Selecteer een pagina

Ik ga op vakantie. Heb ongeveer 4 outfits nodig. Neem er voor de zekerheid 28 mee. ????

De zomervakantie in het noorden van Nederland is begonnen, al zou je dat met dit wisselvallige weer en de wateroverlast in het zuiden van het land niet zeggen. Je zou nu maar op de camping staan in Valkenburg. ???? Sven en Lynn zijn al vrij en Frank gaat vanaf morgen in de relax modus. Voor mij verandert er niet zoveel, heb altijd vakantie ????, maar proef al ‘un po’ (= een beetje in het Italiaans) de vakantiesfeer en dat voelt heel ontspannen. Of alle reizen doorgaan moeten we nog zien. De hoge besmettingscijfers zijn in elk geval aanleiding om de maatregelen aan te scherpen. En wat als Nederland straks rood kleurt? Moeten we alles dan afblazen? Hoorde trouwens net dat TUI vanaf vrijdag 16 juli alle vakantietrips naar de Spaanse eilanden annuleert. Wat verschrikkelijk. Stomme Corona. ????

KLM droom-tickets.

Weet je nog dat in juni 2019 Sven, die net zijn VWO diploma had behaald, twee KLM-wereldtickets won (dankzij een tip van Judith en mijn aanmelding voor de actie ????) met de ‘KLM Geslaagde actie. ????✈️????????  Toen stond er ineens een heel team van de KLM voor de deur met een camera om zoonlief te feliciteren met zijn diploma en gewonnen droomtickets. Het ging er feestelijk aan toe, want zij zorgden voor een blauwe confetti regen. Niet alleen onze tuin, maar ook die van de buren kleurde blauw.

Vorig jaar was het plan om met de gewonnen tickets naar Thailand te gaan. Corona gooide zoals bij iedereen, roet in het eten. De reis ging niet door. Plan A van dit jaar was om naar Bali te gaan. De tickets waren tijdig geboekt, maar ook nu werd de vlucht gecanceld vanwege Corona. Super balen. De tortelduifjes moesten op zoek naar een nieuwe bestemming, met kleurcode geel of groen.

Het werd St. Maarten. Inmiddels hebben we Sven en Joos al uitgezwaaid en genieten zij ‘as we speak’ van een tropische vakantie op zevenduizend kilometer hier vandaan. Niet het afscheid van ons, maar van onze trouwe viervoeter viel zwaar. Bijzonder te zien hoe sterk de band tussen Sven en Sim is. Onze gekke Lab sprong wel drie keer tussen de koffers in de achterbak, alsof hij wilde zeggen ‘waar je ook heen gaat, ik ga met je mee!’.???? Natuurlijk slikte ik bij het zien van dit tafereel ook stiekem een traantje weg.

St. Maarten en St. Martin: twee landen, één hart!

Sint Maarten is een eiland in de Caraïbische Zee met een oppervlakte van 87km2 en behoort tot de Kleine Antillen. Het ligt 240 kilometer ten oosten van Puerto Rico en zuidelijk van Anguilla. St. Maarten is ’s werelds kleinste oppervlak gedeeld door twee landen: het eiland heeft al sinds het jaar 1648 een Nederlands en een Frans deel, met een bijzondere mix van culturen tot gevolg. Het Nederlandse deel telt ruim veertig duizend inwoners. Het heeft mooie stranden en idyllische lagunes met mangroven als uniek kenmerk. Kortom een waar paradijsje! ????

Vaccinatie

Het aantal meldingen van bijwerkingen van Pfizer;  25.800 na de eerste en 11.867 na de tweede vaccinatie.

Daarmee staan ze bovenaan de vaccinatie lijst. Van hoofdpijn, je niet lekker voelen, vermoeidheid, spierpijn, rillingen, pijn op de prikplek, koorts, misselijkheid tot aan gewrichtspijn. Ach, mijn lijf heeft voor hetere vuren gestaan, het zal wel loslopen, dacht ik. Ik was dan ook blij dat eindelijk mijn tweede prik gezet kon worden. Vooral nu de besmettingen je om de oren vliegen. Dinsdag om half zeven had ik de afspraak in de Kennemer Sporthal. Het was niet echt lekker weer, dus ging ik met de auto en liet ik de rolstoel en Leggy thuis.

Een verkeersregelaar wees mij, na het tonen van de invalidenparkeerkaart, een plekje voor de deur van de hal.

Met krukken stapte ik uit en hupste naar de entree, waar een kleine rij stond. Eén van de beveiligers opende het hekje, zodat ik niet helemaal om hoefde te springen. Attent. Daar hield de hulp op, dus sloot ik braaf achter in de rij aan. Ineens bedacht de man zich, kwam terug en vroeg of ik wel zolang kon staan en of hij mij langs de wachtrij moest loodsen. Bescheiden als ik ben zei ik in eerste instantie dat ik wel ‘even’ kon wachten, niet slim, want op één been staan is best belastend. De vorige keer dat ik met de rolstoel kwam kreeg ik overal voorrang en werd ik zelfs als een koningin behandeld. Blijkbaar zie ik er in de rolstoel ‘beperkter’ en hulpbehoevender uit dan staand op mijn ene been met krukken. Dat is interessant. ????

Weet iemand of je inmiddels alweer mag douchen? Of is het nog steeds alleen maar handen wassen? ????

De mensen lieten mij voorgaan en ik huppelde achter de bewaker aan. Bij balie één moest ik mijn paspoort en gezondheidsverklaring laten zien, daarna werd ik doorverwezen naar balie twee, via het looppad, dat slalommend met paaltjes was afgezet. Moet ik nu werkelijk dat hele pad zigzaggend afleggen? Had misschien toch beter de rolstoel mee kunnen nemen. ???? Gelukkig greep iemand in, werd er een hekje opzij geschoven en kon ik meteen doorsteken. Dat scheelde de nodige meters. ????

Er werd een nieuwe datumsticker op de gezondheidsverklaring geplakt en ik mocht door naar balie drie, waar ik een uitdraai kreeg van mijn vaccinaties. Ik huppelde door naar de vierde balie, waar dezelfde vragen werden gesteld als bij de eerste, tweede en derde. ???? De jongeman verwees mij door naar een beschikbare prikcabine. Ik zette mijn krukken tegen de flexibele wand en verloor bijna mijn evenwicht. ???? Wel had ik snel door dat dit gammele schot mijn val niet zou breken, dus pakte ik snel de draaistoel vast en ging zitten. Mijn jasje deed ik half uit en bood mijn linkerarm aan om te prikken. Ook deze keer was het in een poep en een scheet gebeurd, pleister erop en klaar. Geen centje pijn! Na vijftien minuten verplicht wachten om te kijken of er geen allergische reactie zou optreden, mocht ik mijn gele boekje laten stempelen en naar huis.

De spierpijn in mijn arm begon al in de avond, maar deze ochtend bij het opstaan was het nog veel erger.

Echt, ik kon mijn arm niet eens meer optillen. Zo zwaar en ai wat een spierpijn. Verder voelde ik me moe, sloom, had weinig puf en wilde eigenlijk niet zoveel. Ja, hangen. Zitten. Liggen. Blazen en zuchten. Had jij dat ook? Maar mijn zus zou komen lunchen en er was niets in huis, dus ik moest iets verzinnen. Omdat ik geen energie had om naar de supermarkt te gaan, reserveerde ik maar een tafeltje bij de Stinkende Emmer. Wel zo gezellig en makkelijk. En Lynn moest werken, dus dubbel leuk.

Manja gooide Leggy achterin de auto, omdat we na de lunch misschien nog een stukje zouden wandelen.

Bij aankomt had dochterlief een tafeltje buiten onder de terrasverwarming gereserveerd. Het kwam erop neer dat Manja in haar zomerjurk zat en ik, omdat ik op het hoekje vol in de wind zat, mijn leren Jack aan moest. We bestelde een salade en een broodje om te delen, maar honger had ik niet. Het smaakte gelukkig wel. Geen idee wat er gebeurde, maar ik kreeg ter plekke uit het niets een emotionele bui en probeerde snel de tranen weg te slikken. Lukte overigens niet helemaal. Was dit één van de bijwerkingen? ???? Of was het omdat ik heel soms het leven toch een beetje ingewikkeld vind en dat nu door de gesprekken en het feit dat ik me niet fit voelde het verdriet een weg naar buiten baande? Hoe dan ook, het gebeurde en gelukkig was daar mijn lieve zus om me te troosten.

Ja, ik ben een kei in mezelf over een slechte dag heen te zetten, al besef ik ook dat het soms beter zou zijn me daar eens aan over te geven.

Gewoon een dag in bed blijven liggen. Niets doen. Janken en me ellendig en zielig voelen. Maar nee, dat kan, wil en deed ik ook nu niet. We reden door naar Elswout, want een wandelingetje zou mij goed doen. We hebben een rondje van twee kilometer gelopen. Dat is voor mij heel veel hè?! Het ging redelijk goed, al is daar altijd de pijn bij elke stap. Eenmaal thuis was de energie op en ging ik dan eindelijk languit. Alles deed zeer, mijn arm kon niet op of neer, ik had weinig eetlust en voelde me in de loop van de avond koortsig worden. ???? Frank had overigens nergens last van. Nu lekker slapen, hopelijk voel ik mij morgen weer zo fris als een hoentje!

Buone Vacanze! Fijne vakantie! Waar dan ook! Enne….weg is weg. ????

Spreuk van de dag

Als ik mijn grenzen aangeef,
hoef ik geen muren te bouwen.
thedaileyquotesnl