Selecteer een pagina

Van mij mag het elke dag moederdag zijn. ???? Vanochtend werd ik heerlijk verwend op bed met een moederdag-ontbijtje. Lekkere broodjes, roerei, vers fruit een kopje koffie en verse jus. Vervolgens kreeg ik ook nog cadeautjes; een prachtig paar witte sneakers en een heel luxe theepakket met verschillende verse theetjes, een armbandje, een kaartje met de tekst ‘ I love you more than chocolate’ en handgemaakte bonbons. Wow! Super lief! ????

Na het ontbijt wilde ik natuurlijk meteen de nieuwe schoenen passen. Maat 39 was voor mijn linkervoet prima, de vraag was of deze aan mijn prothesevoet ook zou passen. Lynn haalde Leggy van beneden en had binnen mum van tijd de rechter schoen er aangedaan. Hij paste precies, dus morgen ga ik aan de wandel!????????

Een groot gedeelte van de middag hebben we lekker buiten kunnen zitten. Het zonnetje scheen en het was warm. Na een kopje verse muntthee met een stukje aardbeientaart (moederdag is niet goed voor de slanke lijn…????) heeft Lynn mijn nagels vakkundig gelakt. ???????? Omdat we vanwege de coronacrisis nog steeds nog steeds aan huis gekluisterd zijn, ben ik de deur verder niet uit geweest. Wel ben ik op zolder in een oude lade gedoken, waar ik een map vond met allemaal brieven aan mijn moeder. Brieven die ik geschreven heb in de tijd dat ik in Spanje woonde. Vanuit Mallorca, de Costa Brava en Tenerife. Brieven van meer dan 30 jaar geleden. Geweldig om terug te lezen, ik deelde echt alles met haar. Des te moeilijker vond ik het om op een dag als deze geen bezoek te mogen brengen aan mijn eigen mamsie. Natuurlijk hebben we een mooie fotokaart gestuurd en Manja heeft vandaag namens ons drietjes cadeautjes bij het verpleeghuis voor de deur gelegd. Volgens de begeleiding was ze blij verrast. Gisteren heb ik met haar een mogen Skypen, en liet ze een bloem zien die ze voor haar kinderen had geknutseld. Zo schattig. Op het kaartje stond ‘ Deze bloem ???? is speciaal voor jullie’. Maar ja, niets komt in de buurt van een persoonlijk bezoekje. Daarom schreef ik dit Moederdag gedicht.

❤️

Lieve mama,

Vandaag hoor ik bij je zijn.

Om je te knuffelen en je te zeggen hoeveel ik van je houd.

Om je te laten weten dat ik ontzettend veel van jou heb geleerd.

Dat jij mij hebt gevormd tot wie ik nu ben.

Vandaag hoor ik bij je zijn.

Om je te vertellen dat jij mijn grote voorbeeld bent als moeder.

Omdat je altijd mijn steun en toeverlaat was.

Jij altijd voor mij klaar stond en ik altijd welkom was.

Vandaag hoor ik bij je zijn.

Om je te verwennen.

En je cadeautjes te geven.

En samen te proosten op het leven.

Vandaag hoor ik bij je zijn.

Om je te bedanken voor alles wat je voor mij gedaan hebt.

Om je te zeggen dat je alles voor mij betekent.

Om je te laten weten hoeveel ik je mis…????

Maar vandaag lukt dat niet lieve mama.

Door de Corona maatregelen mogen we niet naar je toe.

Mogen we je niet vasthouden en knuffelen.

Om jou en je medebewoners te beschermen.

Je zal het niet begrijpen, misschien niet eens weten of beseffen.

Maar o, wat doet dat pijn.

Zie je hopelijk heel snel lieve mam! ❤️

❤️