Selecteer een pagina

Vannacht heb ik een zeer onrustige nacht gehad, er zat weer eens een flinke lekkage in de wondverpakking.

Dus ook veel gedoe met het gepiep van de vacuümpomp.???? De twee verpleegsters die in de nacht werkte hebben er van alles aan gedaan om de nacht met de lekkage en de pomp door te komen. Elke keer dat ze aan de wond zitten, verga ik van de fantoompijn. Vreselijk! Ze hebben veel bijgeplakt, maar dat bleek niet voldoende. Monique de wondspecialiste had het lek vanochtend met veel pijn en moeite gedicht. De pomp draaide heel even op volle toeren…..maar helaas het was van korte duur, het alarm ging weer af. ???? Ze hebben contact gezocht met Leiden voor advies. Deze stelde voor dat ik niet dinsdag, maar maandag al naar Leiden moet komen voor de VAC (spons) wissel. Een dagje eerder dan gepland. Lijkt mij een prima plan, hoe eerder hoe beter. Maar goed dan hebben we alsnog een hele dag en nacht om de pomp ‘stil en tevreden’ te houden.

Ondertussen waren Yvette en Lot op visite, dus hebben we lekker een bakje koffie gedronken in de huiskamer.

Het aanhoudende alarm van de pomp heeft ons doen besluiten terug te gaan naar mijn kamer en de verpleging er weer bij te halen.

Inmiddels waren we al een paar uur en telefoontjes met Leiden verder en was er nogsteeds geen concrete oplossing. Toen Lonneke en Peggy op visite kwamen ging het bijna niet anders dan over de vacuümpomp. Deze bleef maar alarmeren… Sorry meiden, volgende keer kletsen we bij en drinken we koffie en thee in de woonkamer. ????

Even werd gezegd dat ik vanavond al naar Leiden zou moeten, dus hebben we het logeerkoffertje weer ingepakt. Na wederom overleg gehad te hebben met de orthopeed van het LUMC, is anders besloten. Het is zondagavond en om een ambulance te bestellen voor een service rit, is lastig. Dus gaf de orthopeed nog 2 behandel opties om de wond vacuüm te verpakken. Volgens mij is nu het probleem eindelijk opgelost. Maar….fingers crossed, eerst zien dan geloven. ????????????

Morgen rond 9 uur ga ik per ambulance naar Leiden. Ik kan niet wachten tot het zover is en mijn wond opnieuw schoongemaakt en ‘goed’ vacuüm verpakt wordt. Ben zo bang dat er iets misgaat en er een complicatie ontstaat…

Maar het komt goed, met geluk, vertrouwen en een klein beetje moed! ????

Het compliment van de dag is: ‘Jij straalt elke dag’. ????