Selecteer een pagina

Om half acht ging mijn wekker. It was a brand new sunny day ☀️ en ik had er zin in! De taxibus was er op tijd en bracht mij netjes naar Heliomare. Ik kon nog net een kopje thee drinken voordat ik het zwembad in mocht. Ook nu weer volop baantjes getrokken. De zweminstructeur had een nieuw snorkelmasker easybreath, die ik even mocht uitproberen. Grappig ding, maar ik heb geen vis gezien ????????!  Met deze snorkel kunnen ze mensen van onder water bekijken en zien of de oefening goed wordt uitgevoerd. Na het zwemmen ging ik onder de douche met een water-rolstoel, maar die zijn zo onhandig om te besturen, dat ik iedere keer de verkeerde kant op ging.???? Uiteindelijk is het natuurlijk wel gelukt en kon ik door naar de sporthal om een handbike op te halen. Onderweg werd ik nog wel aangesproken door de prothesemaker, die gehoord had dat Prof. Dijkstra groen licht had gegeven voor het starten van mijn prothese traject. Hij was blij! ???? Ook wilde hij dat ik heel effies kwam kijken naar mijn collega revalidant, die ook een hoge amputatie heeft en nu met een prothese aan het oefenen was. Mooi om te zien, maar ik moest wel snel door naar de handbike-les. We gingen met tweeën met de trainer mee en hebben een rondje Kruisberg gedaan. Het was weer heel mooi en ja de Highlanders lieten zich zien en stonden lekker met hun poten in een waterplas.

Na dit leuke tochtje, was het lunchtijd. Als extra was er een bloemkoolsoepje en er stond taart van een revalidant die met ontslag ging. Ik heb me in kunnen houden…! ????

In de middag heb ik een uurtje gefitnest en met mijn fysiek profiel mezelf in het zweet gewerkt. Met rode wangen en het zweet nog op mijn voorhoofd ben ik naar de fysiotherapie gegaan. We zijn lekker naar buiten gegaan om met krukken over  het ‘belevingspad’ te lopen. Een pad met schelpen, schors en gras. Eenmaal binnen spraken we de prothese bouwer en hebben we afgesproken dat ik woensdag 6 maart ‘gegipst’ word. Er wordt dan een mal gemaakt van mijn stomp aan de rechterzijde. Hij heeft dan twee weken nodig om het corset en de korf te maken, daarna volgt het nieuwe been. Waarschijnlijk word ik dan maandag 25 maart opnieuw opgenomen. De verwachting is dat ik vier tot zes weken nodig heb om de prothese eigen te maken en te leren lopen. Het is niet leuk om terug te gaan, maar ik wil er alles aan doen om met een prothese te leren lopen. Dus nu investeren en daar later (hopelijk) de vruchten van plukken. Mijn laatste therapie was een ‘intake arbeid’. Hier hebben we gesproken over wat zij te bieden hebben. Zij bieden onder andere ondersteuning en begeleiding bij mensen die door ziekte of ongeval uitgevallen zijn bij het werk. Na dit gesprek zat mijn dag erop en ging ik naar buiten voor de taxi. Ik was niet de enige die moest wachten, maar nu was het geen straf, ik zat lekker in het zonnetje.☀️ De taxibus kwam en nam een revalidant mee uit Bloemendaal en mij. Het was erg druk onderweg en omdat we eerst naar Bloemendaal gingen, was ik best laat thuis. Frank had hard gewerkt, want het pad naar onze voordeur was mooi verhoogd, zodat het rolstoelvriendelijk is. Zo kan ook ik het huis in en uit.???? Toppertje! ????????

Spreuk van de dag ❤️

Soms hebben we alleen maar een knuffel nodig. Geen woorden, maar gewoon een knuffel waar je het gevoel van krijgt dat je er mag zijn.