Selecteer een pagina

Het woord anderhalvemetersamenleving is gekozen tot het woord van het jaar 2020.

Maar ook fabeltjesfuik, viruswappie, hoestschaamte, blokjesverjaardag en jojolockdown scoorden hoog. Deze woorden zullen we niet snel vergeten.

Niet te geloven, maar liefst 8,4 miljoen mensen keken maandagavond naar de persconferentie van Rutte. Sven en ik uitgezonderd, wij hebben de live uitzending gemist, omdat we op puppycursus waren in Assendelft. Ook heel belangrijk. ???? Uiteraard hebben we de toespraak meteen daarna terug gekeken, al lag het hele pakket met de strenge aanvullende coronamaatregelen eerder die dag op straat, het wordt pas echt definitief als deze zijn uitgesproken. Bevestigd. We kunnen er niet meer omheen, de komende vijf weken (vijf!!  ????) zitten we thuis. Allemaal. Geen school, thuis werken, winkels, horeca en publiek toegankelijke locaties (binnen en buiten) zijn gesloten en zelfs binnen het sporten zijn we enorm beperkt. Dit jaar geen uitzicht op leuke uitstapjes of etentjes in de kerstvakantie. Wat zullen we dat middagje shoppen, samen naar de kerstmarkt om nieuwe kerstballen (????) te kopen of Glühwein te drinken en familiebezoekjes missen. Dit is ongekend. ‘Maar met het vaccin wordt 2021 wel een jaar van hoop en van licht aan het einde van de tunnel‘, aldus Rutte. We moeten hier samen doorheen. Volhouden dus! ????????

Uitgepuzzeld. Uitgenetflixt. De verveling gaat vervelen. Zelfs mijn kamerplanten hebben niets spannends meer te melden.

Hoe gaan we onze (vrije)tijd vullen? Met lezen, Netflixen, spelletjes doen, puzzelen, wandelen en fietsen? Alles op anderhalvemeter. Waarschijnlijk lopen bij mooie winterse dagen de bossen, parken en stranden weer vol, zodat we ook daar moeten wegblijven. Hmmm… ???? Wat ga ik schrijven als er niets te beleven valt? Geen badminton, geen gedoe met de rolstoel op locaties die niet echt rolstoelvriendelijk zijn, geen vrijmibo’s met mijn vriendinnetjes. Nou, dat zal wel een schrijversblok teweeg brengen. Witte bladzijde. Geen woorden. Saai voor jullie ook om te lezen. Heb je nog meer tijd om jezelf te vervelen. ???? Het enige wat voor mij overeind blijft zijn mijn trainingen en behandelingen bij de fysio. En mijn online coachtraject. Dat is het. Dat worden lange weken.

Gelukkig hebben we onze Sim nog, die zal onze dagen vast inkleuren en opfleuren!

Zojuist hoorde ik trouwens dat er voor leerlingen die in het eindexamenjaar zitten van de middelbare school, zoals ons Lynn die in zes Gymnasium zit, een uitzondering gemaakt wordt. Zij hebben na de kerstvakantie wel ‘gewoon’ les op school. En ook een tentamenweek eind januari. Wat een boffers. Hoe dat er precies uit gaat zien weten we nog niet, maar zij is in elk geval van de straat. ???? Er is ook al bekend gemaakt dat de centrale examens in mei zoveel mogelijk door zullen gaan. Dat gun ik de examenkandidaten van harte, daar hebben ze tenslotte al die jaren keihard naar toegewerkt. Hopelijk mag er daarna ook weer volop gefeest worden. ????

Mijn cursus ‘Blog en Column schrijven’ zit er op. Ik heb na de online training een test moeten maken met vijfendertig meerkeuzevragen. De uitslag luidde: ‘Gefeliciteerd, je hebt met succes je online training afgerond en daarmee jouw certificaat behaald!‘ Het was geen hogere wiskunde hoor, maar toch leuk om wat te leren over het schrijven. Of jullie daarvan de vruchten plukken? Haha, dat weet ik niet. ????????‍♀️

Die wilde haren van haar blijven maar groeien. De kapper van Loesje 

Nee! Weet je wanneer ik voor het laatst naar de kapper ben geweest? ????????‍♀️ Op 21 oktober. Dat is 8 weken geleden. Ik was van plan voor de kerst te gaan. Niet dus. Ik heb nu al een enorme landingsbaan op mijn hoofd.???? We gaan met z’n allen weer voor een coupe Corona. Coupe ravage. Coupe de troep. Misschien laat ik het wel groeien tot anderhalvemeter. Zal dat ooit hip worden?

Spreuk van de dag

Moeilijke tijden heb je nodig, zodat je ogen worden geopend,
voor de dingen die je voorheen nooit hebt gezien. ????