Selecteer een pagina

Laat ik beginnen met een kleine, maar belangrijke rectificatie. Gisteren schreef ik dat ik 15 april naar huis mag, maar dat moet natuurlijk 15 februari zijn!???? Oeps foutje!

Om negen uur had ik mijn eerste therapie, dus ik was vroeg uit de veren om te douchen en voor de wondverzorging. De diëtiste kwam op mijn kamer, terwijl ik aan mijn ontbijtje zat. Ik vertelde trots dat ik van de cruesli ben overgestapt naar de muesli, omdat het volgens mij gezonder en minder calorierijk zou moeten zijn. Dit bleek niet helemaal het geval. Het zakje muesli is bijna gelijk aan het bakje cruesli. Oké, dus het maakt niet uit…???? Samen met de diëtiste kijken we steeds opnieuw naar mijn voedingspatroon en wat mijn ‘nieuwe gewicht’ zou moeten zijn. Ik ben iets aangekomen, maar dat is normaal. Veel spierweefsel natuurlijk. ???????????? We gaan op zoek naar mijn beste en meest stabiele gewicht.

Snel mijn jas aan en op naar de sporthal, waar mijn eerste rolstoelles voor gevorderden van start zou gaan. Eindelijk! Het weer zat niet helemaal mee, want het motregende een beetje en in Wijk aan Zee staat altijd wind (tegen)????. Kortom het was hard werken buiten om over de scheve stoepen te rijden en steeds weer heuveltjes op en af te gaan. Maar het lukte wel! Hierna had ik even tijd om te liggen, voordat ik door ging naar de ‘ergo-fysio combi’. We zaten met drie revalidanten en twee therapeuten in de badkamer (die ook wordt gebruikt als opslagplaats ????), om verschillende rolstoelen en mogelijkheden te bekijken. Er komt zoveel informatie op je af, dat het er niet makkelijker op wordt. Één van heren zei dat hij naar de wc moest en vertrok in zijn rolstoel, maar kwam niet meer terug. Waarschijnlijk had dit zijn interesse niet????.

Terug boven zag ik in de huiskamer mijn nichten Gerda en Mariëtte en neef Ad met zijn vrouw Marianne, uit het verre Brabant, al zitten. We hadden een date en zij zouden de lunch verzorgen. Ik zeg goed geregeld! ???? Nou dat was het ook, heerlijke broodjes, beleg, fruit en sapjes. We hadden elkaar al een behoorlijk tijdje niet meer gezien, maar familie blijft familie en dat voel je. We hebben gezellig bijgepraat en lekker gegeten. Natuurlijk heb ik ze ook even mijn domeintje laten zien en hebben we het moment vastgelegd. Hierna ging ik weer door naar mijn volgende therapie (Bekken fysiotherapie) en zij vertrokken weer naar het zonnige zuiden. Het was gezellig met een zachte G!????

Yes, nu was het tijd voor de ‘intake fitness’. Ik keek hier ook wel erg naar uit, werken aan mijn fysiek. Dus trok ik mijn sportkleding aan, een legging en mijn sport t-shirt. Maar toen ik het aan had en voor de spiegel ging staan dacht ik, nee!! Vreselijk. Mijn handicap was zo erg zichtbaar, dat voelde niet goed. Dus een langer hemd aan, wat de boel iets verhulde. Oké en go! Op naar de fitness. Één van de trainers ontfermde zich over mij en samen met hem hebben we een trainingsschema opgesteld. Soms was het best lastig om van de rolstoel op een apparaat te komen, maar met de nodige tips moet het gaan lukken. Na een klein uurtje was ik klaar en kon ik weer naar mijn kamer. Mijn planning is altijd wat krapjes, dus terwijl ik mij aan het omkleden was, stond mijn volgende afspraak al voor mijn deur. Susan Kaat, relatiebeheerder patiëntenparticipate van het KWF, kwam praten over het communicatieplan van de Ride for the Roses 2019????, waar ik ambassadrice van ben. We hebben eerst gesproken over hoe het nu met mij gaat. Daarna heeft Susan mij meegenomen in het concept van de campagne. Het was een fijn gesprek, waar ze mij gevraagd heeft mee te werken aan deze campagne naar de Ride toe. Over het hoe en wat kan ik nu nog niets zeggen, omdat ik dat thuis eerst wil bespreken. Wordt vervolgd!

Het was etenstijd en ik was wat later dan normaal, maar ik schoof gezellig aan bij ‘onze’ tafel. Ook nu weer lekker gegeten. Gewoon een gehaktbal met gegratineerde prei en piepers. Hollandser kan het niet! Na het eten snel terug naar mijn kamer voor de volgende visite, collega Joyce en Michiel. Het was een drukke dag. Morgen komt Lynn weer hier voor haar snuffelstage. Ook weer leuk voor mij en leerzaam voor haar!

Doe vandaag met heel je hart, iets wat je nog nooit hebt gedaan. En maak daarmee spontaan de start, van een splinternieuw bestaan. Martin Gijzemijter