Selecteer een pagina

Vandaag hoefde ik niet zo vroeg te beginnen in Heliomare, wat best lekker was voor het begin van deze week. Ik had de taxi om half elf gereserveerd, omdat mijn eerste therapie om kwart over elf begon. De taxi kan iets eerder of iets later zijn met een speling van max vijftien minuten.

Na het ontbijt, ging ik mijn spullen pakken en was ik klaar voor vertrek. Sven is vandaag begonnen aan zijn SE week en was nog thuis. Hij wilde mij helpen met mijn vertrek, maar het wachten duurde hem te lang. De chauffeur belde om tien voor elf dat hij er bijna was, nog zeven minuten… ???? Uiteindelijk reden we om elf uur de straat uit. Tja en dan kom je te laat bij de eerste therapie. ???? Gelukkig begon ik met zelfstandig oefenen en viel het niet zo op. Eerst heb ik wat buik- en balans oefeningen op de bank gedaan. Daarna, tijdens het half uurtje fysiotherapie, hebben we staand in de brug met een bal overgegooid. Ook dat is een balansoefening, waarbij ik de bal na het vangen, boven mijn hoofd moest uitstrekken. Dit was eigenlijk een oefening voor het ophangen van mijn kleding aan het hoog hangende kledingrek. Heel nuttig dus! Alleen heb ik hier een loopbrug, waar ik mij aan kan vastpakken. Thuis heb ik dat niet. Toch eens met Frank overleggen of daar een oplossing voor kan komen.???? Na deze training was het alweer lunchtijd. Ik ben naar de huiskamer gegaan op de tweede verdieping om gezellig even bij te kletsen.

Het stormde vandaag en ik dacht dat het uurtje handbiken daarom niet door zou gaan. Maar…het was droog, dus gingen we ‘gewoon’ naar buiten. ???? Deze keer kreeg ik een e-handbike mee, die meer ondersteuning bood dan de andere en dat kwam vandaag wel goed uit. ???? Het remmen was lastig, het was een soort achteruittraprem, maar dan met het stuur. Remmen doe je door het stuur naar je toe te trekken. De remmen stonden echter zo strak ingesteld, dat de bike meteen tot stilstand kwam als je er maar een beetje aan trok. ???? Dat was opletten dus! Toch was het een heerlijk een uurtje uitwaaien. ????

Mijn laatste afspraak was met de ergotherapeut in het kantoor van de ‘zit-adviesgroep’. We hebben vandaag opnieuw verschillende kussens en steuntjes uitgeprobeerd. Ik ben nog steeds blij met mijn CulSana en RoHo kussen, maar of we ooit tot een ideale zit(houding) komen is de vraag. Feit is dat lang zitten mij fantoompijn oplevert.

Om drie uur stond de taxibus klaar om mij naar huis te brengen. Mijn ‘werkdag’ zat er op. Onderweg werden we bijna twee keer van de weg geblazen door de rukwinden. Thuis kon ik weer bijkomen van de dag en de fantoompijn waar ik helaas op de terugreis weer erg veel last van kreeg. ????

Gisteren is niet perse een einde, noch is morgen een begin. Want vandaag, waar het om draait, ligt daar altijd tussenin.

Martin Gijzemijter