Selecteer een pagina

Om 4 uur werd ik wakker van de pijn, met 1 druk op de rode knop stond de nachtzuster vrij snel naast mijn bed.

In overleg kreeg ik wat extra pijnstilling en daarmee viel ik weer in slaap. Jawel om 5.30 uur ging het alarm af van de Vaqpomp, reservoir vol. Hoe kan het ook anders?

Deze mobiele pomp is kleiner dan de eerste pomp die aan het bed vast zat. Na zo’n operatie komt er natuurlijk weer meer wondvocht uit, dus loopt het reservoir sneller vol. Alleen jammer dat de timing niet zo lekker was. Na de wissel weer even geslapen. Om 8 uur kreeg ik ontbijt op bed en daarna was het tijd om te wassen en aan te kleden. Het ambulancepersoneel, 3 man/vrouw sterk, waren er rond 10.15 uur. Dus ik werd weer overgeheveld van het bed naar de brancard op naar de ambulance.

Na een rit van 45 minuten was ik weer terug bij Heliomare. Toen ik zei dat ik al bijna 5 weken niet buiten was geweest stelden ze voor samen buiten koffie te drinken. Zo gezegd, zo gedaan. Zo lief. Zo fijn die zon op mijn gezicht. ☕️

Dit was een mooi cadeautje, echt! Daarna werd ik weer naar mijn kamer gebracht en mochten de ambulance medewerkers van mij niet weg zonder een heerlijke bon bon als dank voor deze prettige rit en buitenmomentje.

Op mijn tafel lag alweer een leuk pakketje en 5 kaarten. Ik blijf me verbazen over de betrokkenheid van de mensen die meeleven, deze is groots. Hartverwarmend!

Omdat ik mijn buufjes wilde verrassen door ze bij de lift op te wachten, ging ik uit bed met hulp van de verpleging, in mijn rolstoel en zelfstandig richting de lift. Het klinkt zo simpel, maar voor mij is dat heel hard werken. Toch was het zeker de moeite waard toen ik hun blij verraste gezichten zag.

Mijn ‘zit tijd’ zat er daarna wel op, dus gingen we snel richting mijn kamer. Bij het in bed gaan kreeg ik last van fantoompijn, dat is echt naar. Dit is ontstaan na de operatie van gisteren, ik hoop dat deze rot pijn snel verdwijnt.

Het is vrijdagmiddag, meestal zit ik dan met de buufjes thuis aan de wijn. Nu kwam de Vrij-Mi-Bo (vrijdagmiddagborrel) naar mij! Hoe leuk! De buufjes hadden lekkere wijn van Torres met 0% alcohol en heerlijke gezonde wortels met verschillende dipjes meegenomen. Het was super gezellig en het leek even alsof we gewoon bij iemand thuis zaten te borrelen…

Het compliment van de dag is: ‘Jij bent een doorzetter’.