Selecteer een pagina

Vrijdag is altijd mijn favoriete dag. Ik heb het leukste dagschema én ik mag aan het eind van de dag naar huis. Hoe mooi is dat?!

De verpleging kwam mijn pillen brengen en daarvan werd ik wakker. Voor de wekker ook. ???? Om half tien lag ik, na een gezond ontbijtje, alweer in het zwembad. Nu was er zo’n man in het water, die maar bleef praten tegen de zwemcoach. Echt een kwartier lang, heel irritant. ???? Gelukkig zat hij niet in ‘mijn baan’, dus kon ik lekker mijn baantjes trekken. Zodra het tijd was, hupste ik het bad uit en ging ik in de waterrolstoel zitten, die klaar stond om me naar de douche te rijden. Ik krijg het altijd zo f*cking heet in de kleedkamer… ???? Eigenlijk wilde ik mijn lijf niet helemaal bloot geven aan de andere dame, maar om nou apart in een kleedhokje te gaan, vond ik ook zoveel gedoe. Dus probeerde ik mijn ‘stomp’ te bedekken met een handdoek. Weet niet of het gelukt is. ????

Na het zwemmen ging ik snel door naar de badminton. Het was een klein clubje, maar gelukkig was mijn maatje er ook en hebben we lekker over en weer gespeeld ????. De aansluitende mat-training, waarbij ik vorige week een spiertje heb verrekt, had vandaag een iets rustiger karakter. We lagen op de mat en hebben verschillende oefeningen met de bal gedaan. Wel leuk, maar minder spannend dan afgelopen ‘touw’ training.

Tijdens de vrijdaglunch, waar we voor de verandering harde broodjes kregen, worden er vaak weekend plannen besproken. Iedereen die naar huis kan, kijkt er enorm naar uit. We hebben het heel goed in Heliomare, maar we zijn daar om beter en sterker te worden om vervolgens weer terug te komen in het ‘gewone’ leven. Wij noemen dat ook wel eens de ‘grote boze buitenwereld’. ????

Om één uur had ik met de fysio afgesproken om met mijn prothese en krukken buiten te lopen. Ik zou de prothese voor het weekend mee naar huis nemen, maar dan moest ik wel even oefenen. We hebben een rondje over de parkeerplaats gelopen en het ging best wel goed! ???????? Af en toe bleef mijn voet hangen op een scheve opstaande steen, maar ik heb me staande gehouden. ???? Daarna heb ik mijn been geparkeerd in de oefenzaal, ben ik op krukken naar boven gegaan om mijn rolstoel te halen en daarvandaan door te sjezen naar de fitnesszaal. Mijn laatste training van vandaag. Toen ik bijna klaar was, kwam Sven binnenlopen, hij zou mij komen halen voor mijn weekendverlof. Hij kon mij nog even in actie zien voordat ik mijn laatste oefening afrondde.

Met de prothesemaker had ik afgesproken om nog even met de prothese te lopen in de testruimte, waar ze mijn loopje filmden en de druk op mijn prothese konden meten. Bekijk hier het filmpje.

Maandag gaat hij weer wat aanpassen aan de stand van het been en dan kijken we opnieuw. Meten is weten! ????

Zo nu konden we mijn weekendtas gaan pakken en, met been en al, op naar huis! ????

Thuis was er een mooie bos bloemen bezorgd en er lagen twee mooie kaartjes. Lief! ???? Na het eten duurde het niet lang of ik lag op de bank te slapen, tja…een beetje vermoeiend is zo’n week wel. Fijn weekend! ????