Selecteer een pagina

Wat fijn te weten dat iedereen zo heeft meegeleefd, dank voor de vele felicitaties voor het behalen van mijn rijtest! ???? Het is niet zo dat ik al meteen de weg op kan hoor, het wachten is nog op het officiële bericht van het CBR waarmee ik naar de gemeente moet voor de aanvraag van het aangepaste rijbewijs. Natuurlijk hoop ik dat het snel gaat, maar het CBR kennende kan het ook nog wel eventjes duren. Er zit niks anders op dan geduldig af te wachten en de auto nog even te laten staan…????️

Er zijn dagen dat ik me het ene moment energiek en goed voel, maar een volgend moment kan dat, na een paar activiteiten, totaal omslaan. Dat gebeurde gisteren. Na mijn coach sessie in de ochtend, had ik lasagne gemaakt en dus vrij lang (ben tenslotte de snelste niet ????) op mijn linkerbeen in de keuken gestaan. Daarna heb ik mijn prothese aangedaan om naar de brievenbus te lopen. Het lopen ging echter helemaal niet zo lekker. Het korset zat enorm in mijn bil te snijden en gaf een nare pijn. Werd er zelfs een beetje boos en verdrietig van. Ik baalde enorm, moet ik weer terug naar de prothesemaker…???? Ik weet dat het een zoektocht is en blijft naar de juiste pasvorm, maar het zou wel fijn zijn als we een keer ‘de juiste stap zetten’ en daarmee de goede kant op gaan. Thuis heb ik ook nog even een stofzuigertje door de huiskamer gehaald en daarmee was mijn batterij leeg. Ik zat daadwerkelijk in de rode (burn out ☹️) zone, zweet stond op mijn voorhoofd ???? en mijn energie was weg. Op zo’n moment kan ik wel huilen. Stom hè?! Eigenlijk voelde ik het al aankomen en toch kon ik het niet voorkomen. Misschien moet ik de stukken over de energiebalans nog maar eens teruglezen…???? Mijn rolstoel stond bij de garage van B&S Autoaanpassing in Hoorn voor onder andere de inbouw van de rolstoellift, daarom kon ik ook niet op pad met de handbike. De fysio voor deze ochtend heb ik daarom afgezegd. Mijn prothese was de afgelopen twee dagen het enige hulpmiddel waarmee ik naar buiten kon. Nu besef ik me toch weer hoe beperkt ik dan ben. Het lopen verbetert momenteel niet echt, sterker nog ik heb weer een stapje terug gezet. Het lopen met Leggy en twee krukken gaat moeizaam, laat staan dat ik met één kruk aan de wandel ga. Onmogelijk. Mensen die mij voor het eerst zien, denken dat ik nog maar kort aan het oefenen ben. ???? Ze moesten eens weten… Zo eenvoudig is het niet, het been is zwaar en het korset groot, pijnlijk en oncomfortabel. Mensen met een onder- of bovenbeen amputatie hebben protheses waar ze echt goed mee kunnen leren lopen. Zonder krukken. Tja, dat zou ik ook wel willen, maar dat is echt nog een bridge too far. Ach, ik blijf gewoon ‘oefenen’ en dan gaat het vast ooit wel een stukje beter. Hoop ik. Geduld!

Vanmiddag hebben Frank en Sven de auto opgehaald in Hoorn. De auto is voorzien van een linker gaspedaal en een liftje achterin voor mijn rolstoel. Fijn hè? Klein dingetje…wat blijkt, hebben ze de lift aan de rechterkant ingebouwd terwijl we duidelijk en uitgebreid hadden besproken dat voor mij links gunstiger zou zijn. ???? Welkom in invalide-land, het lijkt erop dat hier niets in één keer goed kan gaan. Grrr..???? Er zit niks anders op dan het de komende tijd uit te proberen, maar als het echt niet gaat zoals gewenst, dan zullen we nog een keertje op een neer naar Hoorn moeten. Nu heb ik mijn rolstoel gelukkig wel terug en kan ik mezelf weer verplaatsen binnen Haarlem en omstreken. De auto is in elk geval rij-klaar, nu het aangepaste rijbewijs nog…????????

De voorinschrijving voor de Ride for the Roses ???? van zondag 27 september is geopend. Inmiddels heb ik het team Ilse’s angels ????aangemeld voor de 25 kilometer en een donatiepagina aangemaakt, ook het hotel in Assen staat geboekt. Vorig jaar heb ik mij met veel liefde ingezet als ambassadeur van de Ride. Dit jaar zal ik met team Ilse’s angels meefietsen als ‘gewone’ deelnemer, maar zal altijd een beetje ambassadeur blijven van dit prachtige en sportieve event. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er meer geld beschikbaar komt voor onderzoek naar kanker. Samen, op weg naar een wereld met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen met- en na kanker. Afgelopen jaar hebben we maar liefst achtduizend euro bij elkaar gefietst (mede dankzij jullie!), 1% van de totale opbrengst. Waanzinnig, echt. Dat bedrag gaan we nooit meer evenaren, maar dat hoeft ook niet. Weet dat elke euro telt, dus alle beetjes zijn welkom! Het duurt dan weliswaar nog maanden voordat het zover is, maar wij kijken er nu al naar uit. Wil je ons steunen, kan dat via: https://www.ridefortheroses.nl/fundraiser/ilsemoerkerk

Spreuk van de dag ????

Met aanpassing bereik je vaak meer dan met weerstand.