Selecteer een pagina

Maandagochtend mocht ik voor het eerst weer fysiek naar de praktijk van 201.FysioSport. Yes! Heerlijk op mijn handbike, nou ja het was eigenlijk best heel koud ????, moest gewoon mijn winterjas weer uit de kast halen. ???? En dat terwijl we afgelopen week in een zomer-outfit buiten zaten. Typisch Nederlands, dat dan weer wel. Laten we zeggen, dat ik letterlijk een frisse neus gehaald heb. Bij de ingang trof ik een trainingsmaatje die zo galant was om de deur voor mij open te houden. Met fiets en al ging ik naar binnen. Ik mag dat als enige.☺️ Bij binnenkomst zag ik pijlen op de grond voor het eenrichtingsverkeer, desinfecteerpompjes voor het wassen van de handen en afzetlint om de anderhalve meter afstand te waarborgen. De receptioniste zat netjes achter een scherm van plexiglas. Geen mondkapjes. ???? In de hal koppelde ik mijn bike af, hing ik mijn jas in de kleedkamer en ging de zaal in. Niet voordat ik ook daar mijn handen had gedesinfecteerd natuurlijk. Het was niet druk, omdat er maar beperkt aantal mensen binnen mogen zijn. Goed nieuws, want ze hebben inmiddels een handbike-apparaat aangeschaft. Super tof, dan kan ik daar, als mijn arm wat beter gaat, op trainen. Alle apparaten staan anderhalve meter van elkaar af en alles wat je aanraakt moet je verplicht schoonmaken. Klusje hoor! ???? Om elf uur gingen we met drieën de zaal in en kregen we training van onze twee therapeuten. Ja ja, met de nodige afstand. De rest van het groepje deed online mee. Het was een pittig lesje. ???? Live valt er minder te smokkelen met de uitvoering van de oefeningen dan dat je thuis voor het scherm zit. ???? De afspraak is dat we tien minuten voor de training via de hoofdingang naar binnen mogen en binnen tien minuten na de training moeten we via de achterdeur het pand verlaten. Dan krijgen de volgende fysio-klanten de ruimte om te sporten. Een beetje onwennig nog, maar fijn dat het zo kan. Morgen gaan ze mijn elleboog behandelen. Iets met naalden. ???? Ben benieuwd…

Vandaag is ‘De dag van de Zorg’ en kan ik vertellen waar ik al een tijdje mee bezig ben. Maurice, een oude vriend van Frank heeft samen met zijn vrouw en twee andere vrienden uit Haarlem, de stichting Heel Haarlem Helpt opgericht. Een stichting die als belangrijkste doel heeft de Haarlemse zorgverleners die nu keihard werken in het zonnetje te zetten en daarnaast de lokale ondernemers, die het zwaar hebben, een steuntje in de rug te geven. Zo ontstond het idee van de Gouden Hart Actie: één doneeractie, twee goede doelen! Maurice heeft een paar vrienden, ieder met hun eigen expertise, gevraagd belangeloos mee te werken. Zo werd Frank en zijn werkgever Van Berkel Accountants gevraagd om de boekhouding te verzorgen. Zij zeiden volmondig ja. Mij hebben ze benaderd met de vraag of ik wilde helpen met de communicatie van dit mooie initiatief. En ja, als iemand weet hoe belangrijk de zorg is, ben ik dat wel. Er zijn al vele partijen aangehaakt en samen met het team van Heel Haarlem Helpt hebben we een prachtige project vorm gegeven en uitgerold. Echt aan alles is gedacht! Er is een huisstijl ontworpen, een website en communicatie kanalen ingericht, posters gemaakt, interviews ingepland en BH-ers (bekende Haarlemmers ????) benaderd. Iedereen werkt belangeloos mee en we richten we ons volledig op free publicity. Super leuk, want nu kan ik mij, op mijn eigen tempo, weer een beetje nuttig maken. Om eerlijk te zijn was het vandaag wel even druk en hectisch, en ja ik ben al een tijdje uit de running en moet leren rekening te houden met mijn gestel. Dus op zijn tijd, staan, zitten, lopen, rekken & strekken. Tja, dat is wat het is. De Gouden Hart Actie in Haarlem is vandaag op de dag van de Zorg gestart. Nieuwsgierig? Kijk maar eens op: https://www.heelhaarlemhelpt.nl

Spreuk van de dag ????

Zorg is zoveel meer dan zorgen. Zorg is liefde, hoop en betrokkenheid. Zorg is welzijn willen borgen met kracht, geduld en tederheid. ????