Selecteer een pagina

Vroeger was geluk heel gewoon.

  • Geluk is een seconde die eeuwigheid wil zijn.
  • Geluk kun je vermenigvuldigen door het te delen.
  • De gelukkigste mensen hebben niet het beste van alles, maar zij maken van alles het beste.
  • Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg.
  • Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen.
  • Gelukkig worden begint met de vraag: wat houdt mij tegen?
  • Geluk is niet krijgen waar je zo naar verlangde, geluk is waarderen wat je hebt.

Zou jij op 14 mei mee willen doen op je handbike, eventueel vergezeld door jouw ‘Ilse’s angels’?

Jaaa!! Ik heb een mooi nieuw goed doel voor 2022! Weer een dingetje van mijn lijstje voornemens voor dit jaar, waar ik mee aan de slag kan. Op 14 mei springt Evelien van der Werff, je weet wel, die van de Gezonde Muts, samen met zoveel mogelijk mensen op de fiets om aandacht te vragen voor leven met en na kanker. Nu mailde Brancheorganisatie IPSO met de vraag of ik ook mee wilde doen met de eerste editie van dit event genaamd Fietsen voor geluk. Zij weten inmiddels dat ik hier graag een steentje aan bijdraag en omdat dit precies is waar ik voor sta, hoefde ik er niet lang over na te denken. Ik heb het meteen in mijn agenda gezet en trap (draai) die dag heel graag wat kilometers weg om geld op te halen voor dit goede doel!

Een berichtje naar mijn angels was zo getypt en gelukkig kwamen er vrij snel een paar positieve reacties binnen.

Over het hoe en wat zou ik hen later berichten, want de details waren mij ook nog niet bekend. Inmiddels weet ik dat er meerdere startlocaties en verschillende routes zijn waar uit gekozen kan worden. Er zijn negen Centra aangemeld als startpunt. Nieuw Vennep is vooralsnog de dichtstbijzijnde locatie voor ons, dus dat zal het probleem niet zijn. Nee, de weerstand van mijn clubje zou hem kunnen zitten in het aantal te rijden kilometers, haha. We kunnen namelijk kiezen uit de afstanden 40, 80 of 100 kilometer en dat heb ik ze nog niet verteld. ???? De Ride for the Roses ???? (fietstocht in de strijd tegen kanker) die we vijf keer hebben gefietst, was slechts 25 kilometer. Nou ja, op die ene keer na dat we ons, op mijn verzoek, voor de 50 km hadden ingeschreven. Ik kan je vertellen dat dat een hele lange en intensieve dag is geworden. De route was ook nog eens verkeerd uitgepijld, waardoor wij deels op de 100 km route terecht kwamen en het eind van de dag onze teller op ruim 75 km stond. ???? Dat was niet voor herhaling vatbaar zal ik maar zegen…

We waren het er toen over eens, de 25 km was voor ons al uitdagend genoeg.

Natuurlijk doen wij mee om het goede doel te steunen, maar daarnaast is het ook gewoon leuk om met elkaar een gezellige sportieve dag te beleven. Op de fiets. In weer en wind. ???????????? Ongeacht het aantal kilometers. Toch? Maar hé, voor niets gaat de zon en soms moet je jezelf uitdagen en de lat wat hoger leggen om verder te komen. Ik heb een nieuw doel om na te streven, een houvast, en ga lekker trainen om de nodige kilometers in de armen te krijgen. Natuurlijk hoop ik dat we gesteund worden door familie, vrienden, ons netwerk en iedereen die het Inloophuis een warm hart toedraagt, maar daar ga ik jullie ter zijner tijd wel mee lastig vallen. ????

Interview

Met geluk is het net als met gezondheid; als je er niets van merkt, betekent dit, dat het er is!

Dinsdagmiddag werd ik telefonisch geïnterviewd door de sympathieke communicatieadviseur van het Landelijk Bureau IPSO. Zij willen graag een paar prominente deelnemers (waaronder mijn persoontje) uitlichten voor het platform, die vertellen waarom zij dit doel zo belangrijk vinden. Eén van de vragen ging dan ook over wat mij, in deze moeilijke tijd, geluk heeft gebracht en wat mij geholpen heeft om het vol te houden en positief te blijven. Ook nu kletste ik er vrolijk op los en hoorde aan de andere kant van de lijn dat er druk geschreven werd. Ik vind het altijd knap als mensen de essentie van zo’n gesprek, zonder geluidsopname, kunnen reproduceren en er een mooi verhaal van kunnen maken.

Kleine dingen brengen groot geluk.

Het zal jullie niet verbazen dat mijn lichtpuntjes en geluksmomentjes vooral bestonden uit de bezoekjes van familie, vrienden, collega’s en kennissen, in het ziekenhuis, het revalidatiecentrum en later thuis. Ook de vele kaarten, om mij een hart onder de riem te steken, hebben mij er deze periode doorheen getrokken. En het was het mooiste behang dat ik ooit heb gehad. ???? De betrokken en getrainde vrijwilligers van het Inloophuis hebben mij geholpen zicht te krijgen op een nieuw toekomstperspectief en ook dat heeft veel voor mij betekend. Nu ga ik er zelf op uit en probeer ik anderen te helpen, want ook dat brengt geluk. Op geluk moet je niet wachten, je moet het tegemoet gaan!

In beweging

Ik moet echt iets aan sport gaan doen. Bitterbal lijkt me wel leuk! ????

Bewegen is geluk, tenminste voor mij dan. Vol enthousiasme neem ik deel aan al mijn wekelijkse sportactiviteiten. Ik word er blij, en als het goed is, ook fitter van. Al blijft mijn wasbordje of sixpack diep verborgen onder een laagje 50+ vet. ???? Gevalletje jammer. Nu mag ik de komende tijd weer lekker wat gaan trainen voor het nieuwe fiets event. Stil zit ik sowieso niet, want ik ben ook dit jaar (na de laatste lockdown) opnieuw gestart bij Heliomare met ons ‘beperkte’ rolstoeltafeltennisclubje. Daarnaast duik ik wekelijks in het zwembad van San Twee voor een oncologisch uurtje hydrotherapie georganiseerd door het Inloophuis, sla ik graag een shuttletje met de recreanten van BC Duinwijck en train ik met de fysio om mijn ‘core’ (rug-, buik-, bil- en heupspieren) te versterken en mijn balans te (her)vinden. Mijn sportmaatjes zijn heel verschillend en dat maakt het juist zo leuk.

Een ongeluk zit in een klein hoekje; dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk.

Ook fietsen is een hobby van me. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar mijn handbike doet het nog steeds perfect. Afkloppen! Toch had het weinig gescheeld of mijn fiets was total loss geweest. Afgelopen week stak ik namelijk de Zijlweg over en reed ik richting het Nova College. Er naderde een auto van rechts, die in volle vaart van het parkeerterrein af kwam stormen en de straat op wilde draaien. Ik schrok van de snelheid en kreeg sterk het vermoeden dat de bestuurder totaal geen oog voor mij had. Mijn hart zat in mijn keel, ik kneep keihard in mijn rem en er ontsnapte een soort oer geluid uit mijn keel. Letterlijk één millimeter vóór mijn rolstoel kwam de auto tot stilstand. De dame achter het stuur was zich ook rot geschrokken en gebaarde een dikke excuus mijn kant op. Pfff….dat was door het oog van de naald. Misschien moet ik voor de veiligheid toch maar zo’n stom oranje vlaggetje overwegen. ???? Of nee…toch niet. Stom!

Goud

Bestaat er ook een klavertje vier van goud?

Afgelopen weekend ging ik met mijn zus op visite bij mams in het verpleeghuis. Ze was aan de wandel en kwam net richting de deur lopen, toen wij deze met de beveiligingscode ontgrendeld hadden en de gang in liepen. Ze zag er erg warrig uit en zat duidelijk in haar wereld van vergetelheid. Daarom was het zo bijzonder dat ze ons meteen in de ogen keek, toen wij haar enthousiast begroette. Zonder twijfel opende ze haar armen en sloeg deze liefdevol om mij heen. De knuffel was intens en ontroerde mij enorm. Het was zo lang geleden dat ik me veilig en beschermd voelde in de armen van mijn lieve moedertje. Een geluksgevoel stroomde door mijn aderen. Toen ze ook nog mijn naam zei, naar mijn krukken keek en vroeg of ik nog steeds pijn had aan mijn benen, kon mijn dag niet meer stuk. Heel even was ze echt bij ons. Een moment met een gouden randje om in te lijsten en nooit meer te vergeten.

Geluk is niet de afwezigheid van problemen, maar het vermogen ermee om te gaan.

Spreuk van de dag

Negatieve gedachten
blokkeren de
weg naar geluk.
Negatieve gedachten hebben
geen voordelen dus wees je
ervan bewust en richt je
aandacht op het positieve.
Waar jij je
aandacht op richt,
gaat je energie naartoe.
positievevibes