Selecteer een pagina

‘Een zonnestraal voor jou☀️, Sterkte, Veel liefs, Beterschap, Thinking of you, Paper hug, Smak, Ik bewonder hoe bijzonder jij bent, Knuffels Kusjes en Krachtbundels, Een opkikkertje speciaal voor jou, Geloof hoe sterk jij bent, Om je op te fleuren.’

Prachtige teksten op de vele mooie kaartjes die ik heb mogen ontvangen. Kaarten van familie, vrienden, kennissen en (oud)collega’s, maar ook uit onverwachte hoek. Zo mooi om te zien dat er zoveel mensen meeleven. Ze zeggen niet voor niets ‘Een kaartje, kleine moeite groot plezier’. En dat is echt zo. Helemaal in dit digitale tijdperk. Ik heb er zelfs mijn kamer mee behangen. Ik word er echt blij van en neem alles mee naar Heliomare, in de hoop dat ik ook daar mijn eigen plekje mag creëren.

Om 05.30 uur gingen de alarmbellen weer af van mijn vacuümpomp. Weer lekkage. Pffff…ook goede morgen! Er zijn verschillende pogingen gedaan om het lek te dichten, maar uiteindelijk was het Nicolette, de wondspecialist die het (voor het moment) opgelost heeft.

Wat een gedoe elke keer weer. Ik kijk gewoon uit naar de operatie van morgen, dan wordt de spons vervangen, de wond schoon gemaakt en opnieuw verpakt. Goed verpakt. Laten we hopen dat er geen verdere complicaties optreden, ik heb mijn portie al wel gehad zou je zeggen.

Het enige wat ik kan doen om de wond te laten herstellen is voldoende eiwitten en proteïne tot mij nemen. Ik krijg elke dag 1,5 flesje Nutrilon (soort powerdrink), een paar blokjes kaas, en eet vaak vis en groente.

Vriendin Inge was vandaag getuige van mijn training met de fysio. Dus draaien in bed, op de bedrand zitten, voetje aan de vloer, met de rollator gaan staan en hupje voor hupje naar een aangepaste stoel. Het ging me redelijk goed af. In de middag heb ik de training deels herhaald onder het toeziend oog en steun van man en kinderen. Wel stoer, maar toch ging het mij iets moeilijker af. Pas als ik echt uit bed ben, zie je ook mijn handicap. Ja het ziet er toch een beetje gek uit allemaal. Wij moeten daar de komende tijd samen een beetje aan gaan wennen.

Hoe? Dat zien we in fase 2 wel bij Heliomare!