op naam omdat ik dat, inmiddels al maanden geleden, heb afgesproken. Dus eet ik elke ochtend kwark met cruesli, of cruesli met kwark? ???? Na het ontbijt ging ik naar het zwembad en heb ik weer lekker baantjes kunnen trekken. Geen stoorzenders deze keer. ????Daarna mocht ik door naar de sporthal voor een partijtje badminton. Ook nu heb ik samen met een collega revalidant, een sportbegeleider aan het zweten gekregen. Ik kon in de sporthal blijven omdat er aansluitend de amputatie-matgroep was. We waren maar met twee revalidanten en twee trainers, dus besloten we om met z’n viertjes iets anders te doen. Een potje tafeltennissen, staand…???? Dat was heel vreemd en eng. De tafel leek nu heel laag en als er een bal iets buiten mijn bereik kwam, stond ik toch onzeker te wankelen. Ik zit al maanden vanuit de rolstoel te tafeltennissen en dat voelt inmiddels redelijk goed en vertrouwd. Nu staand op één been aan die tafel, was toch even andere koek. Volgende keer mag ik het proberen met mijn prothese aan. Dat is een dan wel weer een mooie uitdaging.

Meteen na de lunch ging ik fitnessen. Een uurtje lekker trainen en een beetje zweten. Heerlijk! Het contrast was groot toen ik het aansluitende uur bij de psycholoog zat. We hebben gesproken over EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) therapie als mogelijke behandeling voor mijn fantoompijn. EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van o.a. een schokkende ervaring. Tja en die heb ik wel een paar gehad in mijn leven. Het is het proberen waard, toch? Maar we hebben afgesproken eerst acupunctuur te proberen. Dat is makkelijker en sneller. Tenminste als de revalidatiearts nieuwe naaldjes besteld heeft. ???? Volgens de leer van acupunctuur gaat er ­energie rond in ons lichaam en volgt die energie ­diverse met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd. Een acupuncturist probeert blokkades in die meridianen op te heffen door naalden te plaatsen op diverse punten in het lichaam.

Believe me or not…mijn laatste therapie was een half uurtje knutselen bij de activiteiten begeleiding. ???? En ik heb de LAATSTE hand gelegd aan mijn project ‘roosjes’. ????Ik heb ze netjes gelakt en ben daarna met gierende banden naar mijn kamer gegaan om mijn koffertje te pakken. Frank kwam mij halen en zo was ik rond half vijf weer lekker GEWOON thuis! ????

Morgen mijn eerste Koningsdag in een rolstoel. Dat zal confronterend zijn, maar ik ga het zeker niet uit de weg. Waar we heen gaan weet ik nog niet precies, maar dat hangt ook een beetje van het weer af. Hopelijk schijnt de zon voor ons allemaal een beetje. ☀️

Fijne Koningsdag! ????