Selecteer een pagina

Elke krant bestaat uit even veel woorden, of er nu nieuws is of niet.????

‘Hi Ilse, we hebben een mooi aanbod gekregen van het AD. Zij willen donderdagochtend meteen uitpakken met een groot interview met jullie in de krant als kick off voor de tv-show van het KWF. Heb je woensdagochtend tijd voor een telefonisch interview?’

Kom maar door! Dit interview was onderdeel van de promotie van de nieuwe tv-show van het KWF en dus leuk om hiermee af te trappen. Wel heb ik nog even nagevraagd of er dingen waren die ik niet of juist wel moest zeggen. Tja, je weet tenslotte maar nooit met die kleine lettertjes. ???? Het antwoord was duidelijk, ik mocht ‘gewoon’ mijn verhaal doen. Juist omdat daar alle facetten in zitten, waar het programma over gaat; Voor het leven! Om rustig te kunnen praten, was ik op Lynn haar kamer gaan zitten, zodat niemand last van mij had. En andersom. Het interview duurde zo’n veertig minuten, waarin ik geprobeerd heb mijn proces van de afgelopen jaren in een notendop te vertellen. Aan de andere kant van de lijn, hoorde ik de dame druk mee tikken. Inmiddels is het artikel uit. Nieuwsgierig? Lees hier het uitgebreide verslag van het AD, aangevuld met een mooie korte video.

‘I really need new clothes.’ – Me, every morning… ????

Na het interview dook ik meteen mijn kledingkast in, om te kijken wat ik de tijdens de persdag van het KWF aan zou trekken. Daar ging ik weer… Wat moet ik nu weer aan?? ???? Vrijdag stond er een bezoek aan de Geisha Sale op het programma (yes! Summersale), maar ja daar had ik op dat moment niets aan. Een jurk? Tuniek? Of een jasje? Ik keek naar de weersvoorspellingen, maar daar werd ik ook niet veel wijzer van. Wat zou ik graag zo af en toe eens een beroep willen doen op de styliste, dat beviel me laatst prima. ???? ‘Oké Ils, make up your mind!’ Het werd een langere groene blouse met tijgerprint. Ik lakte mijn nagels, deed de bijpassende camouflage krukhoezen om mijn krukken en zorgde ervoor dat Leggy de goede schoen aan haar voet had. Mijn wekker zette ik om zeven uur, zodat ik in alle vroegte alles op mijn gemak kon doen. Ik was klaar voor de volgende dag!

Kick off

KWF. Voor het leven.

Eindelijk mogen we vertellen over het nieuwe format van de tv-show ‘Voor het leven’. Na elf edities van het tv-programma ‘Nederland staat op tegen kanker’ (dat ken je vast wel) gaat het roer om. Deze keer geen lampionnen, maar een levensgroot statement in de vorm van een gigantisch kunstwerk. De creatieve 27 jarige Street artist Judith de Leeuw (wereldwijd bekend om haar levensgrote en indrukwekkende kunstwerken) gaat in Rotterdam een enorm grote muurschildering (15 bij 26 meter) maken, geïnspireerd door drie mensen die geraakt zijn door kanker. En laat ik nou één van die drie personen zijn. Mijn verhaal als inspiratiebron voor een blijvende mural, hoe bijzonder is dat? Ik voel me oprecht vereerd!

Judith de Leeuw

Judith is internationaal bekend als JDL Streetart. Ze was 15 jaar toen ze begon met het maken van muurschilderingen. Nu, 12 jaar later, wordt ze beschouwd als één van de beste street artists ter wereld. Hoe vet is het dat zij mij geïnterviewd heeft in het STRAAT museum in Amsterdam? Judith laat zich voor het ontwerp van haar kunst altijd inspireren door persoonlijke verhalen. Het verhaal, de emotie, de energie van mensen is voor haar de belangrijkste inspiratie. Mensen die in een dergelijk situatie zitten of hebben gezeten, kunnen zich er dan vaak ook in herkennen.

Een uniek kunstwerk dat het leven viert, inspireert en verbindt.

Om half elf moest ik mij melden bij de Kop van Zuid in Rotterdam. Ik zat al vroeg in de auto, want zo bekend ben ik niet in Rotterdam en ik calculeer in, dat ik minimaal één keer verkeerd rijd. Ja, zelfs met Google Maps.???? En, mijn vermoeden was juist. Ik heb een extra rondje door de stad mogen rijden… Maar, ik was op tijd in de afgesproken parkeergarage Q-Park Boston & Seattle, waar ik met Jennifer van het KWF had afgesproken. Daar haalde ik de rolstoel uit de auto, deed Leggy aan en samen gingen we met de lift naar boven.

Al snel liepen we de andere collega’s van het KWF en het productiebedrijf ICP tegen het lijf en al kakelend liepen we naar de afgesproken locatie. Maar voordat we aan de slag gingen, moest er natuurlijk eerst geplast worden. Vrouwen! ???? Het restaurant op de hoek was nog niet open, dus gingen we opzoek naar een alternatief. We vonden een prachtig terras aan het water, maar ook deze was voor publiek nog gesloten. ‘Mag ik wel even van het toilet gebruik maken?’ vroeg ik allervriendelijkst. Het is dat ik in een rolstoel zat, anders had ik het in mijn broek moeten doen, haha. Zo zie je maar, elk nadeel heeft zijn voordeel!

Ken je Frits Sissing?

Terug bij de Kop van Zuid, kwamen we bij het gebouw van SSH Student Housing, waar het allemaal gaat gebeuren. Voor deze locatie is trouwens gekozen omdat het gebouw ligt aan het Wilhelminaplein, dat de naam draagt van de oprichtster van het KWF: Koningin Wilhelmina. Ja, er is echt overal over nagedacht! Bij ‘de muur’ troffen we Judith, een leuke meid met een talent waar je u tegen zegt, en werden we aan Frits voorgesteld. Dat is dus grappig hè, het voelde alsof ik hem al jaren kende. Een hele sympathieke en vriendelijke man. Hij is zo lekker gewoon gebleven… ???? Ons Lynn kende hem vooral van het Perfecte Plaatje!

In het kort werd ons verteld wat de planning en bedoeling van deze ochtend was. Wij kregen tijd om een bakkie koffie te doen en zouden opgeroepen worden als we voor de camera moesten verschijnen. En bij ‘we’ bedoel ik Kelly, die samen met mij en Pim straks te zien zijn in de Live uitzending. Terwijl wij van het zonnetje genoten, kwam er een reporter van Metro Nieuws om ons te interviewen. Ze liet een geluidsopname meelopen (heel verstandig), stelde de nodige vragen en was goed ingelezen. Ze beloofde het dezelfde middag uit te werken en te publiceren. En dat is gelukt! Lees hier het verslag van Metro.

Showtime!

Jennifer kreeg een seintje dat we aan de beurt waren. Samen met Kelly ging ik die kant op, zette mijn rolstoel aan de kant, die vervolgens volgepropt werd met jassen en tassen (toch handig), en liep met Leggy naar degene die ons ging vertellen wat er van ons verwacht werd. Er was een livestream voor alle medewerkers van het KWF, we werden gefilmd, gefotografeerd en opnieuw geïnterviewd. Het was een beetje chaotisch omdat alles tegelijk gebeurde, maar het leven van een BN-er gaat niet over rozen, haha. Frits introduceerde het nieuwe concept ‘Voor het leven’, en liet de plek zien waar, as we speak, één van de grootste kunstwerken van Nederland in een kleine drie weken wordt gemaakt. Toen wij klaar waren vertrokken Frits en Judith naar Burgemeester Aboutaleb, omdat ook hij dit initiatief in zijn stad Rotterdam omarmt. Wij doken het terras op voor een welverdiende lunch!

‘Mam, ik kom op televisie!’

Na afloop ben ik doorgereden naar het verpleeghuis in Alblasserdam, omdat ik er nu toch echt dicht in de buurt was. Leuk dat Manja net met mams in de rolstoel naar buiten kwam, toen ik het parkeerterrein opreed. Helaas had ons mam een slechte dag en was zo goed als onbereikbaar voor ons. Toch heb ik vol enthousiasme verteld dat ik op televisie zou komen, je weet nooit wat ze daarvan oppikt. Denk alleen niet dat ze gaat kijken. ???? Het blijft verdrietig, elke keer weer om je moeder zo te zien. Mensonterend. Dementie, wie dat bedacht heeft….????

Geef voor het leven.

Ook wij mochten natuurlijk een symbolisch stukje van de levensgrote muurschildering kiezen. Heel lang heb ik er niet over na hoeven denken, voor mij stond het nummer vast. Als een paal boven water. Het zal je niet verbazen dat ik gekozen heb voor nummer 2018. In dat jaar heb ik weliswaar mijn been verloren, maar is ook Ilse2.0 geboren. Ik heb een tweede kans gekregen en die heb ik met beiden handen aangepakt.

Vanaf nu kan iedereen in Nederland een stukje van het levensgrote kunstwerk kopen. Je koopt een uniek stukje van de muurschildering van Judith de Leeuw. Daarmee wordt het een kunstwerk van ons allemaal. Een levenswerk van heel Nederland. Samen maken we een statement voor het leven, want kanker raakt ons allemaal. Met de donatie draag je bij aan een betere toekomst voor mensen met en na kanker. Wil jij ook een stukje kopen of iemand een hart onder de riem steken? Kies jouw nummer en ga naar kwf.nl/voorhetleven.

Ga je kijken? De KWF tv-show wordt in samenwerking met de AVROTROS uitgezonden op maandag 30 mei op NPO1, om 21.25 uur. 

Fietsen voor Geluk ????

Wij hebben er zin in!!

Zaterdag is het zover, dan gaan we met team Ilse’s angels op de fiets om aandacht te vragen en geld op te halen voor Inloophuis Kennemerland en alle andere IPSO Centra, die zich inzetten voor een beter leven met en na kanker. Na zelf drie keer de keiharde diagnose botkanker te hebben gehad en zelfs mijn volledige rechterbeen heb verloren aan botkanker, weet ik hoe fijn en belangrijk het is om na het medische traject een luisterend oor en ondersteuning te vinden. Stapje voor stapje, ben ik weer terug in mijn kracht gekomen. Dat gun ik iedereen!

De teller staat al op € 3.500! Geweldig!! Mocht je het leuk vinden, kun je hier de route bekijken. Aanmoedigen langs de kant mag, haha! Draag je het Inloophuis een warm hart toe en wil je ons sponsoren, klik dan hier. Alle donaties, groot en klein, zijn van harte welkom!

Spreuk van de dag

Omdat er zoveel is om voor te leven! ????