Selecteer een pagina

Ooh wat ging mijn wekker weer vroeg af. Om mijn kamergenote niet wakker te maken, pakte ik in het donker al mijn douchespulletjes. Heel voorzichtig schoof ik mijn gordijntje opzij en deed ik de deur open. Voordeel van zo vroeg opstaan is dus dat alle badkamers vrij zijn. ???? Snel aankleden, littekens insmeren en ontbijten. Om half negen zat ik bij de bekken fysiotherapie. Hier proberen we door de aanraking van de ‘stomp’ de fantoompijn te verzachten. Nu gaan nog alle alarmbellen af als bvb de verpleging mij daar aanraakt, zoals bij het insmeren van mijn litteken. Maar ook doordat ik bij het zitten en bewegen bepaalde drukpunten raak, waardoor er meteen een scheut fantoompijn door mijn ‘rechterbeen’ gaat. Elke keer gaat het aanraken toch weer een stukje beter. Hierna was het weer sjezen door de gangen om in de sporthal te komen, voor de rolstoelles. Het was koud buiten, dus we waren goed ingepakt. We hebben een rondje langs de Spar en de woonwijk daarachter gemaakt en in feite ‘gewoon’ deelgenomen aan het verkeer. Nu is het natuurlijk winter en niet zo druk in Wijk aan Zee hoor…dus veel meer dan wat fietsers en een auto kwamen we niet tegen. ???? Met de ergo-fysio combi groep gingen we naar de RT (Revalidatie techniek) waar ze ons het een en ander gingen uitleggen over het onderhoud van de rolstoel. Nu ben ik a-technisch, maar sommige dingen zijn handige weetjes. Hoop dat ik ze kan onthouden. ????

Mandy kwam rond lunchtijd met lekkere broodjes. We hebben gezellig op mijn kamer geluncht, zodat ik ook een beetje aan mijn rust toe kwam. Daarna gingen we samen richting sporthal. Ik mocht gaan badmintonnen en zij ging weer huiswaarts. Een half uur badminton ???? is veel te kort! Als ze roepen ‘laatste shuttle’ probeer ik deze zo lang mogelijk in de lucht te houden. Als deze dan toch valt, slaan we snel weer een nieuwe op, maar ja er komt toch echt een eind aan dit leuke spelletje. Hoe fijn is het dan om meteen door te kunnen naar de tafeltennis. ???????? Hier lekker wat balletjes geslagen met de trainer. Voordat het Boccia toernooi van start ging, was er ook nog even tijd voor een kopje koffie in de Orangerie.

En ja nu komt het… Vanmiddag ben ik met mijn team kampioen geworden van het Heliomare Boccia toernooi! ???? Er waren zes teams van drie of vier personen. We hebben tegen elk team een potje gespeeld en uitgekomen in de finale. Het was een nek aan nek race, maar de winnende bal kwam toch echt uit ons team! Yes, in de pocket!

Er was een prijsuitreiking en wij ontvingen een giga medaille met nummer 1 erop! ???? De hoofdprijs was een heerlijk taartje ???? dat we als toetje gegeten hebben. Heel leuk georganiseerd en het was een gezellige middag. Zo leuk dat er zelfs oud revalidanten speciaal hiervoor terug kwamen. Na afloop dronken we een drankje en gingen we eten. Heerlijke biefstuk van de haas met gebakken aardappeltjes en boontjes. Echt lekker! ????

Na het heerlijke toetje, een stukje van het winnaars-taartje, ging ik naar mijn kamer. De afsluiter van deze drukke sportieve dag was Inge (sportmasseur), zij heeft mij een heerlijke massage gegeven. Fijn dat al mijn spieren even de aandacht kregen, mijn lichaam werkt zo hard en hoe fijn is het dan om even te ontspannen. Nu kan ik heel relaxed de nacht in.????

Je zult komen waar je zijn wilt, maar dat gaat niet in één klap. Succes bereik je met veel tegenslag en altijd stap voor stap.

Martin Gijzemijter