Selecteer een pagina

Mijn eerste therapie was alweer vroeg, dus mijn wekkertje gezet. Ik vrees dat ik vandaag mijn kamergenote wakker heb gemaakt.???? Snel douchen, aankleden, ontbijten en door naar de fysio. Klokslag half negen. Nu begon ik op de mat, maar ja hoe kom ik op de grond? Dat is best spannend, ondanks dat ik dit al eerder geoefend heb. Krukken wegleggen, met mijn armen naar de grond, dan mijn knie en vervolgens draaien en gaan liggen. We hebben met de bal overgegooid, om mijn buikspieren te trainen. Daarna op de bank zitten met een stok in mijn handen. De fysio trok op verschillende manieren aan de stok die ik recht moest houden. Dit was een balans oefening. Na dit half uurtje ging ik mijn jas halen voor de rolstoelles buiten. Het was koud, maar prachtig ☀️weer. Gelukkig kon ik voor nu handschoenen lenen van een collega revalidant. We zijn om het pand van Heliomare gereden en hebben daar heuveltjes op en af geoefend, vooruit maar ook achteruit. Ik word hier toch echt steeds beter in. ????????

Met heerlijke frisse wangen ging ik naar binnen.

Oud collega Irene kwam vandaag gezellig lunchen. Ze had heerlijke salades van de Italiaan uit Santpoort meegenomen. ???? We werken al ruim vier jaar niet meer samen, toch blijft het leuk en fijn om elkaar te zien en weer een beetje bij te praten. Mijn laatste therapie was een uurtje bikkelen in de fitness. Onder begeleiding werkte ik voor de eerste keer mijn programma af. Het blijft gek om met je rolstoel onder een apparaat je oefening te doen. Voorheen deed ik altijd de crosstrainer, maar dat is lastig met één been. Het is allemaal een beetje anders, maar het lukt wel en alles went. Nu kon ik gaan rommelen en mijn weekend tas weer gaan inpakken. Sven kwam mij halen en hielp mij met de laatste dingetjes. Op de valreep moest ik de verpleging nog vragen mijn littekens en wondjes te verzorgen, want dat was er in de vroege ochtend bij ingeschoten. Daarna op naar huis, weekend!????

We waren net thuis, toen de fysiotherapeut van Heliomare langs kwam om samen met ons te kijken, waar er in huis aanpassingen nodig zijn. De leuning van de trap moet wat stabieler zijn. Ik kan met en zonder krukken naar boven, maar net op de laatste tree heb ik te weinig houvast. In de badkamer heb ik een steun nodig bij de toilet en een steun en zitje in de douche. Kortom met een paar kleine aanpassingen kom ik een heel eind. De buufjes borrel was vandaag bij Marjon. Onze mannen gingen de hort op en wij dronken samen met Marie een wijntje om te proosten op het weekend.????

Het was mijn eerste bezoekje als Ilse 2.0 bij iemand anders thuis. Ook weer een mijlpaal toch?????????

Om zeven uur stond een heerlijke risotto op tafel die Sven gemaakt had. Lynn bedankte en ging voor de poffertjes. ???? De rest van de avond hebben Lynn en ik gezellig samen naar de Voice gekeken. Thuis!

Deze mooie tekst hangt in Heliomare…en zo is het! ????