Selecteer een pagina

Net weer terug in Wijk aan Zee. Het is erg rustig op de afdeling. Het bed van mijn kamergenote is leeg. Ongezellig. En ik moet mezelf, na het weekend thuis, toch een beetje oppeppen, voor een nieuwe week in Heliomare. ????

Er is weer een primeur te melden, ik ben nu helemaal boven geweest. Met Lynn als ondersteuning ben ik de trap op gehupst. Op de bovenste tree ben ik gaan zitten en ben ik zittend op mijn linkerbil eentje hoger naar de overloop gegaan. Tja en toen….daar zat ik. Op de overloop. Niet wetend hoe ik weer tot staand zou komen. Goed uiteindelijk ben ik vanuit kniestand met hulp van Lynn overeind gekomen. Dat moet soepeler kunnen. Toch handig om dit samen met mijn fysio te oefenen. ????

Ik heb mijzelf dus ook voor het eerst in onze eigen badkamer kunnen verzorgen. Douchen was nog een bridge to far, omdat we daar nog geen handgrepen en geen zitstoeltje in hebben hangen. Na maanden heb ik dus ook onze eigen slaapkamer en die van Lynn weer eens gezien, geroken en gevoeld. Fijn! We hebben een grote spiegel in de kastdeur. Ik ben de confrontatie met mezelf aangegaan, door in mijn nieuwe naaktheid voor de spiegel te gaan staan. En daar stond ik naar mezelf te kijken. Pffff…???? Heftig. Niets meer, niets minder dan dat. Het is mijn nieuwe ik, Ilse 2.0. Dat moet ik accepteren.

De krukhoezen vol roosjes???? vrolijkte mijn spiegelbeeld gelukkig wat op.

Oké, het is wat het is…en door! Samen met Lynn heb ik mijn tas weer ingepakt met daarbij wat voorjaars items voor de fotoshoot van de Margriet dinsdag aanstaande. ???? Ik moest natuurlijk ook weer terug naar beneden en dat ging, onder toeziend oog van Sven en Lynn, heel soepeltjes. ????????

In de middag kwamen Mandy, Marie en Lonneke even binnen waaien voor een dikke hug ???? en een kopje koffie. Daarna zijn Lynn, Body???? en ik nog een rondje door de buurt gegaan. Het blijft lastig rijden met al die hobbels in de weg en stoep, ook met deze snellere rolstoel. Na het heerlijke eten zat mijn verlof er weer op en heeft Frank mij terug gebracht naar Heliomare.

Elk geluk is meegenomen, voorspoed treft niet iedereen. Wie gezond is heeft ontelbaar dromen, wie ziek is vaak maar één.

Martin Gijzemijter