Selecteer een pagina

Vanochtend kreeg ik een telefoontje van het LUMC, de 3-maandelijkse controle, een MRI van de heup en röntgenfoto van de longen, van aanstaande woensdag is gecanceld. Ze vonden het echt heel vervelend, maar het ziekenhuis zit op slot en ze behandelen alleen nog Corona patiënten en spoedgevallen. Begrijpelijk dat zeker, logisch ook, maar ik maak me ook grote zorgen. Hoe nu verder? Hoe lang moet ik wachten? Hoe lang kunnen (ex) kankerpatiënten überhaupt wachten, zonder dat het nare consequenties heeft? ???? Eerlijk gezegd baalde ik wel, het klinkt misschien gek, maar ik heb naar deze datum toegeleefd. Een controle is niet niks, het is een ijkpunt. Elke keer is het enorm spannend, omdat voor mijn gevoel ‘mijn leven’ daar vanaf hangt. Nou, niet van de controle op zich natuurlijk, maar wel van een goede uitslag. De weken in aanloop naar de controle toe bereid ik me daar al mentaal op voor en hoop ik met heel mijn hart weer ‘een stukje leven’ te krijgen. Tot de volgende controle. Per e-mail zocht ik daarom contact met Nicolette, de verpleegkundig specialist van de afdeling Ortopedie. Zij schreef dat alle ‘gewone’ zorg voorlopig is geannuleerd, naar zeggen (nog) niet door overbezetting, maar omdat wij binnen de risicogroep vallen, vanwege het besmettingsgevaar. Daarnaast willen ze alle afdelingen zo goed voorbereiden op de mogelijk piek die gaat komen en dan moet er voldoende capaciteit zijn. De radiologie zal mij (en alle anderen) zo snel mogelijk weer inplannen zodra er groen licht is voor controle-patiënten. Heftig hoor. Voor oncologie patiënten is het extra zwaar want tja kanker houdt natuurlijk geen rekening met het Coronavirus… ???? Erg zorgelijk dus, maar laten we hopen, bidden en duimen dat we in de tussentijd (en daarna natuurlijk) allemaal gezond blijven. ????????

Ook van de Ride for the Roses???? ontvingen we een mail om iedereen een hart onder de riem te steken. ‘Gelukkig zijn de meeste mensen gezond en sterk genoeg om weer beter te worden, maar voor een deel van ons is dat anders. Zoals mensen die nu worden behandeld voor kanker of daar net mee klaar zijn. We wensen iedereen de komende tijd ontzettend veel sterkte. Pas goed op jezelf en op elkaar.’ KWF De organisatie gaat er nu nog vanuit dat het fietsevent op 27 september doorgaat, maar we weten allemaal dat de kans groot is, dat ook dit zal worden afgeblazen als het Coronavirus dan nog niet onder controle is. We gaan het zien, first things first.

Om het risico van verspreiding tegen te gaan, hadden we vanochtend voor de eerst keer een online fysiotraining van 201FysioSport. We waren uitgenodigd via Microsoft Teams en werden één voor één ingebeld. Het duurde bijna twintig minuten voordat iedereen begreep hoe het programma werkte. ???? Op mijn beeldscherm zag ik de therapeut vanuit de oefenzaal en drie mensen uit mijn oncologisch groepje. Grappig, ieder vanuit zijn eigen huiskamer met hier en daar een huisdier ???????? op de achtergrond. Ik zat met een matje, verschillende kussens en twee gewichtjes klaar voor de inspanning. Het ging prima, al blijft het fysiek met elkaar trainen natuurlijk gezelliger. Na afloop moest ik alleen aan de koffie…☕️

En ja, hoe kom je deze dagen door? De mannen waren op het werk (Sven om te studeren), Lynn was aan het puzzelen geslagen en ik wilde aan de slag met mijn foto’s. Buiten alle albums die ik ooit al eens gemaakt heb, had ik een krat staan vol foto’s van de tien jaar die ik in Spanje heb gewoond. Van ordenen kwam alleen niet heel veel terecht….???? Bij elke foto slaakte ik een ‘oeh!, aah! of oh!’ kreet uit. Ik denk dat Lynn gek van mij werd, omdat ik haar telkens weer een andere foto onder haar neus duwde. ???? ‘Moet je dit zien…’ Ik heb wel gelachen hoor, plaatjes van mijn lelijke en knappe ik. Wat een geweldige tijd heb ik daar gehad. Zowel in Mallorca als Lloret de Mar, maar vooral op Tenerife. ???? Met heel veel plezier en toch ook met een dubbel gevoel ging ik door de vele herinneringen heen. Van werk-, excursies- en landschapsfoto’s, tot strand, eet- en feestfoto’s. Vooral dat laatste, wij maakten tenslotte overal een feestje van. ????Tussendoor draaide ik wat wasjes van Lynn, omdat haar koffer vanmiddag thuis gebracht was. Top service! ???? Zij blij, ik lekker bezig. ???? Op een gegeven moment kreeg Lynn last van een ‘puzzelarm’ en ik van een ‘fotorug’, dus tijd om te stoppen en even in de tuin te genieten van het heerlijke zonnetje.☀️ Morgen weer verder. Leuk! ????

Good old times!

Spreuk van de dag ????

Het ware is wat overblijft, als je al het tijdelijke opzij zet.