Selecteer een pagina

Zaterdagavond net voor de wissel van de avond en nachtdienst, gebeurde het.

Het alarm van de vacuümpomp ging af. ???? Waarschijnlijk een laatste stuiptrekking van de pomp voor ik deze maandag zal inleveren. ???? Dus op de rode knop gedrukt en de verpleegster vervolgens verteld wat er aan de hand was. ‘Lekkage alarm’, ja hoor! Uiteindelijk zijn er twee dames bezig geweest om het lek te vinden. Gelukkig gebeurde dat vrij snel, zodat er plastic bij geplakt kon worden en de pomp weer vacuüm trok. High five????????! We zijn altijd blij als dat gelukt is en de dames konden daarom ook redelijk op tijd naar huis. ????

Het is zondagochtend en voor de verandering werd ik uit mezelf wakker.

Of… omdat de verpleging zo hard praatte tegen mijn buurvrouw. ???? Belletje ingedrukt en even later kwam er een verpleegster met de vraag ‘wat kan ik voor je doen?’ Ik wilde graag naar de wc. En geloof het of niet, de eerste beste badkamer die we tegen kwamen was vrij! Ik hoefde dus niet met een volle blaas alle badkamers van de hele afdeling af net als gisteren. ????????

Terug op bed heb ik mijn ontbijtje genuttigd en een woordzoekertje gedaan. Het weekend is voor veel revalidanten fijn omdat ze naar huis mogen. De achterblijvers, zoals ik, ontvangen dan graag visite voor de gezelligheid. Maar toch ook om een beetje te compenseren dat wat wij missen, thuis zijn. Wij trainen ervoor om straks ook een dagje of weekendje naar huis te mogen en kunnen. Al heel mijn leven vier ik Sinterklaas, ook toen ik in Tenerife woonde. Maar komende 5 december lig ik in het LUMC en dus heb ik het ‘heerlijke avondje van Sinterklaas’ (met pijn en moeite) losgelaten. Hoe jammer ook. Het gaat hem niet worden. Mijn pijlen heb nu gericht op de Kerstdagen. ????????????

Morgenvroeg ga ik met de ambulance naar Leiden, hopelijk voor de laatste operatie.

Rond tien uur zal ik daar zijn. Ik sta voorlopig ingepland op OK rond half één voor de huidtransplantatie. Ze gaan een dun laagje huid (split skin) weghalen, met een soort kaasschaaf, van mijn linker bovenbeen. Er ontstaat dan een schaafwond waar een verband om komt. De huid (van mijn bovenbeen) wordt zo bewerkt dat het oppervlak groter wordt. Deze huid wordt dan op de wond gelegd en met kleine nietjes of lijm vastgezet. Hoe lang ik in het LUMC moet blijven weet ik niet. Daar hoor ik morgen vast meer over. Spannend, maar ik kijk er ook naar uit. Dit is een omkeerpunt.

De laatste operatie, zodat ik verder kan met revalideren! ????????????

O ja, mijn tweede Rituals advent cadeautje is een klein waxine lichtje! ????????

Het laatste compliment uit het complimenten-zakje is:

‘Jij bent een zonnetje!’ ☀️????