Selecteer een pagina
30 april 2012 Vrijmarkt! ????????

Vorig jaar was mijn eerste Koningsdag als Ilse2.0. Het zou mijn eerste openbare ‘oranjefeestje’ zijn in mijn rolstoel. Ondanks dat ik dat heel spannend vond, keek ik er toch naar uit. Helaas gooide het slechte weer toen roet in het eten. Het regende pijpenstelen. ☔️ Het werd geen bezoek aan een straatfeest, maar een klein borreltje in ‘het Wapen’ om droog te proosten op onze koning. ???? En ach, voor mijn eerste ‘uitje’ was dat eigenlijk al spannend genoeg. Dit jaar zag Koningsdag er voor ons allemaal helemaal anders uit. De verjaardag van Willem-Alexander was door de coronacrisis omgedoopt tot Woningsdag. Ook wel AlexAndersdag genoemd. ???? Geen drukke vrijmarkten en massaal bezochte oranjefeesten met optredens in de openlucht, maar ‘gewoon’ een dag in en om huis of in elk geval op anderhalve meter van alles en iedereen. Gelukkig was het prachtig zonnig ☀️ weer, zodat we deze dag heerlijk in de tuin konden vertoeven. Lynn en ik zaten om tien uur voor de buis, met op de iPad de tekst van het Wilhelmus, in de veronderstelling dat ze een uitgebreide versie zouden spelen. Het Wilhelmus werd ingezet door het Koninklijk Concertgebouworkest en Nederlanders die een instrument bespelen waren uitgenodigd mee te doen. Een leuk initiatief, maar daarvan heb ik hier in de straat weinig gemerkt. Kan aan mij liggen hoor… Wij zongen uit volle borst (????) mee, maar voor ik het wist was het al voorbij. Daar had ik de tekst niet voor op hoeven zoeken…???? Na het woord van de jarige job, onze koning, kreeg ik het ‘oranje gevoel’ en had ik zin in een oud Hollands spelletje. Het werd sjoelen. Leuk hoor! Lynn en ik waren fanatiek genoeg om er een spannend potje van te maken. Onze oranje tompouce heeft Koningsdag trouwens niet gehaald…???? De middag hebben we lekker buiten gezeten met een boekje, al luisterend naar de live uitzending van radio 538, Koningsdag 2020. Rond vier uur hebben we het glas ???? geheven met heel Nederland en onze buren, op anderhalve meter afstand van elkaar, dat dan weer wel ???? op de gezondheid van onze koning. Het was ‘Alex-anders’ dan andere jaren, maar laten we hopen dat we komend jaar in goede gezondheid wel weer een mooi feestje met elkaar kunnen vieren! ????????????????

27 april 2020 AlexAndersdag! ????

De dag na Woningsdag was het weer omgeslagen en had het oranje gevoel plaats gemaakt voor de dinsdag blues. Er stonden, net als de afgelopen weken, geen spannende dingen op het programma. ???? Eigenlijk alleen wat kleine rommel klusjes gedaan. Het hoogtepunt van de dag was een bezoekje aan de Etos. Nou ja, ik reed er samen met Lynn heen, maar bleef in de auto wachten (waarom het gevaar opzoeken als het niet nodig is) en dochterlief ging naar binnen om het nodige te kopen. Om er toch nog een leuk uitje van te maken, reden we een rondje Zandvoort. Gewoon voor de leuk! ????????

Vanochtend ging iedereen vroeg van huis, naar het werk, studeren en oppassen, dus bleef ik alleen over. Mijn dag begon met wat buikspieroefeningen op de mat, kijken of er nog wat te redden valt. Geloof me, met het minder bewegen in combinatie met de verschijnselen van de overgang, zie ik mijn taille verdwijnen. ???? Hormonen! Grrr…???? Mijn sport bestaat op dit moment uit het draaien van wat wasjes, waardoor ik een paar keer met de trap naar zolder moet (springen ????), het in- en uitruimen van de wasmachine en droger (squatten ????) de fijne was op één been aan het droogrek hangen, (balansoefening ????) de droge was naar het trapgat gooien (werpoefening ????) en achter de schone was aan naar beneden ga (springen ????), om daar de was op te ruimen (hinkelend ????). Na de lunch had ik met Lonneke afgesproken in Bloemendaal om een stukje te gaan fietsen. Waar we van de week nog in zomerkleding zaten, koos ik nu toch voor mijn winterjas. Het was best frisjes en ik was in eerste instantie blij dat ik warm gekleed was. Via HBS gingen we de Kennemerduinen in richting IJmuiden. Onderweg zochten we een mooi plekje en namen we tijd voor, nee…deze keer geen wijn (het blijft geen feest ????), maar een kopje thee. Lon had een thermoskan meegenomen, theezakjes en koeken. Wat heb ik toch een topvriendinnen! ❤️ De koek sloeg ik natuurlijk over…???? Terwijl we gezellig bijkletsten ging de zon schijnen en werd het steeds warmer. Een stuk aangenamer in elk geval. Tegen vieren fietsen we door naar de uitgang bij de Heerenduinen en gingen we huiswaarts. In Santpoort namen we afscheid en ging ieder zijn eigen kant op. ????????Met ruim twintig kilometer op de teller kwam ik thuis, beweging genoeg zou je zeggen…????

Kopje thee van Lonneke in de duinen! ????

Ik had gehoopt dat mijn herhaalrecept van de huisarts thuis afgeleverd was, maar dat bleek niet het geval. De medicijnen bleken, bij navraag, bij de apotheek klaar te liggen. ???? Samen met Lynn sprong ik, op de valreep, in de auto om deze op te halen, dat scheelde mij weer een hoop gedoe met de fiets. Een dag later ophalen was geen optie, omdat ik al twee nachten zonder pijnstillers zit, niet slaap en gebroken wakker word. Ach stom van mijzelf hoor, ik bel standaard te laat naar de huisarts. Ben erg hardleers. ????

Wij merken dat het steeds lastiger is om ons aan de maatregelen te houden en snakken naar meer vrijheid. Dat zie ik ook op straat terug. Het wordt steeds drukker en mensen nemen het minder nauw. Van oud collega Erna kreeg ik weer een update vanaf Mallorca en dan besef ik me des te meer dat wij het echt zo slecht niet hebben hier in Nederland. Spanje zit alweer in de zevende week van een totale lockdown. Maar ze gaan aftellen, want vanaf komende zaterdag mogen zij één uur per dag naar buiten, om te wandelen of sporten, maar wel binnen een straal van één kilometer van huis. Het zal vast heel fijn zijn om daar zonder boodschappentas naar buiten te mogen. Suerte y animo! ????????

Spreuk van de dag ????

Niet alles in dit leven is nuttig en efficiënt. Zorg dat je soms even ook nutteloos bent. M.G.