Selecteer een pagina

2024
Ik wens je lichtjes
in het donker
Naast je tranen ook een lach
Ik wens je kracht
vertrouwen en liefde
En dat voor elke nieuwe dag ✨
#brievenbusgeluk

Dat 2024 maar een kneitergoed jaar mag worden!

We zijn de drempel van het nieuwe jaar nog maar net overgestapt, hoopvol mooie verwachtingen en het eerste wat in mijn mailbox verschijnt is de bevestiging van inschrijving van onze echtscheiding. Dat is nog eens een binnenkomer. Au! Een koude vermelding van een aantekening op onze huwelijksakte, die we ooit vol vertrouwen en liefde tekenden. Nu is het echt een feit. Geen weg meer terug. Ondanks dat ik wist dat dit zou komen, doet het wat met me. Vanaf nu ga ik dus officieel als gescheiden vrouw verder door het leven. In mijn uppie en op één been zal ik leren hordelopen, want dat is wat het leven is. De grote obstakels op je pad, leren je hoger springen, maar je zal bij tijd en wijle onderuit gaan. Het leven gaat over vallen en opstaan en als ik iets geleerd heb de afgelopen jaren is dat het wel.

Afscheid

We laten 2023 achter ons en stappen vol vertrouwen de onbekende toekomst tegemoet.

Het begin van het nieuwe jaar brengt altijd een sfeer van optimistische energie en vernieuwing met zich mee. Het is een tijd waarin we reflecteren op het afgelopen jaar, plannen maken en hoopvol uitkijken naar wat de toekomst ons zal brengen. Met een schone lei voor ons, een lege bladzijde, zetten we in op liefde, vriendschap, succes en persoonlijke ontwikkeling. Het is een kans om nieuwe doelen te stellen, uitdagingen aan te gaan en positieve veranderingen in gang te zetten. De belofte van een nieuw begin inspireert zeker om te streven naar het doen uitkomen van onze dromen en ambities, dus kom maar op 2024!

Afscheid nemen is niet loslaten, het is een andere manier van vasthouden.

De komende maanden richt ik me voornamelijk op het afsluiten van ons gezinsleven, het achterlaten van ons (t)huis en het afscheid nemen van talloze bezittingen. Niet dat ik heel veel waarde hecht aan onze inboedel, maar ik moet er wel doorheen en het is meer dan je denkt. Het betekent ontspullen, opruimen, het wegdoen van overbodige items en het zorgvuldig inpakken van wat meegaat naar mijn nieuwe stekje.

Voor alles is er een laatste keer.

Na een periode van 25 jaar lief en leed, beleef ik nu de laatste maanden op deze vertrouwde plek. Zo was het de laatste Kerst samen aan onze eettafel, we ontpopten hier voor de laatste keer de champagne tijdens Oud & Nieuw en at ik hier voor de laatste keer op 1 januari een oliebol. Loslaten is niet mijn sterkste kant, daarom ben ik stiekem dankbaar voor de paar maanden die ik krijg om dit proces te doorlopen. Stap voor stap zal ik inpakken, afsluiten en afscheid nemen van de herinneringen in dit huis, terwijl ik slechts een paar blokken verderop begin aan de opbouw van een nieuw bestaan. Het avontuur dat voor me ligt, brengt zowel spanning als nieuwsgierigheid met zich mee. Laten we hopen dat het een prachtig jaar wordt!

Uitgevlogen.

Het is rustig (lees stil) in huize van Hooijdonk al lopen de kinderen gelukkig regelmatig binnen. Voor een stukje gezelligheid, maar ook voor het draaien van een wasje. Ben ik toch ergens goed voor, haha. Ik was afgelopen week uitgenodigd voor een lunch bij ons Lynn en wat heeft ze haar huisje sfeervol ingericht en aangekleed. Ze geniet er zienderogen van en dat is fijn. Sven is inmiddels gestart met zijn grote mensen baan bij Deloitte in de rol van business analist. Hij gaat zich – naast de Boterfabriek – richten op het leveren van waardevolle inzichten en oplossingen aan klanten om hen te helpen hun bedrijfsprestaties te verbeteren. Dus het gaat goed en als het met de kinderen goed gaat, ben ik een gelukkige moeder in een leeg nest!

Verrassing!

Het nieuwe jaar heb ik gezellig bubbelend ingeluid met de buurtjes. Vuurwerk was dan wel verboden in Haarlem, toch ging er voor veel geld de lucht in. Mooi om naar te kijken, maar onze Sim werd er foxwild van. Het arme beest. Na een relatief korte nacht besloot ik pa en Riet te verrassen met een spontaan nieuwjaarsbezoekje. Er was een risico dat ze niet thuis zouden zijn, maar ik vermoedde eigenlijk gewoon dat ze aan het bijkomen waren van de feestelijke jaarwisseling. Ze zijn tenslotte geen twintig meer. En anders had ik vette pech en zou ik rechtsomkeer (140 km 🙃) maken. Ik had geluk, het was rustig op de weg en ze waren gewoon thuis. Ze keken wel raar op toen ik de oprit op kwam rijden, maar blij en verrast waren ze zeker en daar was het mij om te doen. Happy New Year pa, dat je maar snel twee nieuwe heupen mag krijgen, om weer als een jonge God door het leven te gaan. (Ja je leest het goed, pa krijgt binnenkort niet één, maar twee nieuwe heupen tegelijk.😯) Wie moet er anders straks helpen bij het verzorgen van mijn tuin?

Horoscoop 

Dit jaar staat in het teken van de draak.

Een Draak-jaar staat bekend als voorspoedig en zou barsten van de (on)verwachte kansen en mogelijkheden. Een jaar dat gaat over groei en vernieuwing, tenminste dat staat in de sterren geschreven. Dat is voor ons allemaal van toepassing hè, dat klinkt toch als muziek in je oren?

Typisch Weegschaal en ja, ik herken me hier enorm in:

 • Ze hebben een diepgewortelde behoefte aan harmonie en proberen conflicten te vermijden. Ze streven naar evenwichtige en vreedzame relaties.
 • Ze hebben een natuurlijk talent voor diplomatie en bemiddeling. Ze kunnen verschillende standpunten begrijpen en proberen compromissen te vinden.
 • Deze mensen gedijen goed in sociale situaties en hebben vaak een uitgebreid netwerk van vrienden. Ze genieten van interactie en hechten waarde aan sociale connecties.
 • Ze streven ernaar om rechtvaardige beslissingen te nemen en op een eerlijke manier met anderen om te gaan.
 • Een uitdaging voor Weegschalen kan besluiteloosheid zijn, omdat ze vaak beide kanten van een situatie zien en moeite hebben met het nemen van snelle beslissingen. (oef, that is me!)
 • Oh ja, balans…is ook een dingetje. Balans is geen doel dat je bereikt. Balanceren is een vaardigheid die je ontwikkelt.

Voorspellingen: ⚖️

 • Jij neemt dit jaar de touwtjes zelf in handen. Yes, ik doe mijn best!
 • Je ideeën en ambities zullen transformeren en het zal je helpen jezelf opnieuw uit te vinden. Zo ontstaat de nieuwe, zelfverzekerde en capabele jij. Das mooi!
 • Dit jaar draait helemaal om jou, lieve Weegschaal. Waaraan beleef jij plezier? Heb je even…🤭
 • Maar je moet ook dringend duidelijke grenzen aangeven om je eigen ruimte te bewaken. Weet ik…
 • Vanaf mei zal Jupiter je krachtige steun zijn, en jouw positieve instelling zal uitdagingen in kansen omzetten. Daar houd ik hem aan!
 • Je bent graag met iemand samen, maar zult moeten leren om niet té afhankelijk te zijn. Ik kijk wel uit!
 • Wees trots op je evolutie; 2024 is jouw jaar, stralende Weegschaal! 🤩

Voornemens

Daar gaan we weer….Kopiëren en plakken!

Heb jij eigenlijk plannen gemaakt voor dit gloednieuwe jaar? Gezonder eten, meer sporten, stoppen met roken, duurzamer leven, vrijwilligerswerk doen of meer me-time? Ik ga een poging doen om wat meer rust te pakken en thuis niet steeds te ontvluchten (wordt een dingetje hoor), maar voordat we verder gaan, laten we eens kijken naar wat er gebeurd is met mijn voornemens van afgelopen jaar.

 • Iets nieuws leren ➡️ Check! Het jaar 2023 begon ik met een vlog-workshop en eindigde met het kopen van een huis en alles wat daarbij komt kijken, als dat niet genoeg nieuwe leerstof is…. 
 • Afvallen ➡️ ✅ Door alle stress ben ik de nodige pondjes spontaan verloren. Nee, recycling is niet nieuw voor mij. Door aankomen en afvallen hergebruik ik al jaren dezelfde 10 kilo, haha.  
 • Meer water drinken ➡️ ✅ Wat water drinken met me zou moeten doen: Stralende huid, helpen afvallen, meer energie, positief gevoel, bevordert fysiek prestaties. Wat het echt met me doet; ik moet elke 10 minuten naar de plee… 🥴
 • Genieten ➡️ Geen twijfel, ik geniet vandaag en doe dat morgen weer!
 • Voldoende slapen ➡️❌ Elke avond probeer ik het opnieuw. Ik wil wel slapen, maar mijn gedachten blijven maar door kletsen… 
 • Schrijven is schrappen ➡️❌ Oeps, hier ga ik de mist in, mijn blogs zijn en blijven standaard (te) lang. Nu kan ik natuurlijk zeggen dat ik mijn schrijven ga beteren (lees verkorten) en ja dat is een mooi voornemen, maar of ik me daaraan kan houden…

Doelen

Het geheim om je doel te bereiken bestaat slechts uit één woord: DOORZETTEN!

Gevoed door de inzichten die ik in 2023 heb opgedaan, ben ik vastbesloten om vol vertrouwen te bouwen aan Ilse3.0. Ik heb mezelf een schop onder mijn kont gegeven en geloof me, dat is met één been niet heel makkelijk. 😜 Maar ik moet door, nee ik wil door! Mijn doelen voor 2024 zijn divers: ten eerste wil ik een goede ‘bouwopzichter’ worden en ja daar heb ik werkelijk alles in te leren; ik wil zelf keuzes durven maken door het gewoon te doen; een kei worden in budgetbeheer, want er zit wel degelijk een bodem in mijn portemonnee. Daarnaast wil ik mijn sociale kring wat verbreden (met de nieuwe buren?) en meer energie stoppen in waardevolle vriendschappen. Nu ik alleen woon en onze chef-kok van huize van Hooijdonk niet meer achter mijn ‘kachel’ staat, zal ik mijn culinaire vaardigheden moeten aanscherpen. Is dat een doel op zich? Nou ja, misschien voor mij wel goed om deze te stellen, anders wordt het sowieso niks.

Een ‘vluchtige’ start.

Dit nieuwe jaar maak ik een uitdagende ‘vluchtige’ start, ik heb namelijk een vlucht geboekt naar het zonnige Tenerife, het eiland waar ik tien jaar lang met ontzettend veel plezier heb gewoond. Voor het eerst als Ilse2.0 (of is het al 3.0?) stap ik alleen in het vliegtuig, hoe spannend is dat? Uiteraard heb ik ‘airport assistance’ aangevraagd, zodat ik begeleid word naar de gate en de rolstoel meegaat met het toestel van Transavia. Een paar dagen tot rust komen, opladen en herinneringen ophalen met mijn amigas daar. Heerlijk toch? Ik kijk er enorm naar uit. 🌞

Wat is jouw woord voor 2024?

Mijn zus stuurde een nieuwsbrief rond vanuit ZielsgewoonManja met de vraag ‘wat is jouw woord voor 2024?’ en dat gaf mij stof tot nadenken. Waar 2023 toch echt nog wel in het teken stond van pijn, verdriet en verlies, kijk ik nu met openblik vooruit. De woorden die in mij opkomen voor het komende jaar zijn; (veer)kracht, geloof, vernieuwing, maar vooral LEF. Moed, durf en bravoure, ja daarmee ga ik 2024 te lijf! 💪🏼

Spreuk van de dag

Leef!

Geef. Neem. Omarm. Claim, Laat los.
Laat gaan. Vlieg. Vecht. Hui. Blijf staan.
Maak. Lach. Overweldig. Dans. Spring.
Geniet. Heb lief. Sjans. Droom. Zing.
Beklim. Val. Heb verdriet. Prikkel. Raak aan.
En bovenal; bewonder.
#kleinestukjesversheid