Selecteer een pagina

We speculeren allemaal over wat er dinsdag door Rutte gezegd gaat worden.

Blijft Nederland in deze intelligente lockdown of worden er kleine stapjes voorwaarts gezet en kunnen er enkele maatregelen versoepeld worden. Tja en welke nieuwe regels gelden er dan? Een ding is duidelijk, je merkt op straat dat mensen ‘Corona moe’ worden en men het steeds lastiger vindt om zich aan de maatregelen te houden. Ik ben daarop geen uitzondering. Vaak denken we anderhalve meter afstand tot iemand te hebben, maar is dat ook echt zo? Anderhalve meter is best veel. Buiten lopen we zoveel mogelijk met een boog om elkaar heen, maar op de fiets is voldoende afstand houden bij het inhalen zeker niet altijd mogelijk. Als je niet uitkijkt vlieg je zo de berm in. De wielrenners hebben trouwens nog steeds de neiging hun neus te legen in het voorbij gaan. Gatverdamme! Hoe dan? Wat hebben zij niet begrepen van deze situatie? ????

Wij kijken enorm uit naar versoepeling van de huidige maatregelen. Dat de horeca deels opengaat zodat we weer een beetje meer kunnen genieten van een sociaal leven. Maar dan moeten we nog even volhouden. Het is zeker niet makkelijk, voor niemand, maar we moeten het toch met z’n allen doen. Gelukkig doen de meeste mensen hun best om besmetting en verspreiding te voorkomen en hoop ik dat we met elkaar de goede kant op gaan. Richting de nieuwe anderhalve meter maatschappij. ????????

Behoort de kapper echt niet tot de ‘vitale’ beroepen? ????

Mijn vriendinnen en ik zitten, net als vele vrouwen van onze leeftijd, allemaal met verwilderde haarlokken, droge haarpunten, uitgroei van hier tot Tokyo en (jawel ????) grijze haren. Onze handen zijn droog van het vele wassen, het tuinieren en het doen van de nodige sop-klusjes. Ik iets minder dan de rest natuurlijk. ????De zon is super fijn, maar maakt onze handen zo mogelijk nog droger en de nagels breken stuk voor stuk af. We hebben eelt op onze voet(en), eksterogen aan de zijkant van de tenen en ingegroeide teennagels, omdat de pedicure haar werk niet kan doen. Een vriendin (zal geen naam noemen ????) noemde zichzelf een heks ????, omdat ook de schoonheidsspecialiste ons niet mooier mag maken dan we zijn. ???? We kopen minder kleding, omdat we de stad beter kunnen mijden en die mooie online aangeschafte jurk blijft voorlopig in de kast hangen, omdat de feestjes zijn gecanceld. Waarom je helemaal opdirken als je de hele dag thuis tussen vier muren zit?

Morgen moet de vuilnisbak buiten gezet worden. Ben nu al aan het bedenken welke jurk ik voor dit uitje zal aantrekken.’????

We worden elke dag een beetje zwaarder, omdat we, ondanks het thuis sporten, simpelweg toch minder bewegen. Niet elke dag op de fiets naar het werk of boodschappen doen, geen trainingen op de club of bij de fitness en nee, ook geen ellenlange strand- of boswandellingen. En ja, we eten meer, omdat het zo gezellig is om samen uitgebreid te ontbijten, lunchen en dineren. ???? En bij het Netflixen smaakt een wijntje met een zoutje goddelijk, toch? Deze crisis leidt bij sommigen tot een toename van alcoholgebruik en dat verbaast mij niet. Guilty. ????Om eerlijk te zijn voelt elke dag als ‘vakantie of weekend’ en heb ook ik de neiging net even iets vaker van een wijntje te willen genieten. En ook wijn zet aan en droogt uit…???? Kortom, ons spiegelbeeld is niet meer onze beste vriend. ???? Het is natuurlijk helemaal niet belangrijk hoe we eruit zien, al wil het oog ook wat, als we maar gezond blijven, toch? En meiden…die Corona-look misstaat ons echt niet! ????

We ervaren minder prikkels, de verveling begint toe te slaan en we verzinnen steeds vaker een smoes om er toch even op uit te kunnen gaan. En dat is nou net niet de bedoeling. Nog niet. Laten we afwachten welke richting we met Nederland opgaan, onze ‘wilde haren’ en extra ‘pondjes’ voor lief nemen en er het beste van maken. Elke dag opnieuw. Volhouden dus. Samen. ❤️

Spreuk van de dag ????

Het maakt niet uit hoe snel je gaat.
Het is belangrijk om te snappen, dat je ook dichterbij je einddoel staat, na hele kleine stappen.
M.G.