Selecteer een pagina

Samen met Sven ging ik vanochtend naar Heliomare. Ik zou nog een keer mijn loopwheels testen tijdens het handbiken en omdat ik verder niets op het programma stond, ging Sven met mij mee. We waren mooi op tijd, geen wachttijden en geen file ???? en gingen meteen naar de Revalidatie Techniek (RT) om mijn loopwheels om te zetten naar de rolstoel waar ik mee fiets. Je zou zeggen een klusje van niks, maar dat was niet helemaal waar. De assen zijn niet even groot en daarom moesten er verschillende ringetjes aan te pas komen om de wielen goed vast te zetten. Toen dat gelukt was gingen we naar de sporthal. Het team Sport & Spel had net koffiepauze, dus daagde ik Sven uit voor een klein potje badminton. ???? Geloof me, ik heb hem laten zweten! ???? Het was leuk om even lekker te meppen. Daarna was het uur van de waarheid, hoe zou het deze keer gaan met de schokdempende wielen?Sven mocht, voor het eerst, ook een handbike uitproberen. Hij kreeg een ligfiets, de Mercedes onder de sporthandbikes. Het was lekker fiets-weer, het zonnetje scheen, maar het was niet te warm. ???? We reden een rondje Kruisberg en natuurlijk fietste onze sportman voorop. Stoer hoor!

De instructeur en ik reden samen op en ik was zo blij, dat ik na één uur fietsen geen fantoompijn had. Wow, deze loopwheels zijn de oplossing, voor mij heel belangrijk, eigenlijk noodzakelijk om pijnvrij te fietsen. Morgen gaan we hier een verzoek voor schrijven. Na het rondje biken zijn we weer naar de RT gegaan om de wielen terug te zetten op mijn rolstoel. We hebben de handbike-stoel teruggebracht naar de sporthal en onderweg kwamen we nog verschillende ‘oud’ revalidanten tegen. Altijd leuk om even te horen hoe het met ze gaat.

Na de lunch was het tijd om ons netjes te maken voor de diploma uitreiking van het Kennemer Lyceum.

Zie onderstaande foto en let vooral op die gekke man rechts. ????

Sven ging strak in pak (????), Frank was gestoken in het nieuw (????) en Lynn en ik hadden een jurkje aangedaan. En…ik besloot mijn been aan te doen. Ik wilde ‘lopend’ de school binnen gaan. Voor het eerst ging ik met mijn prothese in de auto zitten, ook weer een mijlpaal! ???? Was wel even een klusje, omdat het been eerst de draai niet kon maken, maar goed uiteindelijk lukte het wel. We parkeerden de auto vlakbij school en liepen samen via de poort bij de hoofdingang het terrein op.

Het was gezellig versierd en we kregen een heerlijk glaasje bubbels met een aardbei erin. ???? Alle geslaagde eindexamen -kandidaten kwamen samen met hun familie voor deze bijzondere happening. De nodige foto’s werden gemaakt, want iedereen zag er prachtig uit. De mannen in pak, de dames in zomerse jurkjes. We werden verzocht naar de aula te gaan. Peggie, vriendin van Lonneke en werkzaam bij het Kennemer, zorgde dat ik veilig naar binnen kwam en een flesje water kreeg. Ik krijg het namelijk altijd erg warm van het lopen, ook omdat het best intensief is en dat is me dan ook aan te zien. ???? De hoofdingang van het Kennemer bleek niet echt rolstoelvriendelijk (❌), maar omdat ik mijn prothese aan had, had ik de rolstoel niet mee. De treden waren wel erg hoog, maar met een beetje hulp kwam ik binnen. Wij mochten de aula in en leerlingen moesten in een lokaal verzamelen. Alle stoelen waren bezet, maar gelukkig kreeg Frank een stoel voor mij van een van de docenten. We werden welkom geheten en de geslaagden werden met een warm applaus ???????? en een hip muziekje binnen gehaald. Mooie woorden volgden en het tijdperk van het ‘voortgezet onderwijs’ werd afgesloten. De groep werd opgesplitst, wij mochten met Sven naar een lokaal op de eerste verdieping. Ik mocht met de lift, maar ja ik train niet voor niets zoveel in Heliomare, dus ik nam ‘gewoon’ de trap. ???? Boven namen we plaats en werden de leerlingen per groepje door hun coach persoonlijk toegesproken.

Miss Ray had voor Sven mooie en ontroerende woorden. Ze schetste de heftige tijd waar Sven met ons doorheen was gegaan en haar stem brak toen ze het vertelde. Je voelt hem al… ook Frank en ik hielden het niet droog. ????

Na het praatje werd het VWO diploma getekend en kreeg hij een roos. ????

Yes, diploma in the pocket! Sven kwam mij meteen daarna een knuffel geven en gaf de roos aan mij. Lief!!!????Gefeliciteerd Sven! Je bent een kanjer en je hebt het zo verdiend, respect! ❤️ Nadat alle leerlingen hun momentje hadden gehad, werden we uitgenodigd voor de borrel, buiten in de tuin van het Kennemer. Het was een gezellige samenkomst met een lekker drankje en borrelhapje. ????

Om de dag goed af te sluiten zijn we nog bij Nagoya aan het Spaarne gaan eten, heerlijke sushi en andere gerechten van de plaat. Lekker en gezellig! ???? De rekening werd deze keer betaald door de kids, omdat Frank deze nog tegoed had voor vaderdag. ????

Het was een prachtige dag en wat ben ik een trotse moeder! ❤️