Selecteer een pagina

Na ruim tweeënhalve maand kwam Manja voor het eerst weer op visite. Alleen en zonder mams natuurlijk. De laatste keer dat we elkaar live gezien hadden was in Vught bij de verjaardagslunch van pa op 8 maart. Wat is er in die tussentijd veel gebeurd. Het weerzien was op gepaste afstand en zonder knuffel. Gek hoor. We hebben heerlijk in de tuin gezeten, geluncht, bijgekletst en samen Body uitgelaten. Dit was toch veel leuker zo dan het beeldbellen wat we de afgelopen maanden hebben gedaan. Laten we zeggen, een mooi stapje vooruit in de Coronatijd.

Eindelijk heb ik het initiatief weer eens genomen om contact op te nemen met de prothesemaker. Bij elke stap die ik zette, wist ik dat ik er niet langer onderuit kon. Leggy loopt zwaar, mijn voet sleept over de grond, het korset geeft pijn en zit oncomfortabel en ik wil een dikker bovenbeen (=wens). ???? Nou ja, een dikkere bekleding om mijn bovenbeenbuis. Genoeg redenen om een ritje naar Heliomare te plannen. Volgende week donderdag ga ik voor het eerst met eigen auto naar Wijk aan Zee om te kijken hoe we de prothese kunnen verbeteren. Spannend! Uiteraard werken zij daar volgens strikte regels en is alles Coronaproof gemaakt. We gaan het beleven.

Met regelmaat nam ik mezelf voor om extra elleboogkrukken te kopen, want als er iets met mijn huidige krukken gebeurt ben ik de Sjaak. Afgelopen maandag drukte mijn revalidatiegenootje mij op het hart toch echt een extra set aan te schaffen. Maandag was duidelijk niet mijn dag en kwam het er niet van ondanks de belofte, maar vandaag stapte ik op de handbike en fietste ik richting Medipoint, de thuiszorgwinkel verderop. Ik reed voorzichtig om de hobbels een beetje te ontwijken. Voor de winkel koppelde ik mijn bike af en rolde ik, over een hoge drempel ????, naar binnen. De looprichting was aangegeven en ook bij de toonbank en kassa was alles netjes op anderhalve meter afgezet. Een vriendelijke dame kwam mij helpen. Buiten een nieuwe set krukken, moest ik ook twee nieuwe doppen hebben voor de krukken waar ik nu mee loop, want deze waren totaal versleten. Één was helemaal kapot, zat zelfs een gat in, en op de andere was geen profiel meer te zien. Levensgevaarlijk eigenlijk. ????Omdat ik nog steeds zit te trutten met onhandige tasjes, vroeg ik of ze een hippe rolstoeltas voor me hadden. Hippe tassen hadden ze niet, maar een stoere zwarte niet opvallende tas hadden ze wel. Doe maar, zei ik. Ik ken mezelf, als ik hem nu niet koop, heb ik er over een half jaar nog geen. ???? Ik betaalde Coronaproof met de pin, liet mijn krukken en tas achterop mijn rolstoel vastmaken (was dat op anderhalve meter afstand? ????) en nam de tas meteen in gebruik. Nu kan ik zelf weer iets van een picknick mee de duinen in nemen. Daar zullen mijn vriendinnen ook blij mee zijn! ????

Krukken hier nog ‘naakt’… ????

In de middag wilde ik, ondanks de pijn in mijn arm, een stukje fietsen. Volgens de fysio is het goed om in beweging te blijven, niet alleen voor mijn lijf, maar zeker ook voor ‘het koppie’. En zo voel ik dat ook. De tuin is prachtig geworden, maar soms is het heerlijk om er even uit te zijn. Mijn zinnen verzetten. Daar word ik een blijer mens van. Mijn armen zijn mijn benen, daar moet ik zuinig op zijn, want ik heb ze keihard nodig bij alles wat ik doe. Dus de uitdaging is bewegen zonder mijn arm en schouders teveel te belasten. Knap lastig!

Even een kleine update van de Gouden Hart Actie van Stichting Heel Haarlem Helpt, waar ik bijdraag aan de communicatie, met name social media. Het is leuk om me in te zetten voor dit project, waarmee we donaties ophalen om zorgverleners in het zonnetje te zetten. Zij ontvangen straks een Gouden Hart Biljet, die ze kunnen besteden bij de ruim tachtig aangesloten bedrijven. Zo krijgt de lokale economie een mooi impuls. Morgen worden de biljetten gedrukt bij Joh. Enschede en is de pers uitgenodigd. Omdat er maar beperkt aantal mensen bij elkaar mogen komen, zijn wij hier niet bij. Als het goed is komt SBS6 ook, dus morgenavond zitten we voor de buis. Nieuwsgierig? Kijk maar eens op: www.heelhaarlemhelpt.nl

Spreuk van de dag ????

Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt.