Selecteer een pagina

Ondanks de tranen van gisterenavond, heb ik goed geslapen. Vandaag is een nieuwe dag! Mijn wekker ging vroeg af, dus de badkamer was nog vrij en kon ik op mijn gemak douchen. Dat is natuurlijk fijn, want thuis douchen kan nog niet. Hierna werden mijn wondjes verzorgd en de littekens ingesmeerd. Ook vandaag kreeg ik ontbijt op bed, puur om mij zittijd te besparen. Mijn eerste therapie van de dag was rolstoelles. Als het een beetje meezit mag ik volgende week met de gevorderden mee naar buiten, eindelijk. Ben al twee maanden beginner. ???? ???? We hebben nu een parcours gereden met verschillende oefeningen, slalom, snelheid maken en drempels. Daarna sloot ik aan bij de ochtendgym en deze keer was de groep best groot. We deden bal-oefeningen en dan weet je eigenlijk al dat het een puinhoop wordt. De ballen vlogen om je oren! ????Al met al was het een leuk lesje. Inmiddels was het koffietijd, dus lekker even een bakkie gedaan in de Orangerie. Terug op de kamer zag ik dat ik een nieuwe kamergenote had, we hebben kort kennis gemaakt. Daarna ben ik een half uurtje op mijn bed gaan liggen, omdat ik toch weer behoorlijk pijn had.

Bij het zelfstandig oefenen heb ik hard gewerkt aan mijn balans. Ik stond in de loopbrug op mijn linkerbeen, en moest een bal tegen de muur gooien en weer opvangen. Daarna heb ik ook weer staand op mijn been, de bal om mij heen gedraaid. Dit soort oefeningen helpen mij bij het versterken van mijn balans. Heel belangrijk. Deze training was dan ook best pittig. Aansluitend had ik activiteiten begeleiding. Nu ben ik niet zo van het knutselen, mijn ouders hebben al hun creativiteit aan mijn zus gegeven en niets voor mij overgelaten. ???? Maar goed, we gingen nu eerst in gesprek om te kijken waar mijn interesse ligt. Voor mij zou het fijn zijn, als ik zelf mijn broeken kan vermaken. Dus dat wil ik heel graag leren. Daarnaast ga ik in een groepje die elke week wat anders doet (kleien, schilderen, zagen), zodat we overal een beetje aan kunnen ‘snuffelen’. Het zou mooi zijn als daar een nieuwe hobby uit voorkomt. ????

Vanwege mijn beperkte zittijd heb ik op bed geluncht en ben ik gaan lezen in het boek ‘Hoe blijf je fit met een dwarslaesie?’. Dit boek is geschreven door mijn ergotherapeut en bevat ook voor mijn amputatie handige tips & trucs wat betreft beweging en waar je op moet letten bij de aanschaf van een (handbike-) rolstoel.

Voor ik het wist, moest ik alweer door naar de ergotherapie. We zijn opzoek gegaan naar een nieuw kussen en nieuwe rolstoel. Alweer? Ja alweer! ????. Deze ga ik de komende dagen testen. Ben benieuwd of mij dat wat oplevert. Het zonnetje scheen en ik ben heel even buiten gaan zitten. Voor de deur. Uit de wind. HEERLIJK! ☀️

De laatste therapie was de fysiotherapie en deze keer zijn we naar buiten gegaan. Dus jas gehaald en op mijn krukken naar buiten. Het pad voor de receptie ben ik af gehupst en daarna hebben het schelpenpad gelopen en weer de lichte helling terug naar boven richting de rolstoel. Als laatste heb ik de trap nog geoefend met krukken. Beide krukken in mijn linkerhand, één om mezelf op te drukken naar boven en de andere om mee te nemen. Ook dit gaat steeds beter.

Rond de klok van vijf uur gaat er een parade van rolstoelers richting het restaurant de Orangerie. Wel geinig om te zien. Bij binnenkomst kunnen we een bakje vullen bij de saladebar. Dan zoeken we een plekje en schuiven we aan. Aan de tafel wordt gevraagd welk menu je wilt, er is keuze uit twee. Vandaag heb ik gekozen voor Antilliaanse nasi met garnaaltjes. Lekker hoor! Na het eten hebben we aan de bar cappuccino gedronken en wat gekletst. Omdat ik (te)lang gezeten had, heb ik nog even een wandelingetje op krukken gemaakt door de gang, om mezelf een beetje op te rekken en strekken.

Nu lig op bed met de spiegel voor de spiegeltherapie. Het was een druk dagje vandaag. Straks lekker slapen, morgen is de Meeloopdag en lopen Mandy en Lonneke met mijn therapieën mee. Gezellig! ????

Droom niet zoveel over morgen, dat je vandaag daardoor vergeet. Probeer ook in het nu te leven: het is voorbij voor je het weet.

Martin Gijzemijter