Selecteer een pagina

Om negen uur stond ik fris en fruitig te wachten op de taxibus. Lynn was net naar school voor haar eerste dag van de proefwerkweek. Je kent dat wel, de laatste loodjes… De chauffeur belde netjes dat ze eraan kwam, mooi op tijd vandaag. We gingen rechtstreeks en zo was ik voor het eerst zelfs een half uur te vroeg in Wijk aan Zee. Eigenlijk wel lekker, want nu had ik tijd om even een ‘extra’ rondje te lopen met mijn prothese. In de centrale hal liep ik meteen de prothesemaker tegen het lijf. Dat kwam goed uit, want we hadden een afspraak staan, maar omdat deze niet op mijn programma stond wist ik niet hoe laat. We spraken af dat ik wat later tussen twee therapieën langs zou gaan bij Livit. Ik kon nog net mijn rondje lopen, voordat ik door moest naar maatschappelijk werk. Het blijft trouwens bijzonder dat ik zoveel positieve reacties krijg als ik met mijn prothese loop, zelfs op Heliomare waar ze echt wel wat gewend zijn. ????

Om tien uur zat ik aan de koffie bij de maatschappelijk werkster. We hadden een half uurtje, dus we hebben kort bijgepraat over alle lopende zaken. En dat zijn er nogal wat, ook omdat nog niets echt is afgerond. Daarna ben ik naar beneden gegaan om de prothesemaker op zijn kantoor en werkplaats op te zoeken. Het nieuwe kleinere korset was in concept klaar. Ik heb hem mogen passen en er zijn wat aantekeningen op het korset gemaakt, waar deze nog verder ingekort kan worden. De verzekering is overigens akkoord met de uitvoering en kosten van mijn prothese. Dat was toch wel fijn nieuws! Morgen gaat hij mijn been voorzien van mijn nieuwe knie en onderbeen (pijp) monteren aan het nieuwe korset. Tot nu toe had ik een ‘service’ been/ knie. Deze laatste uitvoering is toch wat groter dan de eerdere ‘bikini look’, want die was aanzienlijk te klein en te licht om het been te dragen. Deze versie is wel smaller dan mijn huidige korf. Mijn been mocht ik vandaag daar achterlaten. Morgen gaan we opnieuw alles passen, doormeten en afstellen. Ben benieuwd!

In de fitnesszaal was het heerlijk koel, niet erg dus om een uurtje te trainen en wat kracht en cardio oefeningen te doen. ????????

Rond twaalf uur rolden we de bus in van Vrijwilligersvervoer IJmond, om naar het Uitgeestermeer te gaan voor mijn derde zeilles van Sailability.⛵️ Met een lunchpakketje voor onderweg kon ons niets gebeuren. ???? Eenmaal in Uitgeest aangekomen, waren we al oververhit. Pfff…wat een tropisch weertje! ???? In de haven was het zo mogelijk nog warmer. We hebben een behoorlijk laagje zonnebrand aangebracht, om niet als rode tomaatjes van het water af te komen.???? Het duurde even voordat we allemaal in een zeilbootje zaten en het meer op konden. Maar eenmaal daar was het heerlijk, met de wind in de zeilen, gleed het bootje door het water.

Haren in de wind en gaan! Het was genieten en soms had ik het gevoel dat ik een beetje begreep hoe het moest. Een beetje hè?! ???? Ik vind het gewoon tof dat Heliomare ons de mogelijkheid heeft geboden om zeilervaring ⛵️ op te doen. Hoe leuk is dat?

Toen we allemaal weer veilig aan land waren, bood één van de collega revalidanten aan te trakteren op het terras. We genoten van de zon, een verfrissend drankje en een bittergarnituurtje. Het was een gezellige afsluiting van een heerlijk middagje op het water. We vertrokken weer naar Heliomare, maar we dropen zowat de bus uit. Vrees dat de airco niet werkte. ???? Zeiknat stapten we in Wijk aan Zee over in het busje dat ons naar huis zou brengen. Gelukkig was het in deze taxi wat koeler, dus was deze rit een stuk aangenamer.

In de avond hebben we Maarten van der Weijden zien finishen in Leeuwarden, nadat hij de Elfstedentocht van 200 km gezwommen had, met als doel geld op te halen voor het KWF. Fantastisch! En wat een opbrengst! ???????? Hoe bijzonder is het dat hij heel Nederland in beweging krijgt om te doneren voor meer en sneller onderzoek tegen die vreselijke ziekte, kanker. Heel het land was in de ban van Friesland en leefde met Maarten mee, omdat iedereen direct of indirect te maken krijgt met kanker. In september zet ik mij, samen met team Ilse’s Angels????, weer in voor de Ride for the Roses????in Goes. Fietsen in de strijd tegen kanker. Zo groots als Maarten het heeft aangepakt, is het natuurlijk niet. Toch is voor nu, voor mij de 25 km op een handbike al een hele uitdaging. En één ding is zeker, alle beetjes helpen, toch?!

Meer weten over mijn Ride? ????????‍♀️????Kijk op:

https://www.ridefortheroses.nl/fundraisers/ilsemoerkerk

Uit een doosje vol kracht????

Dit leven is je gegeven, omdat je sterk genoeg bent om het te leven. ✨