Selecteer een pagina

Je hebt geen psycholoog nodig hoor. Ik vertel je gratis wat er allemaal mis is met je. Rumag

Soms is het even nodig om in gesprek te gaan met een professional. Gewoon om alles weer op een rijtje te zetten en je hart te luchten. Tenminste, ik merk dat ik daar behoefte aan heb. Zo ging ik dus op zoek naar een nieuwe psycholoog. Heb er in mijn leven al heel wat versleten, kan ik je vertellen. ???? Het vervelende hiervan is wel dat ik mijn verhaal helemaal van A tot Z opnieuw moet vertellen. En dat is veel. Heel veel. De therapeut die mij tijdens het eerste ziektetraject begeleid heeft, werkt helaas niet meer hier in de buurt, nou ja wel in Amsterdam, maar ik zie het niet zitten om voor een gesprek ver te moeten rijden. Teveel gedoe. Zij had mij wel een tip gegeven en zo kwam ik uiteindelijk terecht bij een integratief therapeut in Bloemendaal. Ik leg het je uit.

A healthy outside starts with the inside.

Integratieve Therapie helpt je op concrete wijze inzicht te krijgen, hoe je uit de greep van het verleden kan raken, met als doel het heden te ervaren zonder de pijn en de blokkades die eerder in het leven zijn opgelopen. Dat klinkt als muziek in de oren toch? Voor de eerste afspraak kreeg ik een intake vragenlijst om in te vullen. Niet zomaar één, maar een hele uitgebreide lijst met open vragen. Geloof me, daar ben ik bijna een halve ochtend mee bezig geweest. ???? Misschien neem ik die lijst te serieus, maar dan weet ze in elk geval wat voor vlees ze in de kuip heeft. ????

Rolstoelonvriendelijk

Vorige week ben ik ter voorbereiding een kijkje gaan nemen en de praktijk was aan huis. Helaas moet ik daar wel meteen bij vertellen dat het niet rolstoelvriendelijk is.❌ Sterker nog, het is rolstoel-ontoegankelijk, ik kan er niet eens met mijn handbike heen. De lange oprit is een mooi grindpad met verschillende niveaus en treden erin en een boom in het midden van het pad. Hoe verzin je het? Als ik met de fiets zou gaan, moet ik deze dus met rolstoel en al aan de straat laten staan. Niet diefstal ongevoelig, zal ik maar zeggen. Tja en je weet ook niet wat voor volk er in Bloemendaal rondloopt… ???? Had misschien beter toch naar Amsterdam kunnen rijden… ????

Hoe ik file parkeer: Ik parkeer twee straten verderop. ????

Een half uur voor de afgesproken tijd vertrok ik van huis. Binnen tien minuten was ik in de betreffende straat op zoek naar een parkeerplaatsje. Natuurlijk… alles vol! ???? Ik reed een blokje om en vond een paar straten verderop pas een vrij plekje. Deze was niet geschikt, want dan zou ik te ver op krukken moeten lopen. Vorige keer bij het Inloophuis was de te lange afstand niet goed bevallen, heb zelfs een paar dagen behoorlijk last van mijn armen en schouders gehad. Leggy had ik niet mee, zij houdt trouwens ook niet zo van grind en treden, en met de rolstoel kon ik daar dus niet uit de voeten. Ik keerde de auto en ging terug naar het adres waar ik moest zijn. Ik had geluk, er reed net een auto weg. Snel parkeerde ik de auto, stapte uit, hupste de straat over en het grindpad op. Het deed me denken aan het ‘beleving pad’ van Heliomare, één en al oefening. Het was uitkijken geblazen dat ik niet languit met mijn neus tussen de steentjes zou belanden. Ook naar de voordeur moest ik een paar treden omhoog. De deur was open en ik sprong naar binnen.

In de hoge hal was het stil en ik zag niemand. ‘Joehoe, goed volk!’ riep ik.

Van boven kreeg ik respons. Er stond een houten bankje in de hal. Hmmm… mijn kussen lag in de auto. Blijven staan of toch maar op mijn linker bil op het harde hout gaan zitten en hopen dat het wachten niet zo lang duurt? ???? Ik ging zitten, maar het was niet comfortabel en ik moest mezelf vasthouden om niet om te kukelen. Boven klonk gestommel en niet veel later hoorde ik iemand naar beneden komen. De therapeut, een vrolijke frisse dame, heette mij enthousiast van harte welkom. Haar praktijkruimte bleek boven te zijn. Er was geen lift (had ik ook niet verwacht hoor), maar ook geen trapleuning. Boven was dus geen optie. We namen plaats in de huiskamer. Ik kreeg een fijne stoel met armleuningen en een glas water. We konden van start!

Door samen te werken met anderen leer je veel over jezelf.

Het eerste gesprek was meer een kennismaking natuurlijk, maar voor je het weet heb je ruim een uur vol geluld. Het belangrijkste is wel dat er een klik moet zijn en die was er gelukkig. We liepen iets uit in tijd, waardoor de psycholoog uiteindelijk rennend de deur uit moest om haar kids van school te halen. Ik daarentegen huppelde langzaam en voorzichtig over het grindpad, de treden naar beneden springend, om de boom heen richting de auto. Hier had ik niet alleen psychische, maar ook fysieke inspanning geleverd. ????

Massage

Your body is what makes you sexy. Your smile is what makes you pretty. But your personality is what makes you beautiful. picsandquotes

Ik appte Inge van Total Recharge Massage, dat ik eraan kwam en reed met gierende banden naar Haarlem. ???????? De ene afspraak liep over in de andere. Goeie planning Ils! ???? Hier parkeerde ik probleemloos in de straat. De voordeur stond open en ik huppelde op krukken naar binnen. Blijkbaar zoek ik mijn adressen uit op ‘obstakels’ want ook hier is de behandelkamer boven, maar dat wist ik natuurlijk al. Eén geluk, Inge heeft een trapleuning, waardoor ik springend naar de eerste etage kan. Zo, nu was mijn lijf wel toe aan wat aandacht en mijn spieren konden wel een stevige en ontspannende massage gebruiken. Vooral mijn rug. Aiai… ???? Inge was de eerste die mijn rug en amputatie-litteken heeft mogen behandelen en dat deed ze al in Heliomare. Ben dan ook erg dankbaar en blij met haar ‘gouden handen’.

Na anderhalf uur kwam ik met vernieuwde energie de behandeltafel af rollen (letterlijk ????) en mijn lijf voelde weer ‘jong’ (nou ja, 50 in plaats van 80 ???????? ) en minder stram en stijf aan. Heerlijk! Dit was met recht een dagje ‘Body & Mind’. Aandacht voor mijn psyche en lijf. Noem het onderhoud. Daar kan ik toch alleen maar beter van worden?!

Spreuk van de dag

Het leven is geen kwestie,
van verliezen of van winnen.
Maar simpelweg van doorgaan,
en soms weer opnieuw beginnen.
M. G.