Selecteer een pagina

Maandag 1 oktober, D-day.

Na een kort onrustig nachtje om 05.20 uur opgestaan.

Even gedoucht en koffertje verder ingepakt. Het is 06.00 uur dat ik samen met Frank, Sven en Lynn in de auto stap op weg naar het LUMC in Leiden.

We zijn stil in de auto.

Het loopje van de auto naar het ziekenhuis is mijn laatste wandelingetje, ik ben mij bewust van elke stap.

Om 07.00 uur moet ik mij melden op de afdeling orthopedie. Er wordt nog wat bloed afgenomen en mijn behandelend arts komt nog even langs. Fijn dat Sven en Lynn hem nu ook even gezien hebben, een half uur daarna word ik naar de OK afdeling gebracht. Frank en de kids geven mij nog een laatste knuffel voor de deur, we nemen afscheid, heel intens, heel verdrietig.

Konden wij deze dag maar gewoon overslaan….

Ik wacht op de verkoeverkamer op het team anesthesie. Rond 8.00 uur komen ze mij halen en word ik naar OK1 gebracht, daar staat een heel team specialisten mij op te wachten. Het is er koud en ik voel mij heel alleen en kwetsbaar. Samen met mijn arts Professor Dijkstra nemen we mijn patiëntgegevens door en word de operatie besproken. Er staat een grote zwarte pijl op mijn rechterbeen. In gedachte zeg ik nog 1 keer ‘dag lief mooi been’.

Dan krijg ik de ruggenprik, waar de verdovingscocktail via een epiduraal mijn lichaam inloopt. Ik denk aan de prachtige vakantie op Tanzania afgelopen jaar, dan val ik in een diepe lange slaap…

Voor mijn gezin, familie en vrienden breekt een lange zenuwslopende dag aan…

Morgen zal alles anders zijn.